Εγώ για τα δικά μου σας έχω πει....τέλος τα φουσκώματα, οι πόνοι στο στομάχι, το πρωινό πρήξιμο, οι πόνοι περιόδου, η ανεξήγητη κούραση ακόμα και μετά από ύπνο. Πλέον μόνο ενέργεια και ζωντάνια, βέβαια και με 11+ κιλά κάτω!!

nce
Αλλά, να σας πω για το έτερον ήμισυ, που ενώ στην αρχή με έκραζε, πλέον υπέκυψε στις διατροφικές μου συνήθειες....ε μα του είχα σπάσει την μύτη με τα τηγανητά αυγά-μπείκον πρωί πρωί..
Λίγα λόγια για το ιστορικό του....
1ο πρόβλημα και πιο σοβαρό.
Παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο. Από τον Μάιο του 2010 σε αγωγή με:
Χάπι υψηλής δόσης για σάκχαρο, 3 φορές την ημέρα (χτύπαγε 350, γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη 10,3)
Χάπι υψηλής δόσης για χοληστερίνη 2 φορές την ημέρα (είχε 400!!!)
Χάπι Zodin (Ω3) 2 χάπια 3 φορές την ημέρα για τριγλυκερίδια (είχε 600-700 απ'όταν τον γνώρισα!!!!)
Ο ενδοκρινολόγος όταν άκουσε την γλυκοζυλιωμένη πέρσι, μου είπε ότι το έχει χάσει το τραίνο...να μην πω για χοληστερίνες και τριγλυκερίδια..ακόμα απορούμε πως γλύτωσε το έμφραγμα...
Από τον Μάιο λοιπόν, αφού τον ζόρισα ξεκίνησε τις αγωγές και την δική του δίαιτα τύπου "ψοφάω στην πείνα με ένα γιαουρτάκι και μια φρυγανίτσα".Εχασε βέβαια 25 κιλά, στρώσανε σχετικά οι εξετάσεις του (σάκχαρο στα 70-150 με καθημερινές απότομες διακυμάνσεις), όμως υπέκυπτε εύκολα σε γαστρονομικές ατασθαλίες με αποτέλεσμα να αρχισει να ξαναπαίρνει κιλά....
2ο πρόβλημα.
Φωτοευαισθησία. Ολη του την ζωή, με το που τον έβλεπε ο ήλιος, έβγαζε σπυριά και γινόταν σαν κροκόδειλος..σκαριφισμένος!!!!!!Το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο τα 3 τελευταία χρόνια, σε σημείο που δεν μπορούσε να βγει στην παραλία χωρίς μπλούζα. Δεν πήγαμε σε γιατρό, αλλά τον πλάκωνα σε κορτιζονούχες κρέμες και ηρεμούσε κάπως. Αλλά τι να το κάνεις..δεν μπορούσε να χαρεί την θάλασσα..Δοκιμάσαμε παντός είδους αντιηλιακά, τίποτα. Η λύση λοιπόν ήταν, μπλούζα, σκιά και το βράδι πάστωμα με κρέμες!!
Από 25 Μαίου φέτος, υπέκυψε τελικά και ξεκίνησε Atkins. Να σημειώσω εδώ ότι τον τελευταίο καιρό είχε βαρεθεί τόσο πολύ να παίρνει τα φάρμακά του που πολλές φορές παρέλειπε δόσεις (ε μα έπρεπε να κουβαλάει μια σακούλα φάρμακα). Μάλιστα 2 μέρες πριν ξεκινήσει την διατροφή μας, δεν τα είχε πάρει καθόλου !!!
Και ιδού τα πρώτα μας αποτελέσματα..!!
1 το κρατούμενο! Φωτοευαισθησία τέλος!!!!!!!! Δεν το πίστευε!!! 6 μέρες από το πρωί μέχρι το βράδι στον ήλιο (με το αντιηλιακό του φυσικά) χωρίς μπλούζα και δερματάκι φίνο!! Πάνε εκείνες οι σπυρούκλες...κι όχι τίποτα άλλο,βαριόμουνα να αλείφω κάθε βράδι ένα σωληνάριο κρέμα..
2 το κρατούμενο! Χωρίς φάρμακα για σάκχαρο, το σάκχαρό του κάθε πρωί είναι καρφωμένο στο 83-84 νηστικός και στο 90-104 2 ώρες μετά φαγητό. Καμία άνοδος, καμία διακύμανση. Αφού αναρωτηθήκαμε μήπως και χάλασε το μηχανάκι μέτρησης.
Ενημερώθηκε ο ενδοκρινολόγος, ο οποίος είχε πολλές επιφυλάξεις, αλλά όπως μας είπε θα την έκανε ευχαρίστως ο ίδιος αυτή τη διατροφή...απλά δεν ήθελε να ρισκάρει για τους ασθενείς του...Το φάρμακο κόπηκε γιατί σίγουρα θα μας έκανε υπογλυκαιμίες που είναι χειρότερες και απλά παρακολουθούμε την κατάσταση.
Φάρμακο για χοληστερίνη τέλος. Αυτό για τα τριγλυκερίδια μειώθηκε στο 1 και μόνο όταν τρώμε κρέας μιας και είναι Ω3. Αλλωστε το παίρνω κι εγώ αντί για salmon oil.
Εξετάσεις του στις 15 Ιουνίου μετά από 20 μέρες διατροφής χωρίς καμία ατασθαλία...(δεν πίστευε τι του συμβαίνει και τις έκανε νωρίς): Γεν.αίματος άψογη με πολλές βελτιώσεις, Σάκχαρο 84, Χοληστερίνη 225 (θα πέσει όμως), τριγλυκερίδια 126, LDL 150, γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη 5.5!!!!!! Εκτός από την χοληστερίνη όλα τα άλλα φυσιολογικά!!
3 το κρατούμενο! Ηδη σήμερα που μιλάμε 8 κιλά και πολλοί πολλοί πόντοι κάτω, χωρίς καθόλου πείνα!!! Αρχισε να εμφανιζεται η μέση του χαχαχαχαχαχα όλο στον καθρέφτη μου κοιτιέται!!
Τελικό συμπέρασμα: Πλέον όχι μόνο δεν με κράζει,αλλά ακολουθεί πολύ πιστά! Το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να κουβαλάει του κόσμου τα φάρμακα όπου πάει, ότι μπορεί πλεόν να βγαίνει στον ήλιο άνετα χωρίς να σκέφτεται τι θα συμβεί και χωρίς να υποφέρει τα βράδια με τις κρέμες και φυσικά το ότι επιτέλους βλέπει τον εαυτό του σε διψήφιο νούμερο βάρους χωρίς να πεινάει κι ας χρειάζεται να ξεπαραδιαστούμε για καινούρια γκαρνταρόμπα (χαλάλι όμως , βαρεθήκαμε να αγοράζουμε χρυσάφι τα σκουπίδια του ΧΧΧ LArge μαγαζιού) τον κάνει να επιμένει ακόμα παραπάνω και να μου ζητάει το ταπεράκι του για την δουλειά!!
Τελικά, γλύτωσα κι εγω από διπλά μαγειρέματα, βέβαια τώρα μετράω υδατ/κες για 2 αλλά χαλάλι, γλύτωσα από την καθημερινή καλοκαιρινή επαφή με κορτιζονούχα, και γενικώς βρήκαμε την υγειά μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ατκινς, σ'ευχαριστούμε πολύ!!!!!!!

ap