Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: mipos kano kati lathos?

Re: mipos kano kati lathos? 18 Χρόνια 3 Μήνες πριν #86

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Καλημέρα Santy.

Αρχικά να σου πω ότι αυτό το βραδυνό φαγητό έχει "σκοτώσει" πολλές δίαιτες. Όχι τόσο γιατί δεν χάνεις αλλά γιατί ζυγίζεσαι το επόμενο πρωί. Αν φας κάτι μετά τις 8-9 το βράδυ, πιθανότατα δεν θα το έχεις κάψει μέχρι το επόμενο πρωί. Ο οργανισμός καίει περίπου 70 θερμίδες την ώρα όταν κοιμάσαι, ίσως και λιγότερο. Άρα αν βάλεις το φαγητό της ημέρας και ένα γερό βραδυνό καταλαβαίνεις ότι μέχρι το επόμενο πρωί δεν θα έχεις χάσει τίποτα, μην σου πω θα φαίνεται πως πήρες κιόλας. Πλασματικό μεν, μια και στην διάρκεια της ημέρας θα καούν οι θερμίδες, οπότε θα χάσεις, αλλά το πρωί είναι λίγο... εκνευριστικό!

Οι θερμίδες, άσχετα με το αν δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα σε αυτή τη διατροφή, είναι ο τρόπος που παίρνει ενέργεια ο οργανισμός μας. Άρα αν κάποιος τρώει πχ κάθε μέρα 3000 θερμίδες και καίει τις 2000... θα πάρει κιλά.

Άρα πρώτη συμβουλή, κάνε μια καταγραφή περίπου των θερμίδων που τρως καθημερινά και φρόντισε το βραδυνό σου να μην είναι περίπου 4 ώρες πριν κοιμηθείς.

Δεύτερον, σχετικά με τις σαλάτες. Για έναν περίεργο λόγο -θα σου εξηγήσω μετά- όταν τρώω σαλάτα του σεφ, την επομένη είμαι στα ίδια κιλά.

Ο πρώτος λόγος που θα μπορούσε να το προκαλεί είναι η κέτσαπ που έχει η σως -αν και πάντα ζητάω μόνο μαγιονέζα. Η κέτσαπ αν την βάλουμε έχει ζάχαρη ως γνωστόν. Αλλά και πάλι, πόσους υδατάνθρακες να έχει μια κουταλιά κέτσαπ;

Το μυστικό είναι στα λαχανικά. Αν και ο Άτκινς λέει πως αφαιρούμε τις φυτικές ίνες -περίπου τους μισούς υδατάνθρακες δηλαδή- από τα λαχανικά, πολλοί έχουν παρατηρήσει πως πρέπει να μετρούν τις φυτικές ίνες κανονικά ως υδατάνθρακες.

Συμβουλή δεύτερη λοιπόν. Ξεκίνα να υπολογίζεις κανονικά τις φυτικές ίνες ως υδατάνθρακες. Σιγά, σιγά άλλαζε το όριο, πχ μέτρα μόνο το 50% των φυτικών ινών ως υδατάνθρακες, μέχρι να δεις ποιο είναι το δικό σου όριο.

Τρίτο. Αν κάθε μέρα τρως σχεδόν τα ίδια πράγματα, τις ίδιες ποσότητες υδατανθράκων, ή τις ίδιες θερμίδες, δοκίμασε να "παίξεις" λίγο. Ο οργανισμός συνηθίζει εύκολα. Μείωσε για μια μέρα τους υδατάνθρακες σε 5 ή λιγότερους, φάε περισσότερες πρωτεϊνες από λιπαρά, μείωσε τις θερμίδες από 1500 σε 1000. Μικρά κολπάκια που θα δώσουν το έναυσμα στον οργανισμό σου να ξαναλειτουργήσει.

Τέταρτο και τελευταίο. Απομακρύνσου από τη ζυγαριά. Απέφυγε το καθημερινό ζύγισμα. Αν ζυγίζεσαι κάθε μέρα και μια μέρα δεν χάσεις πιθανώς θα απογοητευτείς και... συνήθως η απογοήτευση φέρνει ατασθαλίες. Οπότε φρόντισε να ζυγίζεσαι πχ κάθε δύο ή τρεις μέρες ή και μια φορά την εβδομάδα. Θα νοιώσεις καλύτερα!
Να σε προσέχεις, Marina
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: mipos kano kati lathos? 18 Χρόνια 3 Μήνες πριν #87

• SANTY
  • Το Άβαταρ του/της SANTY
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
THANX S PARA POLI
NA S ROTISO GIA NA KATAPOLEMISO KAMIA IPOGLIKAIMIA P ME PIANEI EXO AGORASEI KAKAO SOKOLATAS APO TON PAYLIDI KAI PINO KATHE MERA AYTO ME KAMIA 5 ARIA TAMPLETES ZAXARINI KAI LIGO GALA AYTO TO KAKAO EXEI 11 YDATANURAKES ANA 100 GRAMMARIA
BLAKEIA?

