Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: βασικές απορίες μιας πρωτάρας!!!

βασικές απορίες μιας πρωτάρας!!! 15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9908

• kitty
  • Το Άβαταρ του/της kitty
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Γειά σας!!Είμαι καινούργιο μέλος αν κ παρακολουθώ το portal σας λίγο καιρό αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κ προσοχή!!Είμαι 26 ετών κ αν κ δεν είμαι παχιά, θέλω να χάσω 5-6 κιλά.Προσπαθώ να κάνω καλή διατροφή κ να γυμνάζομαι αν κ δε γινεται στα επιθυμητά επίπεδα..Επειδή έχω κ κολίτιδα έχω την εντύπωση οτι θα με βοηθησει κ εδω η αυή διατροφη.Στο ψητό λοιπόν:
1ον)πάω κατευθείαν στη 2 φάση ή (όπως πιστεύω) καλό θα ήταν να κάνω κ την πρώτη;;
2ον)αν κάνουμε παρασπονδία (λίγο γλυκό ή λίγο ψωμί)δεν καταστρέφουμε τη δίατα κ γυρνάμε απ΄την αρχή ε;;Συνεχίζουμε με περισσότερη προσοχή λογικά..δηλ δε χαλάει..
3ον)μου είναι δύσκολο (αν κ έχω πειθαρχία όταν το αποφασίζω) να κόψω εντελλώς το γλυκό, καθώς απαγορεύεται η ζάχαρη.με πιάνει μεγάλο αίσθημα υπογλυκαιμίας.μπορώ δηλαδή να τρώω με λίγη ζάχαρη ή μόνο με υποκατάτατα;Επειδή με φοβίζουν λίγο..
4ον)με δυσκολεύει αρκετά το μέτρημα υδατανθράκων, κυρίως ως προς τα γραμμ της εκάτοτε τροφής.δε βρίσκω τον καταλόγο που διάβασα οτι έχετε αναρτήσει αν κ έχω κατεβάσει κάποιους..άρα πρέπε να πάρω ζυγαρία ε;;
5ον)οι μπάρες οι σοκολάτες κ γενικά τα προιόντα Atkins συνιστώνται ακόμα κ από την 1η φάση ή είναι λίγο διαφημιστικόν τρικ (αν κ καλές ιδές για γλυκό σνακ)
6ον)αναφέρεται οτι το σωστό βιβλίο του Ατκινς ειναι του 70΄.Η τελευταία έκδοση "the new atkins";;Μπορείται να μου πείτε τον τίτλο;;
Είμαι σίγουρη οτι κούρασα αλλά είναι πραγματικές απορίες γιατί προσπαθώ να ξεκινήσω εδώ κ περίπου 2 εβδομάσες κ όλο κάτι κάνω λάθος κ πάλι απ την αρχη κ ψιλοεκνευρίζομαι.Πιστεύω πάρα πολύ οτι θα μου δώσετε ώθηση..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: βασικές απορίες μιας πρωτάρας!!! 15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9909

