Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: θέλω να ακολουθήσω αυτό το πρόγραμμα

θέλω να ακολουθήσω αυτό το πρόγραμμα 18 Χρόνια 1 Μήνας πριν #162

• psilos
  • Το Άβαταρ του/της psilos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
καλησπέρα. με λένε πάνο και θέλω να διώξω τα περιττά κιλά από πάνω μου.τον μισό παναγιώτη βασικά να διώξω γιατί είμαι περίπου 152 κιλά (192εκ ύψος). έχω χάσει κάθε έλεγχο του εαυτού μου τον τελευταίο χρόνο και έχω πάρει 20 κιλά, αφού είχα ξεκινήσει γυμναστήριο και διατροφή που εγκατέλειψα λόγω δουλειάς. το κακό κατά την άποψη μου είναι ότι όλοι οι διαιτολόγοι έχουν τον τυφλοσούρτι-δίαιτα για όλο τον κόσμο, λες και όλοι που θέλουν να αδυνατίσουν είναι ζάμπλουτοι, έχουν όλο το χρόνο στη διάθεσή τους να μαγειρεύουν τα 100γρ τροφής διαφορετικής μεσημέρι-βράδυ και από μέρα σε μέρα και δεν αποδέχονται ότι ένας άντρας εργένης 31 ετών ζεί σε δικό του σπίτι και όχι στων γονιών του, ώστε να μαγειρεύει η μαμά, με ότι συνεπάγεται αυτό για το μαγείρεμα που (δεν) κάνω.ένα δεύτερο πάλι κακό είναι ότι εδώ που βρίσκομαι δεν έχω φίλους ή γνωστούς ή ακόμα και σχέση (το τρίτο κακό αυτό γιατί μετά από μία μακροχρόνια σχέση δεν μου πάει το μυαλό να κάνω άλλη και δεν το επιδιώκω, δεν θέλω μάλλον, αν και είχα ευκαιρίες), οπότε η ψυχολογία μου δεν είναι και στα καλύτερά της.

ελπίζω σε εσάς να βρώ μία κάποια στήριξη, να έχω κάποιον να μιλάω για το πρόγραμμα και να με βοηθά με εργένικες λύσεις σε συνταγές. λοιπόν, πως προτείνετε να ξεκινήσω? έχω διαβάσει το φόρουμ, πήρα και το βιβλίο, ξέρω πώς να ξεκινήσω αλλά επειδή για καμιά εβδομάδα ακόμα λόγω δουλειάς δεν θα μπορώ να μαγειρέψω και θα παίρνω από έξω μάλλον, τί να τρώω και από που? σουβλάκια? κοτοπουλο ψητό?
ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.θα τα ξαναπούμε σύντομα.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: θέλω να ακολουθήσω αυτό το πρόγραμμα 18 Χρόνια 1 Μήνας πριν #163

• ximaira
  • Το Άβαταρ του/της ximaira
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλημέρα κ καλή αρχή κ γω σχετικά καινούργια εδώ. Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσεις να μαγειρεύεις γιατί έτσι θα ξέρεις τι τρως κ είναι κ ενδιαφέρον.σκέψου εγώ είμαι παντρεμένη δουλεύω κ κάνω κ 2 φαγητα καθημερινά.γρήγορες λύσεις εχω να σου προτείνω μια ωραιότατη ομελέτα στο φούρνο με τυρί κ ζαμπόν. Σαλάτα με τόνο,ψαρι στο φούρνο με μυρωδικά,γεμιστα με κιμα μόνο γενικά μαγειρεύω στον φούρνο είναι πιο εύκολο κ πιο υγιεινό.τα βάζεις όλα μέρα σε μια γαστρα κ γίνονται πεντανοστιμα.έχεις άπειρες επιλογές πίστεψε με

Re: θέλω να ακολουθήσω αυτό το πρόγραμμα 18 Χρόνια 1 Μήνας πριν #164

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Καλημέρα και από μένα Πάνο.

