Άκου helene μου!!
σου μιλάει ένας άνθρωπος που ξεκίνησε 87 κιλά στις 12.05 και τώρα είναι 70, με ένα απαιτητικό μωράκι, δουλειά ελεύθερου επαγγελματία και γενικά δύσκολη καθημερινότητα με μόνη παρηγοριά και διασκέδαση το καλό φαγητό και γλυκό και φυσικά ως εκ τούτου τους υδατάνθρακες!
Δεν άντεξε όμως ο άνθρωπος αυτός και είπε να αδυνατίσει! και άρχισε μια υποθερμιδική δίαιτα του συρμού - που σημειωτέον ούτε αυτή επιτρέπει γλυκά, ψωμιά, μακαρόνια και πατάτες τηγανιτές - με αποτέλεσμα τον γνωστό φαύλο κύκλο της πείνας και του κατρακυλίσματος σε αμαρτίες.
Οπότε αρχισε την άτκινς. Με αποφασιστικότητα και όρεξη! Και άντεξε: ιδού πώς! συνδυασμός μυαλού και σώματος, δηλαδή προσήλωση στο στόχο, αλλά και καλόπιασμα του εαυτού, δηλαδή, κάνεις υπομονή εννοείται όπως σε όλες τις προσπάθειες και μετά λιιιγο καλοπιάνεις τον εαυτό σου, τρως απο τα επιτρεπόμενα λίγο παραπάνω, ψήνεις το τυράκι σου αντί να το φας ωμό, παραγγέλνεις απ' έξω και το γιορτάζεις, συνοδεύεις το κρέας σου με γιαουρτοσως με λίγους υδατάνθρακες που φτιάχνεις μόνη σου, χαζεύεις στο σούπερ μάρκετ για κανένα πιο ψαγμένο τυρί ή αλλαντικό, πίνεις ένα παγωμένο με πολλά παγάκια αναψυκτικό ζίρο σε ωραίο ποτήρι που σου δίνει και την αίσθηση του γλυκού, φτιάχνεις κανα ζελεδάκι, εγώ το φτιαξα χτες μετά από 3 μήνες και το φχαριστήθηκα και να σου πω, είχα στο μυαλό μου ότι πρέπει να απεξαρτηθώ από το φαγητό ως παρηγοριά, ότι δεν είναι μια ακόμα δίαιτα, αλλά αλλαγή ζωής για μένα, μαθαίνεις να ενδιαφέρεσαι και για άλλα πράγματα, ανεξαρτητοποιείσαι απο τη ζάχαρη, και σου τα λέει αυτά ενας άνθρωπος που για να ξεκινήσει το πρωί έπινε 2 καφέδες γλυκούς με πολύ γάλα και 3 τεράστια κρουασάν σοκολάτας έτσι; και τουλάχιστον 5 φορές τη βδομάδα μακαρονάδες. Μεγάλη υπόθεση βέβαια είναι να χάσεις και τα πρώτα κιλάκια, οπότε γλυκαίνεσαι απίστευτα και παίρνεις κουράγιο πάρα πολύ!
Τώρα προσπαθώ να προσθέσω υδατάνθρακες, τρώω λίγη περισσότερη σαλατούλα, φτιάχνω ακόμα καμιά κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, φασολάκια, μελιτζάνες ιμάμ, και είμαι μια χαρά, πίνω πολύ νερό (πολύ σημαντικό)!!
Μπαίνε και στο φόρουμ, εμένα με βοήθησε πολύ