Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ΘΕΜΑ: Πώς αντέξατε την πρώτη φάση?

Re: Πώς αντέξατε την πρώτη φάση? 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9432

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλά σου λέει η Ρούλα, δεν τρως λίπος γι αυτό πεινάς.
Ηθελα επίσης να διευκρινίσω ότι ΔΕΝ παθαίνεις υπογλυκαιμία, όταν δεν τρως υ/α, ακριβώς το αντίθετο: όταν τρως ζάχαρη και ανεβάζεις το ζάχαρο στο αίμα, τότε ξεκινάει η διαδικασία της παραγωγής ινσουλίνης για να ρίξη το ζάχαρο (και παρεμπιπτόντως να το αποθηκεύση σαν λίπος στο σώμα). Η απότομη πτώση του ζαχάρου στο αίμα προκαλεί την υπογλυκαιμία, που συνοδεύεται από αίσθημα κόπωσης, πείνας, νύστας, έλλειψη ενέργειας. Οταν κάνης Ατκινς το ζάχαρο μένει σταθερό και δεν παθαίνης τίποτα από τα παραπάνω.
Ενας λόγος που μπορεί να νοιώθης κόπωση είναι η έλλειψη καλλίου που προκαλείται από αυξημένη αποβολή υγρών τις πρώτες μέρες της διατροφής. Πάρε ένα συμπλήρωμα potassium ή ένα υποκατάστατο αλατιού με ποτάσσιο (=κάλλιο) να βάζης στο φαγητό και ξαναπές μας πως πας.
Καλή συνέχεια
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Πώς αντέξατε την πρώτη φάση? 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9442

• anna9889
  • Το Άβαταρ του/της anna9889
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλημέρα και από μένα...
Συμφωνώ φυσικά με όλα τα παραπάνω αλλά κάνε και κάτι ακόμα:

Ρουλόψωμο!

Και γω βαριέμαι για πρωινό μόνο τυρί (αλλαντικά δεν τρώω καθόλου), και έτσι φτιάχνω ρουλόψωμο σε απίθανους συνδυασμούς όπως:
με σπανάκι, μάραθο, κρεμμύδι, φέτα
με κολοκύθι τριμμένο, φέτα, άνιθο, φρέσκο κρεμμυδάκι
με μανιτάρια, άνιθο, φέτα
με πιπεριά κόκκινη, πορτοκαλί, πράσινη, φέτα
με τόνο
με φασολάκια πράσινα
με κανέλλα, γαρύφαλλο και αμύγδαλα και λίγο αλεύρι αμυγδάλου

και σε γενικές γραμμές με ότι μου έρθει στο κεφάλι και έχω στο ψυγείο. Τα λαχανικά φροντίζω να μην ξεπερνούν το ένα φλυτζάνι σε όλη την "πίτα" και έτσι κόβω περίπου 1/2 φλυτζάνι από τα ημερήσια λαχανικά μου για κάθε μία από τις 3 μέρες...
Φτιάχνω το μίγμα με 2 αυγά και 3 ασπράδια επιπλέον, αναλόγως τα λαχανικά τα σωτάρω λίγο και μετά τα ρίχνω στο μίγμα μαζί με τη φέτα και πιπέρι, ρίγανη....
Μου κρατάει περίπου 3 μέρες (αν δεν μου το φάνε τα παιδιά hungry ngry ) και το παίρνω για πρωινό στη δουλειά, και έτσι δεν βαριέμαι....
Δοκίμασε το!

Re: Πώς αντέξατε την πρώτη φάση? 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9470

• helene
  • Το Άβαταρ του/της helene
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Τελικά είχατε δίκιο... Το λίπος κάνει τη διαφορά!
Μάλλον έτρωγα λίγο, γι αυτό και δεν είχα ενέργεια, τώρα έχω τρεις μέρες που άλλαξα μενού και έιμαι πολύ καλύτερα. Συμπλήρωμα με κάλιο δεν πήρα, μόνο κανα σέντρουμ που και που όπως πριν.
Υπογλυκαιμία δεν είχα, μόνο πείνα. Όταν μου έρχεται όρεξη για γλυκό πίνω ντεκαφεινέ με ζαχαρίνη, κρέμα γάλακτος και πάγο, γίνεται σαν φρεντοτσίνο...
Άννα το ρουλόψωμο το έχω βάλει στο μάτι, όπως και 2-3 άλλες συνταγές για να τα φτιάξω το σαββατοκύριακο. Τελικά ένα απο τα μυστικά της Άτκινς είναι το να έχεις έτοιμα κάποια φαγητά και σνακς ούτως ώστε όταν θα σου έρθει η πείνα, λιγούρα κτλ να μην κάνεις παρασπονδία.
Ευχαριστώ κοπελιές για τις συμβουλές, να είστε καλά, θα τα λέμε συχνα απο εδώ και πέρα και χίλια ευχαριστώ και για τις συνταγές sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2

Re: Πώς αντέξατε την πρώτη φάση? 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9505

• sofiamar
  • Το Άβαταρ του/της sofiamar
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
Helene,

ειμαι κι εγω στην πρωτη φαση. Το Σαββατο θα κλεισω 15 μερες κ εχω χασει ηδη 3 κιλα:).

