Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Ας συστειθώ και εγώ με τη σειρά μου ...

Ας συστειθώ και εγώ με τη σειρά μου ... 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #11444

• ephoebe
  • Το Άβαταρ του/της ephoebe
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

Είμαι στη 2η εβδομάδα της Atkins (μετά από ένα μεγάλο παραστράτημα στα μισά, αλλά anyway...) και είπα να συστειθώ και επίσημα. Λοιπόν:
Εϊμαι η Φοίβη, 25 ετών, από Αθήνα και είμαι στην προσπάθεια να χάσω κάποια κιλά. Είμαι κοντούλα 1,58 και πάντα ήθελα να φαίνομαι μικροκαμωμένη και λεπτούλα. Ο μεταβολισμός μου ποτέ δε ήταν το καλύτερο στοιχείο μου, και μετά από υποθερμιδικές δίαιτες έγινε ακόμη χειρότερος oops ps

Το μεγάλο και σοβαρό ταξίδι της δίαιτας ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2007. Πάντα πρόσεχα όσο μπορούσα, αλλά εκείνον τον Μάρτιο (λόγω και μιας τροφικής δυσανεξίας και αρχές συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου) είπα: Φοιβάκι κόψε τις μ*λ*κίες και σοβαρέψου! Έτσι και έκανα. Γυμναστήριο 6 φορές την εβδομάδα με σοβαρές αερόβιες ασκήσεις Interval training και αρκετά βάρη. Το αποτέλεσμα -4kg καθαρού λίπους και +2kg μυϊκής μάζας, με γράμμωση στους κοιλιακούς, δικέφαλα, τρικεφαλα και δεν συμμαζεύεται.

Τον επόμενο χειμώνα, λίγο το κρύο, λίγο οι λιχουδιες κτλ πήρα 3kg και όταν όλοι άρχισαν να μου λένε "Α! Πήρες λίγο, ε;", "Γέμισες λιγάκι ή μου φαίνεται;" και τέτοια, τότε ήταν που μου τη βάρεσαι και περιόρισα πολύ το φαγητό. Το επόμενο καλοκαίρι έφτασα τα 40kg, δεν θα πω ψέματα, μου άρεσα, ήμουν minion όπως πάντα ήθελα και ένιωθα καλά, ούτε κόπωση ούτε αβιταμίνωση (πραγματικά οι εξετάσεις μου ήταν ά-ψο-γες!!). Το μεγάλο μείον ήταν πως δεν είχα πλέον περίοδο, ούτε για δείγμα.

Eating disorder, το ξέρω. Αλλά δεν είναι εύκολο να ξεφύγεις. Δεν ήθελα να αδυνατήσω άλλο, ούτε νόμιζα πως είχα περιττά κιλά. Ήξερα πως ήμουν αδύνατη και μου άρεσε. Αυτό ήταν όλο. Αλλά βέβαια δεν είναι και εύκολο να τρως τόσο λίγο, ούτε είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις συνεχώς την κρητική και τα άσχημα (πικρόχολα πολλές φορές) σχόλια των άλλων. Έτσι αποφάσισα να πάρω μερικά κιλά. Αλλά ξέφυγα προς την άλλη κατεύθυνση και πήρα 10kg!!!

Τώρα αποφάσισα να ακολουθήσω αυτόν τον τρόπο διατροφής, για να μπορέσω να απεξαρτοποιηθώ από τους υδατάνθρακες, που είναι το μεγάλο μου πρόβλημα, και να μπορέσω να ηρεμήσω λίγο, γιατί δεν σας κρύβω, μέσα μου γίνεται πόλεμος! "Γιατί ξέφυγες, πάλι θα αποτύχεις, τπτ δεν μπορείς να κάνεις σωστά, πάλι το φαγητό σκέφτεσαι, άχρηστη, ανίκανη ..." κτλ. Όλο αυτό με έχει κουράσει πάρα πολύ και θέλω να σταματήσω τον φαύλο κύκλο.

Διαβάζω τις ιστορίες επιτυχίας πολλών σε αυτήν την παρέα και παίρνω κουράγιο, γιατί βλέπω ανθρώπους που κατάφεραν να ελέγξουν το πρόβλημα τους, να το κυριέψουν και να το νικήσουν. Παίρνω θέρρος από όλους και όλες εσάς και ελπίζω στην υποστήριξή σας και τη βοήθεια σας. Πραγματικά νιώθω πως δεν πάει άλλο. Βαράθηκα να κλαίω το βράδυ μόνη μου στο κρεββάτι, βαρέθηκα να μην βγαίνω έξω τα βράδια γιατί πιστεύω πως είμαι χάλια, βαρέθηκα να μην πηγαίνω στη θάλασσα γιατί τρέπομαι για το σώμα μου, βαρέθηκα να μην βγάζω πλέον φωτογραφίες γιατί απλά δεν μ'αρέσω, απλά βαρέθηκα πια! tantrum ntrum

Ίσως τα κιλά σε κάποιους να φαίνονται λίγα, ίσως τα λόγια σε κάποιους να φαίνονται υπερβολικά και παράλογα αλλά απλά ήθελα να πω πως νιώθω, να το βγάλω από μέσα μου και να προχωρήσω. Δεν θέλω να πάω ξανά στα 40kg, δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Στόχος μου δεν είναι τα κιλά αυτά καθ' αυτά αλλά το λίπος, θέλω να μειώσω το % λίπους στο σώμα μου και να τονώσω την μυϊκή μου μάζα. Κάνω γυμναστική, αλλά από μόνη της δεν αρκεί.

