Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: γεια σας κι απο μενα!

γεια σας κι απο μενα! 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #10505

• Lena
  • Το Άβαταρ του/της Lena
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
πηρα θερμιδομετρητη του ελληνικου σουπερμαρκετ κ ειμαι ετοιμη να αρχισω κ γω διαιτα με χαμηλους υδατανθρακες!
παω να αρχισω το διαβασμα γιατι δεν εχω καταλαβει τι ακριβως πρεπει να κανω!
ελπιζω να εχεις κι αλλες πρωταρες :)
ειμαι 1.63 κ το βαρος μου παιζει στη δεκαδα των 80 κιλων, τωρα εχω πλησιασει τα 90!
θελω να μειωσω τους υδατανθρακες γιατι μονο ετσι θα ξεφουσκωσω μονιμα.
ποσους πρεπει να παιρνω? δεν ξερω απο που να αρχισω.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: γεια σας κι απο μενα! 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #10513

• mammajoanna
  • Το Άβαταρ του/της mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Καλο μεσημερι, καλη βδομαδα κ καλη αρχη, Lena..
Το βασικο προγραμμα, με τη μορφη που θα στο εδινε ενας διατροφολογος, δε θα βρεις εδω.. ειναι αναρτημενες μονο οι βασικες αρχες, το κυριως πλανο.. Στην 1η φαση μετρας μεχρι 20 καθ.υδα. την ημερα.. βγαζεις εντελως τ απαγορευμενα κ φιαχνεις το δικο σου μενου.. εχουμε κ δω πινακα τροφων, αλλα θα βρεις κ αλλα σαιτς, αν ψαξεις..εσυ φροντιζε να τρως τα γευματα σου, τη σαλατα σου, με τροφιμα που μπορεις να μετρησεις (απο πινακες ή απ τις συσκευασιες) ΔΕΝ τρωμε ο,τι δεν ξερουμε ποσους υδατ περιεχει.. καλο ειναι το ημερολογιο για το μενου κ τις διαστασεις μας -εβδομαδιαια, το λιγοτερο-, να μην ξεχνας οτι στην 1η φαση το σημαντικο ειναι το λιπος, μπορεις να καταναλωνεις τροφιμα που εσυ θα επιλεγεις, μεσα στο οριο των υδατ της φασης που εισαι, αλλα θα ελεγχεις γιατι αναλογα με τον οργανισμο, καποια "κολλανε"τη διαδικασια, π.χ καφες κανονικος,αλκοολ.. μπορεις να βρεις κ συνταγες στην αναλογη ενοτητα, κ να προγραμματισεις το μενου σου κ τις αγορες σου, απ την ενοτητα επωνυμα προιοντα.. η αρχη ειναι παντα η αποκοπη απο τους επεξεργασμενους υδανθρακες (ζαχαρη, αλευρι, ζυμαρικα, ρυζι, πατατες) κ για την 1η φαση γαλα -καποιοι χρησιμποιουν λιγο, στον καφε τους, ή μισο γιαουρτακι με χαμηλους υδατ -θα βρεις αναρτηση στα επωνυμα), οσπρια κ φρουτα -επειδη η αποχη απ τα φρουτα ειναι ισως προβλημα, παιρνουμε μια πολυβιταμινη ( δες στην αναλογη ενοτητα).. κ το νου σου κ στις θερμιδες..για μας τα κοριτσια 1500-1800 ειναι συνηθως τα ορια.. αν μπεις στο health.in.gr, θα βρεις καταλογους που σου λενε τι αναγκες εχεις σαν οργανισμος σε θερμιδες, πρωτεινες κλπ, δεικτη μαζας σωματος.. κ αναλογα θα κινηθεις.. γιατι εξισου σημαντικο ειναι κ η προσθηκη δραστηριοτητας -περπατημα 20λεπτο την ημερα, ή 40λεπτο 3φ την εβδομαδα ή γυμναστηριο-
Αν διαβασεις τη σελιδα μας, θα βρεις απαντησεις σ αποριες που πιθανον να εχεις, αλλα κ σε πραγματα που μπορει να μην εχεις καν σκεφτει..τα παιδια εδω εχουν κανει καταπληκτικη δουλεια!!.
Καλως μας ηρθες κ καλη αρχη κ παλι.

