Καλησπέρα σε όλους τους Lowcarbers! Με λένε Σύλβια, είμαι 30 χρονών και κοιλιόδουλη, μου αρέσει πολύ το φαί, αλλά και να μαγειρεύω - αλλά περισσότερο να κολλάω με τα φόρουμ διατροφής, να κάθομαι με τις ώρες και να διαβάζω τις συνταγές με τα αμυγδαλάλευρα και τους λιναρόσπορους, και μετά να κάθομαι να τρώω μακαρονάδες, τυρόπιτες, γίγαντες και όλα τα αμαρτωλά μέχρι να μπει η άνοιξη και να με πιάσει πανικός! Αρρώστια; Πάντως το διασκεδάζω!
Δεν έχω πολλά κιλά να χάσω, 5-6 για να γίνω για τα δεδομένα μου σούπερ (είμαι 1.72, 69,5 κιλά - ήμουν 71 όταν άρχισα τη South Beach πριν από 20 μέρες και θέλω να πάω 64, αν φτάσω και 61 όπως ήμουν 18 χρονών, τι να πω, θα είναι θαύμα!) Αυτό το 5κιλο - 8κιλο, από 66 ως 73 σχεδόν κάθε χρόνο το παίρνω και το χάνω κι έχω βαρεθεί αυτή τη φάση, μου φαίνεται ότι είναι καιρός για μια σωστή αλλαγή, με δίαιτα, συντήρηση και απόκτηση καλών συνηθειών για να ισορροπήσω κι εγώ η γυναίκα και να είμαι πάντα λεπτούλα και όμορφη. μου φαίνεται ότι σε αυτό το site βρήκα τη λύση. Θέλω να σας πω ότι είστε τρομερή παρέα, είναι υπέροχο το πώς συμπαραστέκεστε ο ένας στον άλλον κι εκτός αυτού είστε και θεές - θεοί μαγείρισσες - μάγειρες, διαβάζω τις συνταγές σας και μου τρεχουν τα σάλια! Έχει καιρό, που σας παρακολουθώ κι αποφάσισα επιτέλους να συμμετέχω κι εγώ και να αρχίσω και τη δίαιτα.
Έχω και 2-3 ερωτησούλες κι εγώ σαν αρχάρια: Ξέρει κανείς να μου πει αν είναι οκ που θα κάνω Ατκινς καπάκι μετά τη South Beach; Είναι κι αυτή low σε υδατάνθρεακες, αλλά και σε λιπαρά. Την έκανα 20 μέρες με μόνο 2 φορές καφρίλες κι αυτές τίποτα σπουδαίο - μαύρο ψωμί κι μια κουταλιά ρύζι. Δεν έχασα πολύ γιατί έκανα ατασθαλίες - πιο πολλά όσπρια από ότι επιτρέπεται, κι επίσης γιαούρτι και γάλα, που ήταν απαγορευμένα. Αλλά κατά τα άλλα δεν έτρωγα καθόλου υδατάνθρακες, οπότε μήπως έχω "κάψει" το εφφέ τις στέρησης και τώρα με την Άτκινς δε θα χάσω τόσο εύκολα, όσο κάποιος που έρχεται κατ' ευθείαν από φουλ διατροφή;
Άλλη μια ερώτηση: Έριξα μια ματιά στο βιβλίο του Άτκινς, που το έχω στα Αγγλικά - αν το θέλει κάποιος ας μου στείλει το email του να το κάνω forward μαζί με ένα σούπερ πίνακα τροφών ή οι administrator μου λέτε πώς να το ανεβάσω στο site για να το κατεβάσει όποιος άλλος θέλει - αν και δεν ξέρω αν επιτρέπεται αυτό. Τέλος πάντων, στο βιβλίο από ό,τι είδα λέει ότι αυτή η διατροφή είναι τρόπος ζωής κι όχι μέθοδος για να χάσεις 5-6 κιλά. Γιατί μετά θα τα ξαναπάρεις. Εγώ πάλι, αν και είμαι προετοιμασμένη να είμαι κυρία και να κάνω όλα τα στάδια, δεν ξέρω αν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κόψει το ψωμί, τα όσπρια και τα μακαρόνια forever! Να τα περιορίσω ναι, να τρώω μαύρα, πολύ ευχαρίστως, ήδη το κάνω. Αλλά κομμένα για πάντα;; μισή κούπα ρύζι το μήνα; Δε θέλω!!! Οπότε μήπως άδικα ταλαιπωρούμε; Πείτε μου εσείς τη γνώμη σας, που είστε έμπειροι και σοφοί!
Για την ώρα σας αφήνω. Ευχαριστώ που υπάρχετε και μας βοηθάτε και μας βάζετε στην πρίζα! Καλώς σας βρήκα! Χαίρομαι που δεν είμαι απλά από μια μερία να διαβάζω, αλλά το πήρα απόφαση και κάνω διαιτούλα κι εγώ!! φιλάκια και καλή προσπάθεια σε όλους! Σύλβια