Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Να συστηθώ και εγώ!

Να συστηθώ και εγώ! 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #18693

  • elinamalakian
  • Το Άβαταρ του/της elinamalakian
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 4
Αν και πλέον το forum δεν είναι και τόσο στα ''φόρτε'' του, το επισκέπτομαι σχεδόν καθημερινά εδώ και 2-3 μήνες, δηλαδή από τότε που ξεκίνησα την Άτκινς. Να πω λοιπόν και εγώ την μικρή μου (δεν το υπόσχομαι) ιστορία... :p

Είμαι 21 χρονών, ύψος 1,68 και 64kg. Γνωρίζω πως δεν έχω πολλά κιλά να χάσω. Συγκεκριμένα πρώτος μου στόχος είναι τα 58kg που είχα φτάσει το περασμένο καλοκαίρι. Από μικρή είχα ένα μικρό πρόβλημα βάρους το οποίο στα μάτια μου (κακώς) φαινόταν τεράστιο! Στο 1ο έτος των σπουδών μου ήμουν περίπου 70kg. Αλλά όταν το τέλειωσα έφτασα τα 80kg! Τότε απελπίστηκα πραγματικά, έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα έναν ηλεκτρονικό διαιτολόγιο 1200 θερμίδων, το ακολούθησα για αρκετό καιρό και έχασα περίπου 15kg. Από τότε δεν έβαλα περισσότερα από 2-3kg γιατί άρχισα να ψάχνομαι με την διατροφή γενικά, και να ανακαλύπτω νέα φαγητά και την διατροφική τους αξία. Εν τω μεταξύ είχα κόψει το κρέας και τα πουλερικά, οπότε το ψάξιμο μου με την διατροφή έγινε ακόμα πιο έντονο. .
Το περασμένο καλοκαίρι είχα φτάσει τα 58kg με διατροφή που έκανα από μόνη μου και με 1 ώρα περπάτημα την μέρα. Η διατροφή που έκανα δεν μπορώ να πω πως με χαλούσε. Κρατούσα ημερολόγιο και φρόντιζα να είμαι γύρω στις 1200 θερμίδες, έτρωγα φρούτα, βρώμη, αντικατέστησα όλα τα τρόφιμα μου προς το υγιεινότερον (τα πάντα ολικής άλεσης, ζυμαρικά, ρύζια, ψωμιά) και γαλακτοκομικά με όσο το δυνατόν λιγότερα λιπαρά (που να 'ξερα!!)
Τελοσπάντων, γιατί είμαι σίγουρη σας κούρασα, από τις διακοπές και εξής άρχισα να παίρνω την ανηφόρα. Ξανά ψάξιμο στο ίντερνετ για κάτι γρήγορο και ανακάλυψα ένα forum που πρότεινε μια δίαιτα μόνο με αυγά, κρέας και σαλάτα σε απεριόριστες ποσότητες. Επειδή τα σχόλια ήταν πολύ θετικά αποφάσισα να επανεντάξω το κοτόπουλο τουλάχιστον στην διατροφή μου και να την κάνω για καμιά βδομάδα μπας και πάρω μπρος. Άρχισα να το ψάχνω λίγο περισσότερο, μιας και έβλεπα τα εκπληκτικά αποτελέσματα και κάπως έτσι ανακάλυψα την Άτκινς. (Βασικά την ήξερα από πριν και μάλιστα την είχα ''αποκηρύξει'' σε μια εργασία που έκανα περί υγιεινής διατροφής, τραγική ειρωνεία!!). Βρήκα και το forum μας, διάβαζα και από την κοινότητα Atkins πραγματάκια και άρχισα να μπαίνω στον σωστό δρόμο!
Έχασα 5-6 κιλά, τα ξαναέβαλα βέβαια με τις διακοπές των Χριστουγέννων αλλά εδώ και την 3 εβδομάδες άρχισα ξανά την εισαγωγή, αφού πλέον είχα διαβάσει και το βιβλίο.

