Πώς ξεκινάω την διατροφή;

Αποφεύγουμε δια ροπάλου : Ψωμί, ρύζι, πατάτες, μακαρόνια, αλεύρι, όσπρια, ζάχαρη.

Βασική αρχή
Δεν βάζουμε στο στόμα μας οτιδήποτε δεν ξέρουμε την ποσότητα υδατανθράκων που περιέχει. Καλύτερα να μην το φας καθόλου παρά να υπερβείς την επιτρεπτή ποσότητα υδατανθράκων.

Γενικοί κανόνες
Η ποσότητα υδατανθράκων που περιέχει μία τροφή είναι οι υδατάνθρακες, μείον τις φυτικές ίνες. Εκτός από τα λαχανικά, όλες οι υπόλοιπες τροφές περιέχουν ελάχιστη ποσότητα φυτικών ινών.

Τρώμε άφοβα οποιοδήποτε κρέας/αυγό/ψάρι/κοτόπουλο/τυρί.
Τρώμε άφοβα λιπαρά.
Τρώμε λαχανικά, σε λογικές ποσότητες.
Τρώμε λίγα φρούτα.

Δεν μετράμε θερμίδες. Μετράμε υδατάνθρακες.

Όταν τρώμε έξω :
Σουβλατζίδικο : Καλαμάκι, γύρος, κοτόπουλο, λουκάνικο, όλα χωρίς πίτα ή ψωμί. Τζατζίκι. Προσοχή στο μπιφτέκι. Μπορεί να έχει ψωμί.
Πιτσαρία : Σαλάτα του σεφ. Μανιτάρια. Ομελέτα. Το πάνω μέρος τις πίτσας (χωρίς το ψωμί)
Goody's - McDonalds : Σαλάτα του σεφ, ή οποιαδήποτε σαλάτα.

Η σαλάτα ή μια ομελέτα είναι μια εύκολη λύση όταν είμαστε έξω. Μια σαλάτα θα καλύψει περίπου το 1/3 των υδατανθράκων που χρειαζόμαστε ημερησίως.

Πίνουμε :
Όλα τα αναψυκτικά light, καφέ, τσάι, ουίσκι, βότκα, τζιν. Με μέτρο το κρασί. Καθόλου μπύρα.


Άσχετες συμβουλές
Επειδή πάντα κάποιος θα προσέξει ότι δεν τρώμε τα...πάντα...λέμε απλά ότι δεν μας αρέσει η συγκεκριμένη τροφή ή ότι έχουμε αλλεργία!
Επειδή πάντα κάποιος θα πει ότι δεν χρειαζόμαστε δίαιτα, λέμε ότι είναι εντολή γιατρού, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.
Γενικά όταν είμαστε σε δύσκολη θέση, απέναντι σε πιεστικούς ανθρώπους, λέμε το "αν το φάω θα πεθάνω" και τους βάζουμε στην θέση τους.
Έχουμε πάντα μαζί μας την ζαχαρίνη μας.
Όταν πηγαίνουμε σε σπίτια φίλων, μπορούμε να παίρνουμε πάντα την κόκα κόλα μας, ή κάτι ειδικό που έχουμε φτιάξει ειδικά για μας, ώστε να μην τους βάζουμε σε κόπο.
Όταν μιλάμε με γυναίκες, είναι ευκολότερο να το περάσουμε ως δίαιτα. Όλες οι γυναίκες αισθάνονται τύψεις που δεν προσέχουν την διατροφή τους!
Οι δυσκολότερες περιπτώσεις, είναι όταν χρειάζεται να δώσουμε εξηγήσεις σε τρίτους-ηλίθιους-πιεστικούς-εκνευριστικούς. Αν θέλουμε τους λέμε την ιστορία. Αν δεν θέλουμε τους αντιμετωπίζουμε με στυλ "δεν θα το συζητήσουμε τώρα", "δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω", "απαιτώ να με σεβαστείς" κλπ.

Syndication