Έχω περάσει από διαιτολόγους, από Bodyline -ακόμη με παίρνουν τηλέφωνο να κάνω το μισό πρόγραμμα που έχω αφήσει- από δίαιτες στερητικές, χημικές, αφαγίες, νηστείες και ότι μπορείς να φανταστείς. Όσα έχανα, τόσα έπαιρνα. Αυτό που είχε ενδιαφέρον είναι πως ούτε ένας "ειδικός" δεν ρώτησε αν παίρνω φάρμακα (τότε έπαιρνα). Αν το ρώταγε θα είχε καταλάβει πως έπρεπε να κινηθεί σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από την copy-paste θερμιδική δίαιτα. Απλά γιατί για την αυξημένη μου όρεξη και τα 20 κιλά που πήρα, ευθύνονταν τα χαπάκια και όχι η λαιμαργία μου. Είχα δει την ίδια δίαιτα και 10 φορές αντιγραμμένη! Ούτε ένας δεν σκέφτηκε ότι έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να χορταίνω και όχι να λιμοκτονώ. Άσε που στερούμουν τα πάντα!

Καταλαβαίνεις λοιπόν την χαρά μου όταν έπεσα πάνω στην Άτκινς. Ως εργένης φαντάζομαι θα έχεις φάει αρκετές φορές τοστ με τυρι και τυρί και... τυρί. Θυμάμαι έβαζα μια λεπτή φετούλα τυρί -και ας ήθελά να βάλω το μισό γκούντα-, λίγο ζαμπόν και μετάνοιωνα την ώρα και τη στιγμή που έβαζα το τόστ στο στόμα μου. Δεν ξέρεις -θα μάθεις- τι ευτυχία είναι να τρως ως σνακ τυρί λιωμένο -να βάζεις και μαγιονέζα!- και να μην αισθάνεσαι καμία ενοχή. Εκείνο που δεν μπορούσα επίσης να πιστέψω είναι πως το αγαπημένο μου σαγανάκι με αυγά και τυρί στο φούρνο -δίνω ιδέες τώρα :wink: - θα μπορούσα να το τρώω όσο συχνά ήθελα!

Έφεση στην μαγειρική δεν έχω. Βαριέμαι κιόλας να πω την αλήθεια. Εγώ κάνω απλά πράγματα. Ένα λαχανικό με κάτι ψητό, αυγά με μαγιονέζα, τυρί με τυρί και τέτοια. Αλλά υπάρχουν άπειροι συνδιασμοί που μπορείς να κάνεις. Πιστεύω ότι τα κορίτσια εδώ θα σε βοηθήσουν να βρεις λύσεις που εκτός από χορταστικές θα σου γαργαλίσουν τον ουρανίσκο.

Τη βασική αρχή που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου για να μην πελαγώσεις, την ξέρεις φαντάζομαι. Keep it simple. Στην αρχή τουλάχιστον μέχρι να γίνεις μεγάλος και τρανός σεφ και θα μάθεις να υπολογίζεις on the fly τους υδατάνθρακες. :P

Όταν παραγγέλνεις απέξω βασικά αποφεύγεις τις πιτσαρίες εκτός και αν έχουν ομελέτα. Αλλά και πάλι τονίζεις να μην βάλουν πατάτες. Επειδή τα περισσότερα μαγαζιά φορτώνουν στο οτιδήποτε πατάτες ή πίττα, λέγε τους από την αρχή να μην τα βάλουν μέσα στην παραγγελία. Δηλαδή κοτόπουλο χωρίς πατάτες ως συνοδευτικό, μπριζόλα χωρίς πατάτες κλπ. Αν τα έχεις μπροστά σου υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθείς και πατάτα στην πατάτα πάει η δίαιτα.

Ως άντρας θα θες μεγάλη ποσότητα από καλαμάκι κοτόπουλο, ή μπιφτέκι, ή λουκάνικο, ή κρέας για να χορτάσεις, εφόσον δεν θα υπάρχει πίττα ή ψωμί. Οπότε ή παραγγέλνεις όσα θες -10;- ή παραγγέλνεις πχ μια μερίδα γύρο χωρίς... παρελκόμενα. Επίσης μπορείς να πάρεις ως συνοδευτικά τζατζίκι, τυροκαυτερή, φέτα ψητή, χωριάτικη σαλάτα κλπ. Προσοχή στα μπιφτέκια που όπως λέω έχουν πολλές φορές ψωμί.