• efaki
  • Το Άβαταρ του/της efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Kitty καλώς μας ήρθες!!!
Για τις απορίες σου:
1ον) Θεωρητικά μπορείς να ξεκινήσεις από τη 2η φάση. Κι εγώ πιστεύω ότι θα ήταν καλό να ξεκινήσεις με την πρώτη φάση για λίγες μέρες και μετά να συνεχίσεις σταδιακά μέχρι την τελευταία φάση.
2ον) Εδώ θα σε στεναχωρήσω!!! Ναι, αν φας δύο φέτες ψωμί ή μια πάστα ξεπερνάς τα 20 γρ. υδ/κων που επιτρέπονται στην πρώτη φάση και θα πάψεις να είσαι σε κέτωση. Άρα θα πρέπει να το πάρεις από την αρχή. Αν τώρα την παρασπονδία σου την κάνεις στην τελευταία φάση, όπου έχεις χάσει αυτά που θες να χάσεις- μικρό το κακό!!
3ον) Οι υπογλυκαιμίες πιστεύω θα φύγουν! Όταν βγάλεις τη ζάχαρη από τον οργανισμό σου, παύεις να την επιθυμείς! Ένα κουταλάκι ζάχαρη έχει 5-6 υδ/κες, που ίσως μπορέσεις να το χωρέσεις στους 20 που πρέπει να τρως ημερησίως. Προσωπικά θα έλεγα να μην ξεφύγεις από τις επιτρεπόμενες τροφές της κάθε φάσης για να δεις αποτελέσματα.
4ον) Και ζυγαριά να πάρεις ο κατάλογος υδ/κων σου είναι απαραίτητος. Αν ψάξεις στον ιντερνετ θα βρεις άπειρους καταλόγους! Ψάξε για carb counter, ή μπες στο site του Atkins αν δε δουλεύει το δικό μας link.
5ον) Υπάρχουν προιόντα Atkins που επιτρέπονται στην πρώτη φάση. Κάποιοι κολλάνε όταν τα χρησιμοποιούν, κάποιοι όχι. Εγώ έχω πάρει αρκετές φορές, και αν και δε μου προκαλούν πρόβλημα, μου ανοίγουν την όρεξη για γλυκό. Μόνη σου θα πρέπει να δεις αν είναι για σένα ή όχι.
6ον) Το βιβλίο του 70' εγώ δεν το βρήκα πουθενά! Αυτό που θα βρεις σίγουρα στα ράφια είναι το "Η νέα διαιτητική επανάσταση του δρα Ατκινς". Υπάρχει καιτο τελευταίο (The new Atkins for a new you) αλλά το έχω βρει μόνο στα Αγγλικά.
Συμβουλή: πάρε το βιβλίο πριν ξεκινήσεις και ξεκοκάλησέ το! Θα σου λυθούν όλες οι απορίες και θα ξέρεις ανά πάσα στιγμή τί ΄πρέπει να κάνεις, πως και γιατί!!!
Ξεκίνα με κέφι και μην έχεις στο μυαλό σου ότι κάνεις δίαιτα! Θα σου πάρει χρόνο να βγεις από τη νοοτροπία του "¨δεν τρώω λίπος", αλλά θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα αν κάνεις τη διατροφή σωστά και ολόκληρη!!!
Καλή αρχή!!!

Re: βασικές απορίες μιας πρωτάρας!!! 15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9910

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
welcome2 lcome2 κι από μένα Kitty.
Κατ' αρχή συμφωνώ με το efaki, θέλω μόνο να διευκρινίσω 2 πράγματα:
Είναι απαραίτητο να ξεκινήσης από την 1η φάση, ωστε να "μάθη" το σώμα σου να καίη λίπος. Αυτό επιτυγχάνεται με δραστική μείωση των υ/α (=φάση 1).
Υπογλυκαιμίες (με την ιατρική έννοια του όρου) δεν θα έχης, γιατί με αυτή τη διατροφή το ζάχαρο παραμένει σταθερό. Αλλο παθαίνω υπογλυκαιμία (=πέφτει το ζάχαρο στο αίμα, ζαλίζομαι και θα πεσω σε κόμμα, αν δεν φάω) και άλλο "λιμπίζομαι το γλυκάκι". Για το δεύτερο θα στρατολογήσης την αυτοπειθαρχία σου και θα διαλέξης κανένα low-carb γλυκάκι από τις "Συνταγές".
Καλή επιτυχία.

Re: βασικές απορίες μιας πρωτάρας!!! 15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9911

• kitty
  • Το Άβαταρ του/της kitty
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Μαλλον εκανα βλακεια κ δεν ανεβηκε η αππαντηση μου..
Τεσπα,ευχαριστω παρα πολυ!!Με τη βοηθεια σας θα βαλω τα πραγματα σε 1α σειρα.βρηκα κ των καταλογο με τις τροφες στο πορταλ κ ειμαι οκ!!Τη ζυγαρια την θελω για να δω ποσα ειναι τα 30,τα 100 κλπ γραμ για να υπολογισω τους υδατανθρακες ετσι κ να μη κανω παρασπονδιες!!Λεω να καταγραφω σ ενα τετραδιακι την ημερισια καταναλωση υδ κ θερμιδων για να ειμαι συνηθισμενη στην καταμετρηση μολις ξεκινησω..για τις θερμιδες το λεω για μην το παρακανω απο κει..