Re: γεια σας κι απο μενα! 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #10514

• Lena
  • Το Άβαταρ του/της Lena
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
oyte φρουτα ουτε γιαουρτι ουτε γαλα ουτε ψωμι εστω πολυσπορο?
20 γρ. υδατανθρακες τωρα που το κοιταω ηταν η μια φετα ψωμι που εφαγα το πρωι!
πρωτη φορα μετρω κατι αλλο εκτος απο θερμιδες, μηπως μετρω λαθος?
λεει πχ η λιστα του βιβλου που πηρα οτι η ταδε τροφη περιεχει ταδε γρ. υδατανθρακων ανα ταδε ποσοτητα.
εμενα θα πρεπει η συνολικη ποσοτητα ολων των τροφων να ειναι 20 γρ. μονο την ημερα?
μπορω να μην κοψω τα τροφιμα που προειπαμε κ να τρωω περισσοτερους υδατανθρακες ανα ημερα?
υπαρχει τετοια low carb διαιτα?
ποιο ειναι το μεγιστο υδατανθρακων που μπορω να τρωω?

Re: γεια σας κι απο μενα! 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #10518

• mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Λενακι...
εισαι τωρα μεσα...
Επαμε οτι τρωμε 20 καθαρους υδατ την ημερα..οχι γρ φαγητου..
ψωμι μπορεις να φιαξεις, το ρουλοψωμο..εμας μας εχει σωσει το Ρουλακι..

Re: γεια σας κι απο μενα! 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #10521

• mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
κ συνεχιζω..
μερικους τους κολλαει το ταχινι, εχει κ φρυγανιτσες, κοιτα στα επωνυμα..
μακρυα απ τα ψωμια!!..κ γω καποια στιγμη που θελησα εφαγα σε μια μερα μια φετα του τοστ του Καραμολεγκου, αυτο με τους χαμηλοτερους υδατ..κ προχθες ειδα πως η ΕΛΙΤ εβγαλε φρυγανιες ολικης (σταρι & σικαλη) με 5 υδατ η μια..
δοκιμασε να μην παρεις καθολου ψωμι, ή παξιμαδια, να μην ταχεις μπροστα σου κ σου σφυριζουν..μονο μεσα στα ορια, ειπαμε 20 υδατ την ημερα γαι την 1η φαση..
φιαξε το μενου σου με τις προτιμησεις σου, γραφτο κ βαλε διπλα τους υπολογισμους σου, με τη βοηθεια των καταλογων..ευτυχως που η διατροφη αυτη εχει 4 σταδια, κ ετσι ο χρονος βοηθα στη συνηθεια..
Απο φαγητο τρωμε πολυ!! σε διαβεβαιω..ειμαστε "αδυνατοι" αλλα χορτατοι..!!
καλη συνεχεια..

Re: γεια σας κι απο μενα! 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #10523

• galadriel
  • Το Άβαταρ του/της galadriel
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Λένα welcome2 lcome2 ! Μπορείς να το κάνεις! Σου μιλάει μια πρώην σοκολατομανής. Με τίποτα δεν πίστευα ότι θα μπορούσα ν' αντέξω έστω και μια μέρα χωρίς γλυκά. Κι όμως είμαι ακόμα εδώ :D 15η μέρα στην Ατκινς με απώλεια βάρους 4,5 κιλά. Θεαματικότατο και να σκεφτείς ότι άλλα 3 έχω ακόμα να χάσω. Αν ξεπεράσεις τις πρώτες 2-3 μέρες θα δεις ότι θα ξεπεράσεις την αίσθηση στέρησης -εγώ δεν είχα καθόλου, μόνο κάτι πατάτες λιμπίστηκα και το κρασάκι-και θα είσαι χορτάτη. Θα τρως τις μαγιονέζες σου, τα τυράκια σου, το μπέικον, το κρεατάκι σου. Σε ποια δίαιτα τα είχες αυτά; Και θα χάνεις, είμαι σίγουρη. Καλή δύναμη και go for it.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.147 δευτερόλεπτα

Syndication