Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: τόσο καιρό κρυφάκουγα, ώρα να φανερωθώ!

τόσο καιρό κρυφάκουγα, ώρα να φανερωθώ! 16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #7814

• sylvioula
  • Το Άβαταρ του/της sylvioula
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλησπέρα σε όλους τους Lowcarbers! Με λένε Σύλβια, είμαι 30 χρονών και κοιλιόδουλη, μου αρέσει πολύ το φαί, αλλά και να μαγειρεύω - αλλά περισσότερο να κολλάω με τα φόρουμ διατροφής, να κάθομαι με τις ώρες και να διαβάζω τις συνταγές με τα αμυγδαλάλευρα και τους λιναρόσπορους, και μετά να κάθομαι να τρώω μακαρονάδες, τυρόπιτες, γίγαντες και όλα τα αμαρτωλά μέχρι να μπει η άνοιξη και να με πιάσει πανικός! Αρρώστια; Πάντως το διασκεδάζω!

Δεν έχω πολλά κιλά να χάσω, 5-6 για να γίνω για τα δεδομένα μου σούπερ (είμαι 1.72, 69,5 κιλά - ήμουν 71 όταν άρχισα τη South Beach πριν από 20 μέρες και θέλω να πάω 64, αν φτάσω και 61 όπως ήμουν 18 χρονών, τι να πω, θα είναι θαύμα!) Αυτό το 5κιλο - 8κιλο, από 66 ως 73 σχεδόν κάθε χρόνο το παίρνω και το χάνω κι έχω βαρεθεί αυτή τη φάση, μου φαίνεται ότι είναι καιρός για μια σωστή αλλαγή, με δίαιτα, συντήρηση και απόκτηση καλών συνηθειών για να ισορροπήσω κι εγώ η γυναίκα και να είμαι πάντα λεπτούλα και όμορφη. μου φαίνεται ότι σε αυτό το site βρήκα τη λύση. Θέλω να σας πω ότι είστε τρομερή παρέα, είναι υπέροχο το πώς συμπαραστέκεστε ο ένας στον άλλον κι εκτός αυτού είστε και θεές - θεοί μαγείρισσες - μάγειρες, διαβάζω τις συνταγές σας και μου τρεχουν τα σάλια! Έχει καιρό, που σας παρακολουθώ κι αποφάσισα επιτέλους να συμμετέχω κι εγώ και να αρχίσω και τη δίαιτα.

Έχω και 2-3 ερωτησούλες κι εγώ σαν αρχάρια: Ξέρει κανείς να μου πει αν είναι οκ που θα κάνω Ατκινς καπάκι μετά τη South Beach; Είναι κι αυτή low σε υδατάνθρεακες, αλλά και σε λιπαρά. Την έκανα 20 μέρες με μόνο 2 φορές καφρίλες κι αυτές τίποτα σπουδαίο - μαύρο ψωμί κι μια κουταλιά ρύζι. Δεν έχασα πολύ γιατί έκανα ατασθαλίες - πιο πολλά όσπρια από ότι επιτρέπεται, κι επίσης γιαούρτι και γάλα, που ήταν απαγορευμένα. Αλλά κατά τα άλλα δεν έτρωγα καθόλου υδατάνθρακες, οπότε μήπως έχω "κάψει" το εφφέ τις στέρησης και τώρα με την Άτκινς δε θα χάσω τόσο εύκολα, όσο κάποιος που έρχεται κατ' ευθείαν από φουλ διατροφή;

Άλλη μια ερώτηση: Έριξα μια ματιά στο βιβλίο του Άτκινς, που το έχω στα Αγγλικά - αν το θέλει κάποιος ας μου στείλει το email του να το κάνω forward μαζί με ένα σούπερ πίνακα τροφών ή οι administrator μου λέτε πώς να το ανεβάσω στο site για να το κατεβάσει όποιος άλλος θέλει - αν και δεν ξέρω αν επιτρέπεται αυτό. Τέλος πάντων, στο βιβλίο από ό,τι είδα λέει ότι αυτή η διατροφή είναι τρόπος ζωής κι όχι μέθοδος για να χάσεις 5-6 κιλά. Γιατί μετά θα τα ξαναπάρεις. Εγώ πάλι, αν και είμαι προετοιμασμένη να είμαι κυρία και να κάνω όλα τα στάδια, δεν ξέρω αν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κόψει το ψωμί, τα όσπρια και τα μακαρόνια forever! Να τα περιορίσω ναι, να τρώω μαύρα, πολύ ευχαρίστως, ήδη το κάνω. Αλλά κομμένα για πάντα;; μισή κούπα ρύζι το μήνα; Δε θέλω!!! Οπότε μήπως άδικα ταλαιπωρούμε; Πείτε μου εσείς τη γνώμη σας, που είστε έμπειροι και σοφοί!