Λοιπον, ξεκινησα διστακτικα την διαιτα αφου λατρευω ψωμι, ζυμαρικα,πιτες κ οτι αλλο περιεχει αλευρι. ΚΙ ΟΜΩΣ δεν βαρεθηκα καθολου....

Ακου πώς νομιζω οτι εχω βοηθηθει: επειδη βαριεμαι συνεχως να τρωω ψητα κ σαλατες (οπως γινεται σε αλλες διαιτες), μαγειρευω διαφορετικα καθε φορα τα κρεατακια. Τη μια στη σχαρα, την αλλη τηγανιτα, την αλλη αχνιστα, οπως κ πριν δλδ την διαιτα, απλα εχω τον νου μου στους ΥΔΘΡ.Παρε καμια φορα κ κανενα καλαμακι κοτοπουλο με μπεικον κ θα σου φυγει η αισθηση οτι κανεις διαιτα:) Μια ψαρι ψητο, μια αχνιστο με μαιντανο κ λαδακι κ λιγο κρεμμυδακι..Την αλλη στον φουρνο με διαφορα μυρωδικα κ λιγη ντοματα κ γινεται ΣΟΥΠΕΡ.απο διπλα ειτε μαγιονεζα που παει πολυ ειτε καμια μελιτζανοσαλατα κ ψητες πιπεριες κοκκινες ή πρασινες.

Κατι που εκανα με τα λαχανικα: ειδικα τωρα το καλοκαιρι μπορεις να κανεις τηγανητες πιπεριες, μελιτζανες, να φτιαξεις φασολακια, μπαμιες, να σωταρεις μανιταρια κ να τα εχεις με μετρο παντα, διπλα στο κρεας/ψαρι αντικαθιστωντας την σαλατα. Εμενα αυτο με βοηθησε πολυ...

Κατα τα αλλα συμφωνω με την eirinoula και ελπιζω να βοηθησα:)

Re: Πώς αντέξατε την πρώτη φάση? 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9507

• thomasskoy
  • Το Άβαταρ του/της thomasskoy
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Ειναι οντως δυσκολο να ξεκινησεις μια διατροφη χωρις μακαρονια ριζι και οτι περιεχει αλευρι.Και εγω ειμαι στην 3 μερα και παω καλα δεν πειναω προς το παρον και τροω καλα/Ελπιζω και θελω να χασω 12 κιλα αλλα να την κρατησω.Θα δουμε στην πορεια.

Re: Πώς αντέξατε την πρώτη φάση? 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #9510

• helene
  • Το Άβαταρ του/της helene
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
sofiamar στα ίδια είμαστε, κι εγώ 3 μισό έχω χάσει και είμαι στη δέκατη έκτη μέρα. Έχεις δίκιο για τον τρόπο μαγειρέματος, έχει σημασία στο να μη βαριόμαστε. Την πρώτη εβδομάδα το πήγα στο πολύ αυστηρό και σε κάποιο σημείο ένιωθα οτι μασάω πλαστικό. Τη δεύτερη δεν το κατάλαβα πως έφευγαν οι μέρες και αν εξαιρέσεις μια μέρα που νομίζω ξέφυγα λίγο με μελιτζανοσαλάτα που έφαγα παραπάνω, είμαι πολύ συνεπής. Απο πόντους πώς πας? Εγώ στην κοιλιά και στα μπράτσα νιώθω διαφορά και πολύ χαίρομαι :D
Thomasskoy καλή αρχή... θα τα ΄χασουμε, που θα πάνε? κι εγώ 15 θέλω, αλλά το έχω πάρει χαλαρά απο θέμα χρόνου γιατί ξέρω οτι κάποια στιγμή θα κολλήσω απο ότι λένε και θα χάνω πιο δύσκολα.
Και το ξαναλέω αν σας έρθει όρεξη για γλυκό η κρέμα γάλακτος με το ζελέ είναι σωτήρια λύση! goodluck odluck
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.112 δευτερόλεπτα

Syndication