Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ΘΕΜΑ: Πώς αντέξατε την πρώτη φάση?

Re: Πώς αντέξατε την πρώτη φάση? 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9412

• aggy
  • Το Άβαταρ του/της aggy
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
helene γλυκεια μου, σε 7-10 μερες ο οργανισμος μας δεν ειναι δυνατον να αποδυναμωθει, αδυναμια νοιωθεις απο κατι αλλο και οχι απο την ατκινς.ισως απο την ζεστη .γλυκακι φαε και στην πρωτη φαση αρκει να μην ξεπερνας τους 20.και γιατι τρως τα ιδια και τα ιδια; εχουμε τοση μεγαλη ποικιλια σε σχεση με αλλες διαιτες.εδω και τα τηγανητα μας τρωμε και τον πατσα μας τρωμε και τα λιπη τρωμε γυρο τρωμε κρεμα γαλακτοε τρωμε μαγιονεζα τρωμε..
η πρωτη φαση ειναι η πιο σημαντικη για αυτο προσπαθουμε να αποφυγουμε καποιες τροφες χωρις να σημαινει οτι αν φαμε ενα γλυκο ατκινς ξεφυγαμε απο το προγραμμα. μαλλον δικαιολογιες ψαχνουμε ολες-οι. ειμαστε λιχουδες
ασχετο: χθες εφαγα το θεικο γλυκο κρεμα γαλακτος με ζελε 2 συσκευασιες χωρις να νοιωθω τυψεις καθολου μα καθολου
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Πώς αντέξατε την πρώτη φάση? 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9414

• helene
  • Το Άβαταρ του/της helene
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Δεν ξέρω τι να πω... ίσως δε μου κάθεται εμένα καλά η Άτκινς. Το γλυκάκι είναι όντως πολύ καλό, αν δεν ήταν αυτό θα είχα λυγίσει...

Re: Πώς αντέξατε την πρώτη φάση? 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9415

• eirinoula
  • Το Άβαταρ του/της eirinoula
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Άκου helene μου!!

σου μιλάει ένας άνθρωπος που ξεκίνησε 87 κιλά στις 12.05 και τώρα είναι 70, με ένα απαιτητικό μωράκι, δουλειά ελεύθερου επαγγελματία και γενικά δύσκολη καθημερινότητα με μόνη παρηγοριά και διασκέδαση το καλό φαγητό και γλυκό και φυσικά ως εκ τούτου τους υδατάνθρακες!
Δεν άντεξε όμως ο άνθρωπος αυτός και είπε να αδυνατίσει! και άρχισε μια υποθερμιδική δίαιτα του συρμού - που σημειωτέον ούτε αυτή επιτρέπει γλυκά, ψωμιά, μακαρόνια και πατάτες τηγανιτές - με αποτέλεσμα τον γνωστό φαύλο κύκλο της πείνας και του κατρακυλίσματος σε αμαρτίες.
Οπότε αρχισε την άτκινς. Με αποφασιστικότητα και όρεξη! Και άντεξε: ιδού πώς! συνδυασμός μυαλού και σώματος, δηλαδή προσήλωση στο στόχο, αλλά και καλόπιασμα του εαυτού, δηλαδή, κάνεις υπομονή εννοείται όπως σε όλες τις προσπάθειες και μετά λιιιγο καλοπιάνεις τον εαυτό σου, τρως απο τα επιτρεπόμενα λίγο παραπάνω, ψήνεις το τυράκι σου αντί να το φας ωμό, παραγγέλνεις απ' έξω και το γιορτάζεις, συνοδεύεις το κρέας σου με γιαουρτοσως με λίγους υδατάνθρακες που φτιάχνεις μόνη σου, χαζεύεις στο σούπερ μάρκετ για κανένα πιο ψαγμένο τυρί ή αλλαντικό, πίνεις ένα παγωμένο με πολλά παγάκια αναψυκτικό ζίρο σε ωραίο ποτήρι που σου δίνει και την αίσθηση του γλυκού, φτιάχνεις κανα ζελεδάκι, εγώ το φτιαξα χτες μετά από 3 μήνες και το φχαριστήθηκα και να σου πω, είχα στο μυαλό μου ότι πρέπει να απεξαρτηθώ από το φαγητό ως παρηγοριά, ότι δεν είναι μια ακόμα δίαιτα, αλλά αλλαγή ζωής για μένα, μαθαίνεις να ενδιαφέρεσαι και για άλλα πράγματα, ανεξαρτητοποιείσαι απο τη ζάχαρη, και σου τα λέει αυτά ενας άνθρωπος που για να ξεκινήσει το πρωί έπινε 2 καφέδες γλυκούς με πολύ γάλα και 3 τεράστια κρουασάν σοκολάτας έτσι; και τουλάχιστον 5 φορές τη βδομάδα μακαρονάδες. Μεγάλη υπόθεση βέβαια είναι να χάσεις και τα πρώτα κιλάκια, οπότε γλυκαίνεσαι απίστευτα και παίρνεις κουράγιο πάρα πολύ!
Τώρα προσπαθώ να προσθέσω υδατάνθρακες, τρώω λίγη περισσότερη σαλατούλα, φτιάχνω ακόμα καμιά κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, φασολάκια, μελιτζάνες ιμάμ, και είμαι μια χαρά, πίνω πολύ νερό (πολύ σημαντικό)!!