Συμπαράσταση ζητώ λοιπόν και παρέα, ελπίζω να είστε κοντά μου όπως θα είμαι και εγώ κοντά σας αν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορώ να βοηθήσω!

p.s Ξέρω πως το post είναι τεράστιο, αλλά πραγματικά "ξαλάφρωσα" :D

I did it once, I can do it again ...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Ας συστειθώ και εγώ με τη σειρά μου ... 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #11445

• aggy
  • Το Άβαταρ του/της aggy
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
καλως ηρθες μικρη μου Φοιβη.κατ αρχη εχεις ενα παρα πολυ ωραιο ονομα.μπραβο σου κοριτσακι που καταλαβες το προβλημα σου νωρις.τα 40 κιλα οντως ειναι πολυ λιγα ο οργανισμος χτυπησε το καμπανακι με το κοψιμο της περιοδου σου.σε αυτο το φορουμ θα βρεις οοση συμπαρασταση θελεις.και μπραβο σου που το εψαξες παραπερα και εμαθες για την διατροφη μας.μην νομιζεις ολες γουρουνιαζουμε,καποιες απο μας ακομη ντρπονται να πανε στην θαλασσα και να βγουνε φωτογραφιες.φοιβη μου η ζωη ειναι πολυ ομορφη .προσπαθησε να χαρεις τα νιατα σου και ας εχεις λιγα κιλα παραπανω.εεε; δεν ηρθε και το τελος του κοσμου;
σου στελνω μια μεγαλη αγκαλιτσα με πολυ αγαπη

Re: Ας συστειθώ και εγώ με τη σειρά μου ... 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #11446

• strawberry
  • Το Άβαταρ του/της strawberry
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γειά σου Φοίβη!!
Διαβάζοντας το ποστ σου βρήκα πολλά κοινά στοιχεία με μένα.Πραγματικά δε φαντάζεσαι πόσο σε καταλαβαίνω!Όλα όσα βαρέθηκες,τα κλάματα,τις ανασφάλειες,τις αρνήσεις στις εξόδους κλπ...Είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη,θέλει πολλή δουλειά.Κι εγώ ακόμα το παλεύω...
Όσο για τους υδ/κες..είναι η καταστροφή μου!
Οπότε καιρός να απαλαγούμε από αυτούς,δε νομίζεις? :)
Εύχομαι πολύ πολύ καλή επιτυχία στην προσπάθεια να αλλάξεις το σώμα σου και να βγεις από αυτό τον φαύλο κύκλο που σε ρίχνει ψυχολογικά και δε σε αφήνει να ζήσεις όπως θέλεις εσύ αλλά όπως ορίζει αυτός..
Εδώ θα είμαστε,όλοι μαζί,να χαρούμε και με τη δική σου ιστορία επιτυχίας!
goodluck odluck

Re: Ας συστειθώ και εγώ με τη σειρά μου ... 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #11464

• ephoebe
  • Το Άβαταρ του/της ephoebe
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
aggy Και strawberry σας ευχαριστώ πολύ για το ζεστό καλωσόρισμα! Ψαχουλεύοντας στο forum βλέπω πως υπάρχει πραγματικά συμπαράσταση και αλληλοβοήθεια και έτσι νιώθω πως μάλλον βρήκα το σωστό μέρος για μένα!

Το μόνο που βρίσκω δύσκολο σε αυτή τη διατροφή είναι να καταφέρεις να αλλάξεις τον τρόπο σκέψεις σου, δλδ, λέμε ναι στο λίπος, χωρίς φόβο και πάθος! Αλλά που θα πάει θα το εμπαιδώσω!

Σας ευχαριστώ και πάλι, και εύχομαι πολύ καλή επιτυχία σε όλους και όλες μας! goodluck odluck

I did it once, I can do it again ...

Re: Ας συστειθώ και εγώ με τη σειρά μου ... 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #11482

• aggy
  • Το Άβαταρ του/της aggy
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
σιγα σιγα κοριτσακι μου, σε ενα μηνα θα εισαι exper. καμμια μας δεν ηξερε τιποτα.αν το ξεραμε δεν θα ημασταν σε αυτο το φορουμ.και λαθη θα κανουμε και ατασθαλιες θα κανουμε αλλα κοιταμε μπροστα και δεν μας σταματαει τιποτα
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.143 δευτερόλεπτα

Syndication