Τώρα χάνω πιο δύσκολα κιλά, αλλά το ήξερα. Άρχισα ξανά την γυμναστική, μπας και αυξηθεί ο μεταβολισμός μου και επίσης διορθώνω σιγά σιγά τεράστια λάθη που έκανα κατά την διάρκεια της διατροφής, τα οποία λάθη έχουν όνομα: τυρί και ταχίνι! Ίσως κάνω άλλο θέμα γι' αυτές μου τις αδυναμίες. Έχω μάθει πάρα πολλά για την διατροφή μας. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη μ' αυτή την διατροφή, που και κιλά να μην χάνω (στην χειρότερη) μόνο η ευεξία που νιώθω σημαίνει πολλά για μένα!

Ευχαριστώ όλους εδώ μέσα γιατί με βοήθησαν πάρα πολύ στο να κατανοήσω την διατροφή μας καλύτερα. Μακάρι να αποκτήσει ξανά το site την παλιά του ζωή!!

Α! Και συγγνώμη για το τεράστιο post αλλά είπα να τα πω για να βγούνε από μέσα μου (και πιστέψτε με θα μπορούσα να έλεγα ακόμα τόσα :p).
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Να συστηθώ και εγώ! 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #18694

  • roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 1073
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Elina, κάπως έτσι ξεκινήσαμε όλοι. Με την αποκύρηξη εξ αρχής της Ατκινς, ή lowcarb και με την δοκιμή της, σαν τελευταία λύση! Love at first sight ε;
Σου εύχομαι καλή επιτυχία, -που θα την έχεις, γιατί έμαθες να είσαι πειθαρχημένη από πριν.
Έχεις δίκιο για την επισκεψημότητα του σάιτ. Αυτό είναι και καλό και κακό!
Καλό γιατί οι περισσότεροι/ες έχουν χάσει τα κιλά τους, και κακό γιατί δεν ενημερώνουν τις'τους νεότερους.
Όταν πρωτομπήκα εγώ εδώ μέσα πριν πολλάάά χρόνια, είχαμε καμμιά 50ρια νέα ποσταρίσματα την μέρα. Αλλά θες με την αλληλοβοήθεια, θες με τις νέες συνταγές, η άτκινς μας βοήθησε να χάσουμε τα κιλά, και όσες βάλαμε κάποια και πάλι, ξέρουμε τον δρόμο να τα ξαναχάσουμε. Εγώ παρακολουθώ σχεδόν καθημερινά, τα ποστς, οπότε αν χρειάζεσαι κάτι και μπορώ να βοηθήσω, μην διστάσεις!
love your self
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Να συστηθώ και εγώ! 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #18695

  • aggy
  • Το Άβαταρ του/της aggy
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 248
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
elina μου, τι ομορφα που γραφεις! απλα και κατανοητα.το ταχινι ειναι και το δικο μου παθος.δεν μπορω να το περιορισω.με τρελαινε με σαγχαρινη φυσικα.ι .το τυρι το ελεγχω.μικρη μου χαιρομαι που βρηκες την διατροφη μας πολυ νωρις.θα ακουσεις πολλα απο διαφορους.απλα αγνοησε τους.και εγω μπαινω σχεδον καθημερινα στο σαιτ και αν μπορω και εγω να βοηθησω θα χαρω πολυ!!φιλακια ελινα μου και καλη συνεχεια
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Να συστηθώ και εγώ! 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #18696

  • elinamalakian
  • Το Άβαταρ του/της elinamalakian
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 4
Σας ευχαριστώ πολύ και τις 2!!
roulaki, για το ''πειθαρχημένη'' δεν θα το 'λεγα :p Προσπαθώ να ελέγχω τις θερμίδες όσο μπορώ αλλά τις περισσότερες φορές ξεφεύγω πολύ και γι' αυτό χάνω και δύσκολα.

aggy μου, όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο εγώ το ταχίνι το τσάκιζα σκέτο! Για μένα ήταν κάτι σαν low carb μερέντα. Γι' αυτό και την έκοψα εντελώς! Κρίμα γιατί αν μπορούσα να περιοριστώ στα 1-2 κ.σ. θα ήταν υπέροχο για τον οργανισμό μου μιας και το θεωρώ μια από τις πιο υγιεινές τροφές.
Ελπίζω σιγά σιγά να καταφέρω να το επανεντάξω στην διατροφή μου. :)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.065 δευτερόλεπτα

Syndication