Κάνε μια έρευνα στα ντελιβεράδικα της γειτονιάς σου και αν θες γράψε μας τι έχουν ώστε να σου πούμε τι μπορείς να φας άφοβα. Ένα κλασικό μου μενού είναι "μισό κιλό ρολό κοτόπουλο με σάλτσα μαγιονέζα μουστάρδα, μια τυροκαυτερή και μια κόκα κόλα zero μπουκάλι". Το έχει μάθει απέξω ο σουβλατζής. :P Το συγκεκριμένο "μενού" δεν περιέχει πατάτες ως συνοδευτικό. Ψάξε για πράγματα που πωλούνται με το κιλό. Πχ κοκορέτσι, ψητό κοτόπουλο κλπ. Έτσι δεν θα σου χρεώνουν και πράγματα που δεν θες να φας.

Αν δεν είσαι σίγουρος για το τι είναι αυτό που παραγγέλνεις, ρώτα. Επίσης γίνε φίλος με τον ψητοπώλη της γειτονιάς. Ο δικός μου αγαπημένος ξέρει ότι δεν τρώω ψωμί και πίττες οπότε όταν παραγγέλνω γύρο μου βάζει μεγαλύτερη ποσότητα. Να χορτάσω σαν παιδί και εγώ! :P

Μου έδωσες και άλλη ιδέα τώρα να αναρτήσω μενού ντελιβεράδικων. Κοίτα στην στήλη Φαγητό και Μαγειρέματα, εκεί θα βάζουμε -να βοηθήσεις και εσύ ως νέος σεφ :D - ιδέες για φαγητό κλπ.

Και κάτι τελευταίο άσχετο και σχετικό με εμάς τους ψηλούς ανθρώπους -στο 1,72 μου είμαι άνω του μέσου όρου. Έχεις ένα προνόμιο ως ψηλός. Τα κιλά δείχνουν λιγότερα πάνω σου. Σκέφτεσαι να ήσουν και πιο αδύνατος; Θεός παιδί μου, θεός! :D
Να σε προσέχεις, Marina

Re: θέλω να ακολουθήσω αυτό το πρόγραμμα 18 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #168

• psilos
  • Το Άβαταρ του/της psilos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
λοιπόν, ξεκίνησα την τρίτη σιγά σιγά το πρόγραμμα, στη φάση ενεργοποίησης όπου σκέφτομαι να παραμείνω έως τέλους ιουλίου.από σαββατοκύριακο θα αρχίσω και περπάτημα ( χώρια αυτό της δουλειάς γιατί σαν γεωπόνος τρέχω από δώ και από κει στα χωράφια ούτως ή άλλως). Θέλω να με βοηθήσετε σε κάτι αν είναι εύκολο. Πήγα σήμερα να ψωνίσω στο s/m champion αλλά δεν βρήκα πολλά πράγματα να γεμίσω τα ντουλάπια. επειδή λοιπόν είμαι από Κόρινθία, προτείνετε μου τί να ψωνίσω ώστε να ανέβω αθήνα να πάρω τα πράγματα και από που, αν υπάρχει κάποιο κατάστημα εκεί που να εξειδικεύεται σε τέτοιες τροφές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων λοπως ευχαριστώ και για τα ενθαρρυντικά λόγια. Marina είσαι θείο όν.

Re: θέλω να ακολουθήσω αυτό το πρόγραμμα 18 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #169

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Γεωπόνος ε; Άντε να σώσει κάποιος αυτόν τον πλανήτη γιατί δεν μας βλέπω καλά. Όταν στέλνει η γιαγιά από την Μακεδονία το μαρούλι και τις ντοματούλες από τον κήπο της, θυμάμαι τι γεύση έχουν τα λαχανικά.

Λοιπόν το champion έχει σχεδόν τα πάντα. Απλά θέλει υπομονή και ψάξιμο για να τα βρεις. Κοινώς, θα παίρνεις κάθε προϊόν, θα διαβάζεις την ετικέτα, θα βλέπεις πόσους υδατάνθρακες έχει και αν σου κάνει θα το βάζεις στο καλάθι. Θα εκνευρίσεις λίγο τις πωλήτριες που θα κοιτάνε λίγο περίεργα, αλλά... πρόβλημά τους!