Re: mipos kano kati lathos? 18 Χρόνια 3 Μήνες πριν #88

• Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
Χμμμ, συ είπας. :P

Αν το κακάο -χωρίς το γάλα- έχει 11... μετά σου μένουν πόσοι; Αν είσαι στους 20 έχεις άλλους 9. Αλλά γιατί να μην φας...

1. Γιαούρτι στραγγιστό -7 υδατάνθρακες περίπου ανά κεσεδάκι- με ζαχαρίνη.
2. Ζελέ λάιτ με ζαχαρίνη -0 υδατάνθρακες
3. Ανθότυρο με ζαχαρίνη -2 υδατάνθρακες τα 100γρ

Επίσης μπορείς να φας cottage cheese, philadelphia -τα 100 γραμμάρια περίπου 3-5 υδατάνθρακες.

Αυτό που κάνω εγώ είναι να έχω πάντα coca cola light στο ψυγείο. Είναι η εύκολη λύση για να σταματήσω να θέλω γλυκό.
Να σε προσέχεις, Marina

Re: mipos kano kati lathos? 18 Χρόνια 2 Μήνες πριν #112

• sandy
  • Το Άβαταρ του/της sandy
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλησπέρα!

Πήρα και εγώ το έναυσμα από την ιστοσελίδα σου να αρχίσω τη συγκεκριμένη δίαιτα, μετά από αποτυχημένες δοκιμές χρόνων άλλων ειδών δίαιτας.

Είμαι λοιπόν στην 5η μέρα, πιστεύω ότι δεν έχω ξεφύγει από το όριο των υδατανθράκων, κι έχω χάσει μόλις 400 γρ αλλά περίπου 2% λίπος (σύμφωνα με τη ζυγαριά μου). Δυστυχώς όμως δεν έχω χάσει καθόλου πόντους (τώρα από πού έχασα 2% λίπος δεν ξέρω).

Απλά περίμενα ότι θα είχα χάσει πολύ περισσότερο δεδομένου ότι είμαι ακόμα στο induction phase που είναι και πιο αυστηρό. Από παρασπονδίες βάλε λίγες σταγόνες γάλα στον καφέ μου, που συνήθως είναι ντεκαφεινέ.

Πάντως, είναι λίγο δύσκολο να βρω τρόφιμα με λίγους υδατάνθρακες. Ξέρετε αν υπάρχουν πουθενά αυτά τα προϊόντα με λίγους υδατάνθρακες που διαφημίζονται στην Αμερική; Μήπως υπάρχουν σε μέρη όπου πωλούνται είδη για διαβητικούς; Είναι λίγο κουραστικό να τρως συνέχεια τυρί τόνο και λουκάνικα! :?

Re: mipos kano kati lathos? 18 Χρόνια 2 Μήνες πριν #113

• Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
Καλημέρα sandy!

400γραμμάρια είναι πολύ λίγα όντως. Συνήθως αυτά τα χάνουμε το πολύ μέχρι την δεύτερη μέρα.

Επειδή τις έχω τις υποψίες μου... θα μου κάνεις ένα ποστ με όλα τα πράγματα που έφαγες χτες; Ή που θα φας σήμερα; Πχ τα λουκανικάκια τα μετράμε 1 γραμμάριο υδατανθράκων ανά 100γραμμάρια.

Στην αρχή η ζωή σου θα είναι λίγο μονότονη όσον αφορά το φαγητό, επειδή δεν έχεις μάθει ακόμα απέξω ποιες τροφές μπορείς να φας με άνεση και ποιές όχι. Οπότε φοβούμενη -και καλά κάνεις- μήπως ξεπεράσεις το όριο, αποφεύγεις πολλές τροφές.

Η πρότασή μου είναι την επόμενη φορά που θα πας στο σούπερ μάρκετ να πιάνεις οτιδήποτε βρίσκεις μπροστά σου και να διαβάζεις τι έχει.

Πχ ένα μικρό lacta σοκολατακι 10 γραμμαρίων που έχουν σε συσκευασίες των 100 τεμαχίων, έχει μόνο 5,5 υδατάνθρακες. Μπορείς άνετα να το χωρέσεις στη διατροφή σου. Ή κάποιες περίεργες σάλτσες με 2,5-3 γραμμάρια υδατάνθρακες. Επίσης το λατρεμένο μου γιαούρτι σακούλας, το philaelphia, το cottage cheese -όχι όλα μαζί την ίδια μέρα- μπορούν να δώσουν καλές εναλλακτικές.