Μπαίνε και στο φόρουμ, εμένα με βοήθησε πολύ

Re: Πώς αντέξατε την πρώτη φάση? 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9417

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
helene από ότι καταλαβαίνω ακόμη υπάρχει η εξάρτηση από το φαϊ. Ο τρόπος που ακολούθησε η eirinoula είναι και ο πλέον ενδεδειγμένος για όσους έχουν συνδιάσει το φαγητό με την απόλαυση.

Πρώτα το ξεσυνδέεις και μετά αρχίζεις πάλι να το κάνεις απολαύση, με νέα μενού ομως και νέες απολάυσεις.

Πχ εγώ τρώω κάθε βράδυ γλυκό. Στις 2 το ξημέρωμα συνήθως, ακριβώς πριν να κοιμηθώ. Είναι μια ιεροτελεστία για μένα, που με καμιά άλλη διατροφή δεν μπορούσα να έχω. Στην χειρότερη δεν έχω πάρει γραμμάριο την επομένη. Στην καλύτερη έχω χάσει κιόλας!
Έχει τύχει να πάρω φαϊ και να αδειάσω την μισή μαγιονέζα πάνω χωρίς καμία ενοχή. Έχει τύχει να τσακίσω το κοντοσούβλι, να αδειάσω το τζατζίκι, να φτιάξω τρελές συνταγές από αυτές που δίνουν τα παιδιά εδώ και αρκετά συχνά... το να τρώω μέχρι να σκάσω επειδή το φαί μου είναι τέλειο και να μην το έχω καν πάρει χαμπάρι. Και ναι όπως πάντα στην χειρότερη δεν έχω πάρει ούτε γραμμάριο την επομένη...

Απλά πρέπει να αλλάξεις τρόπο σκέψης...
Να σε προσέχεις, Marina

Re: Πώς αντέξατε την πρώτη φάση? 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9418

• helene
  • Το Άβαταρ του/της helene
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Δεν μπορώ να πω οτι είμαι εξαρτημένη απο το φαγητό, απλά πεινάω και νιώθω περιορισμέη. Βέβαια αργά βράδυ ή φαγητό απ' έξω δεν έχω φάει, είμαι πιο πολύ στο κοτόπουλο ή ψάρι (μεγάλες μερίδες) στον ατμό με σαλάτα για μεσημεριανό, γαλοπούλα με μίλνερ ή αυγό και καφέ με ζαχαρίνη πρωινό και γιαουρτάκι βραδυνό. Ψιλοαηδιάζω πια να τα φάω, δεν ξέρω... Το μόνο που έφτιαξα την Κυριακή το απόγευμα είναι αυτό το γλυκό με την κρέμα γάλακτος και το "γλέντησα" ... μου έχει μείνει το μισό για σήμερα το βράδυ.
Να κοιτάξω να φτιάχνω περισσότερες συνταγές λέτε ας είναι αρχή? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις wordthanx rdthanx sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2

Re: Πώς αντέξατε την πρώτη φάση? 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9419

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Οι συνταγές των γλυκών και των φαγητών είναι άπαιχτες. Θα καταλήξεις με το μόνιμο πλέον ερώτημα "εγώ τώρα κάνω δίαιτα;" την ώρα που θα καταβροχθίζεις τα γλυκάκια και τις πίτες. Ναι, κάνεις δίαιτα. ;)
Να σε προσέχεις, Marina
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.111 δευτερόλεπτα

Syndication