Για να σε βοηθήσω στο ψάξιμο σου δίνω μερικές βασικές κατευθύνσεις.

Τυριά. Μπορείς να πάρεις όποιο θες και να φας όσο θες. Άσπρο, κίτρινο, μπλέ. Το ανθότυρο έχει 2 γραμμάρια στα 100, οπότε πρόσεχε μην φας όλο το κιλό.

Τυριά κρέμα και άλλα τέτοιου τύπου, πχ Philadelphia έχουν περίπου 3-4 γραμμάρια στα 100. Επίσης το cottage της ΦΑΓΕ έχει κάπου τόσους στα 100.

Ζαμπονάκια, παριζάκια, μπεϊκον, λουκάνικα κλπ έχουν από 1-2 υδατάνθρακες στα 100. Προτίμησε τα τυποποιημένα που γράφουν πάνω τους υδατάνθρακες.

Απο γιαούρτια, τους χαμηλότερους έχουν τα στραγγιστά. ΦΑΓΕ total 5% και 10% έχουν περίπου 3,5 στα 100. Υπάρχει και το στραγγιστό της ΔΕΛΤΑ σε ένα πορτοκαλοκαφέ κεσεδάκι ή κουβά που έχει 2,5 στα 100. Χαμηλότερα δεν νομίζω να βρεις.

Μαγιονέζες αγοράζεις με προσοχή αποφεύγοντας τις Light. Hellmans και Kraft είναι μια χαρά. Προσοχή στην μάρκα "1" έχει περίπου 8 υδατάνθρακες στα 100!

Τόνοι και τυποποιημένα ψάρια είναι επίσης μια χαρά. Κάποια έχουν μέσα ντομάτα ή άλλες περίεργες σως, οπότε διάβασε την ετικέτα.

Επίσης ψάξε λίγο τις σαλάτες τύπου ρώσικη, βουδαπέστης, μελιτζανοσαλάτα κλπ. Θα βρεις αρκετές μάρκες με χαμηλούς υδατάνθρακες.

Γλυκά δεν τρώμε γενικώς. Αλλά αν πάρεις αρκετά ζελέ λάιτ έχεις μια ωραιότατη επιλόγή γλυκού. Δοκίμασε να αδειάσεις λίγο ζελέ σε στραγγιστό γιαούρτι. Είναι ίδιο σαν τα γιαούρτια με φρούτα!

Μπορείς επίσης να πάρεις σοκολατάκια των 10 γραμμαρίων (τα έχουν σε σακουλίτσες) πχ lacta, ιον κλπ, τα οποία έχουν 5-6 υδατάνθρακες το 1. Αρκετοί αναλογικά, αλλά 1 τέτοιο μπορείς να το χωρέσεις στην διατροφή σου που και που για να μην αισθάνεσαι ότι στερείσαι.

Επίσης απαραίτητη η ζαχαρίνη. Ταμπλετίτσες ή σκόνη δεν υπάρχει πρόβλημα. Πρόσεχε, δεν αγοράζουμε φρουκτόζη. Έχει υδατάνθρακες!

Αναψυκτικά οτιδήποτε σε λάιτ είναι μια χαρά. Εκτός από τα κλασικά ψάξε την fanta verdia και το lipton linea. Έχουν λίγους υδατάνθρακες και ωραία γεύση.

Τέλος, το σουπερμάρκετ lidl, έχει αρκετά διαφορετικά τυριά, σαλατούλες κλπ. Αρκετά είναι από Γερμανία και έχουν όλα ετικέτες και χαμηλούς υδατάνθρακες.

Γενικώς διάβαζε ετικέτες. Αν δεν έχει κάτι ετικέτα καλύτερα να μην το πάρεις, παρά να βρεθείς με άσχετους υδατάνθρακες.

Κάνε μια πρώτη έφοδο και αν χρειαστείς βοήθεια let me know! :D
Να σε προσέχεις, Marina
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.112 δευτερόλεπτα

Syndication