Για την ώρα σας αφήνω. Ευχαριστώ που υπάρχετε και μας βοηθάτε και μας βάζετε στην πρίζα! Καλώς σας βρήκα! Χαίρομαι που δεν είμαι απλά από μια μερία να διαβάζω, αλλά το πήρα απόφαση και κάνω διαιτούλα κι εγώ!! φιλάκια και καλή προσπάθεια σε όλους! Σύλβια
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: τόσο καιρό κρυφάκουγα, ώρα να φανερωθώ! 16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #7818

• katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
καλημερα sylvioula!~ καλος ηρθες στην παρεα μας! καταρχας καλη αρχη! τα κιλα που θες να χασεις δεν ειναι πολλα κι αυτο ισως κατστησει την διαιτα λιγο πιο χρονοβορα γτ οπως κ σε ολες τις διαιτες αλλιως χανει καποιος που εχει 30 κιλα κ αλλιως καποιος που εχει 5!! αυτο δε σημαινει ομως οτι δεβν θα τα χασεις! το οτι εκανες αλλη διατα πιο πριν δεν εχει να κανει ιδιαιτερα περα απο το οτι ισως κι αυτο στην αρχη λιγο σε καθυστερησει ειδικα αν εχεις κανει κατα καιρους διαφορες διαιτες γτ ισως εχει κολλησει ο μεταβολισμος σου για λιγο, ωστοσο ουτε με αυτο το θεμα θα υπαρξει προβλημα με το στοχο σου! οσο για το θεμα της μονιμης διατροφης, αν εχεις διαβασει καλα το site μας η ακομα κ το βιβλιο κ γενικες αναφορες στην atkins πρεπει να σου θυμησω οτι δεν στερουμαστε τπτ οταν πια εχουμε κανει ολα τα σταδια σωστα κ εχουμε φτασει στο στοχο μας κ εφοσον δεν υπαρχει καποιο θεμα υγειας που να μας υποχρεωνει να μενουμε στο πρωτο σταδιο! οταν με το καλο εχεις φτασει στο στοχο σου θα τρως απο ολα απλα θα εχεις μαθει να τρως σωστα, να μη φωρτωνεις τη μερα σου με περριττους υδατανθρακες κ γενικα θα εχεις μαθει πιο θα ειναι το οριο σου! ποιος σου ειπε πως δεν τρωμε μακαρονια,ψωμι η παγωτο??αυτο κυκλοφορει εξω δυστηχως κ ακουγονται τα διαφορα που κρινουν την atkins μονο για το 1ο της μερος! απο ολα τρωμε απλα προσεχουμε να ειμαιστε στο οριο που αντεχει ο οργανισμος μας!! λοιπον καλη αρχη ευχομαι !! ;)

Re: τόσο καιρό κρυφάκουγα, ώρα να φανερωθώ! 16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #7837

• sylvioula
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
ευχαριστώ, καλώς σας βρήκα!
Το έχω ξεκοκαλίσει το site! Το βιβλίο το έχω σε pdf, μάλλονα θα πρέπει να το τυπώσω να το ξεκατινιάσω κι αυτό!
:lol:

Re: τόσο καιρό κρυφάκουγα, ώρα να φανερωθώ! 16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #7839

• efaki
  • Το Άβαταρ του/της efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλώς μας ήρθες!!! Από χθες όλο ξεκινάω να σου απαντήσω κι όλο κάτι γίνεται και το κλείνω!!!
Απ'ότι θα χεις καταλάβει, σε όλους εδώ αρέσει το φαί, άρα δεν είσαι μόνη!!! :lol:
Μπορεί η Atkins να μην φέρει σοκ στον οργανισμό σου, αφού ήδη έχεις ελαττώσει τους υδ/κες, αλλά και πάλι δουλεύει!!!Το ότι έχεις λίγα κιλά για χάσιμο σημαίνει ότι είναι μάλλον δύσκολο να τα χάσεις σε 2 βδομάδες, αλλά αν μείνεις στο πρόγραμμα θα τα χάσεις.
Κανείς δεν λέει ότι δεν θα ξαναφάς ρύζι και ψωμί ποτέ. Αν ακολουθήσεις όλη τη διατροφή, θα βρεις ποιο είναι το δικό σου όριο υδ/κων. Και θα το αξιοποιείς όπως νομίζεις. Εγώ πρωτοξεκίνησα πριν δυο χρόνια. Όταν έφτασα εκεί που ήθελα, έτρωγα και λίγο ψωμί και ρύζι και κανά γλυκό. Χωρίς να πάρω γραμμάριο! Αν όμως πέσεις με τα μούτρα σε γλυκά-μακαρονάδες-ψωμιά-κουλουράκια (αυτό έκανα εγώ τα Χριστούγεννα), τότε θα τα ξαναπάρεις. Εγγυημένα!!! :D
Αλλά σκέψου ότι όποια άλλη δίαιτα και να ακολουθήσεις, αν επιστρέψεις στον αρχικό τρόπο διατροφής σου, θα τα ξαναπάρεις όλα πίσω. Και μάλιστα αν χάσεις μειώνοντας τις θερμίδες, επιβραδύνεται ο μεταβολισμός σου και καταλήγεις να χρειάζεσαι ακόμα λιγότερες θερμίδες για να διατηρηθείς. Άρα απλά θα πρέπει να πεινάς μια ζωή!
Ξεκίνα δυναμικά και προσπάθησε να αποφύγεις τις ατασθαλίες τις πρώτες δυο βδομάδες τουλάχιστον. Και άκου το σώμα σου! Αν βλέπεις ότι κάτι που έφαγες σε "φουσκώνει" ή σε κολλάει, απλά βγάλτο από τη διατροφή σου, τουλάχιστον μέχρι να φτάσεις στο βάρος στόχο σου!!!
Καλή αρχή!!!

Re: τόσο καιρό κρυφάκουγα, ώρα να φανερωθώ! 16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #7856

• sylvioula
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Σ' ευχαριστώ πολύ εφάκι! Φιλιά και καλή προσπάθεια σε όλους μας!!!
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.242 δευτερόλεπτα

Syndication