Επίσης αν φας μισό κιλό κίτρινο τυρί την ημέρα, 330*5=1650 θερμίδες. Βάλε και τα υπόλοιπα... Οπότε τσέκαρε και τις θερμίδες σου. Εντάξει έχουμε μεγαλύτερη άνεση εμείς, αλλά πχ για να κάψεις 3500 θερμίδες θες δυο μέρες.

Ελπίζω να βοήθησα. Αναμένω μενουδάκι!
Να σε προσέχεις, Marina

Re: mipos kano kati lathos? 18 Χρόνια 2 Μήνες πριν #114

• sandy
  • Το Άβαταρ του/της sandy
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Αγαπητή μου Marina,

σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση και την υποστήριξή σου. Άργησα λίγο καθώς ήθελα να ολοκληρωθεί η πρώτη βδομάδα και να κατασταλάξω σε κάποια συμπεράσματα.
Σήμερα λοιπόν είναι η 8η μέρα και έχω χάσει 1,6 Kg. Είμαι όμως πολύ ευχαριστημένη για τους εξής λόγους: Είναι το πιο πολύ που έχω χάσει σε διάστημα μιας βδομάδας, δεδομένου ότι τα τελευταία 15 χρόνια κάνω συνεχώς δίαιτες χωρίς αποτέλεσμα.
Επίσης, φέτος μου διαγνώστηκε υποθυρεοειδισμός, τον οποίο τον ρύθμισα μεν, αλλά διαπίστωσα ότι χωρίς να παίρνω πλέον τόσο εύκολα κιλά όπως παλιά, από την άλλη η ζυγαριά κολλάει πεισματικά. Είναι πιθανώς ένα θέμα που μάλλον θα το αντιμετωπίζω μια ζωή.
Το θετικό είναι ότι Δεν έχω τάσεις υπερφαγίας ούτε πεινάω όλη την ώρα. :D
Έχω επίσης να παρατηρήσω ότι η γυμναστική βοηθάει πάρα πολύ, ενώ μετά τις πρώτες μέρες άρχισα να μειώνω και τις ποσότητες λόγω έλλειψης πείνας. Προσπαθώ επίσης να εντάσσω και το ψάρι στη διατροφή μου καθώς η ποιότητα σίγουρα θα παίζει και μακροχρόνιο ρόλο!
Όσον αφορά τους υδατάνθρακες, δεν τους μετράω έναν έναν (βαριέμαι), αλλά αγοράζω τρόφιμα με το πολύ 5 γρ υδατάνθρακες. Τρώω λοιπόν (ενδεικτικά) στο πρωινό μισή ντομάτα, στο μεσημεριανό 5-6 φέτες αγγούρι ή δύο μπολάκια μαρούλι, οπότε την υπόλοιπη μέρα ό,τι υδατάνθρακες παίρνω είναι είτε κυρίως από τα λουκάνικα, είτε από το τυρί philadelphia. Έχω λοιπόν την αίσθηση ότι μάλλον δεν φτάνω καν το όριο των 20 γρ.
Το πιο ενοχλητικό πρόβλημα είναι ότι λόγω της μεγάλης κατανάλωσης νερού και ροφημάτων, ξυπνάω αναγκαστικά γύρω στις 6 το πρωί (ενώ κανονικά ξυπνάω στις 9), και άντε μετά να ξανακοιμηθώ...Πραγματικά αυτό με ενοχλεί αφάνταστα, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω λύση. Μετά όμως νυστάζω συνέχεια. :( lol:
Θα ήθελα όμως να φάω 4-5 κεράσια :roll: Ωστόσο, ο Atkins απαγορεύει οποιοδήποτε φρούτο κατά την πρώτη φάση. Πιστεύεις ότι θα ήταν πολύ κακό, αν δεν ξεπερνούσα το όριο των υδατανθράκων;
Τέλος θα ήθελα να προτείνω κρύο ρόφημα μέντας σε όποιον έχει πολύ διάβασμα και χρειάζεται συγκέντρωση! Επίσης, βρήκα γάλα σόγιας στο καρφούρ με 0,7 γρ υδατάνθρακες και 0,7 φυτ. ίνες + έξτρα ασβέστιο. Με λίγη βανίλια, παγάκια και ζαχαρίνη είναι ό,τι πρέπει, δροσερό και γλυκό!
Συνεχίζω λοιπόν ακάθεκτη!!!!
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.163 δευτερόλεπτα

Syndication