Το βιβλιο ειναι στα αγγλικα ε;;Δεν το εχει βρει κανεις στη γλωσσιτσα μας ε;;λεω να ξεκινησω(ηδη το κανω)την προσπαθεια μειωσης υδατανθρακων στους 20,ετσι ωστε οταν τελειωσω την αναγνωση να ειμαι οκ κ να ξεκινησω φορτσατη με τις νεες μου γνωσεις απο κει αλλα κ απο δω!!!

βρε στεφ μου δεν εννοουσα οτι θα πεσω σε κομα!!εννοειται!!Για εναι μικρο γλυκακι εννοουσα τυπου λιγη μαυρη σοκολατα 70% ή κατι τετοιο για να μην εχω στερηση απο γλυκο που σιγουρα θα μου χτυπησει την πορτα!!Ειναι παραπανω απο σιγουρο!Αρα μπορω να φαω καποιο γλυκο με υποκαταστατο αν ειναι low carb απο την εισαγωγη ή εστω αργοτερα;;Ειναι αληθεια παντως οτι με τα προιοντα Ατκινς αν κ καλα πιστευω, κολλας!!Μπορω δηλ να παρω καποια μπαρα ή σοκολατα Ατκινς που κ που,παντα με μετρο ε;;Θα βαλλω παντως τα δυνατα μου!!Το υποσχομαι..
Για τα γλυκα ειμαι καλυμμενη με 1 γλυκακι απο της συνταγες που κ που.Μηπως οι συνταγες ειναι για τις επομενες φασεις ομως;;Εχω δει κατι κρακερακια Ατκινς που ειναι κ για την 1η φαση (λεει).Ξερετε αν ειναι οκ;;Ρε παιδια η θεληση για γλυκο με πιανει το βραδυ αργα κ εκνευριζομαι..

Το καλο παντως ειναι που υπαρχετε κ σεις με τις προτασεις,τις συνταγες σας κ κυριως με τη στηριξη κ την απιστευτη ωθηση που δινετε σε ολους εμας που το περιβαλλον μας δεν το κανει κ απολυτα.(καθως οι φιλοι τα χτυπανε τα γλυκακια τους κ παρασυρουν πολυ!!).Ευχαριστω παρα παρα πολυ κ 1000 μπραβο για αυτη την προσπαθεια μεταδοσης της υγειινης αυτης διατροφης!! wordthanx rdthanx

Re: βασικές απορίες μιας πρωτάρας!!! 15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9912

• efaki
  • Το Άβαταρ του/της efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Το να καταγράφεις στην αρχή ό,τι τρως είναι ό,τι καλύτερο. Και θα έχεις τον έλεγχο, και θα μάθεις γρηγορότερα τι πρέπει να τρως και σε τι ποσότητες.

Το βιβλίο "Η νέα διαιτητική..." είναι στα ελληνικά. Δε νομίζω να βρεις το πιο παλιό σε κάποιο βιβλιοπωλείο.

Όσο για τα γλυκάκια από τις συνταγές εδώ: μπορείς να φας εφ'όσον δεν υπερβαίνεις τους 20 υδ/κες. Αλλά με μέτρο, γιατί από θερμίδες.... Τα περισσότερα βαράνε στ αυτιά!!! Και οι μπάρες Ατκινς καλές είναι, αλλά... με μέτρο επίσης!!!

Όταν θα μπεις στο κλίμα (ειδικά αν διαβάσεις και το βιβλίο) θα εκπλαγείς με τις επιλογές που έχεις για γεύματα και σνακ!!!!

Καλή αρχή λοιπόν!!!
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.112 δευτερόλεπτα

Syndication