Ελπίδα, εγώ δε θα μιλήσω για υπομονή. Αυτό έλεγα κι εγώ στον εαυτό μου, αλλά μετά τα τόσα βασανηστήρια που μου έχω κάνει με δίαιτες κτλ δεν πιάνει. Γι'αυτό πρέπει να αναλάβεις δράση!
Κατ'αρχάς, καταλαβαίνω ότι είσαι αποφασισμένη, επομένως δεν θα μιλήσω για αφοσίωση στο πρόγραμμα!
Φτιάξε το πρόγραμμα διατροφής σου από σήμερα και... ξεκίνα. Γράψε τα πάντα! τι θα τρως, πότε, σε τι ποσότητα.
Μην μένεις πολλές ώρες νηστική. Φτιάξε το πρόγραμμά σου έτσι ώστε να τρως πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό, και κάτι ελαφρύ ενδιάμεσα. Μπες στο ίντερνετ, βρες καταλόγους με υδατάνθρακες και θερμίδες (μετράνε και αυτές- μη φεύγεις πάνω από τις 1800) και κάνε "σούμα". Μείνε στο όριο των 20 υδατανθράκων αυστηρά... Αν ξεκινήσεις να γράφεις τα πάντα, θα δεις ότι μαζεύονται υδ/κες και θερμίδες από μικρά πράγματα που δεν τους δίνουμε πολύ σημασία. Κράτα τη διατροφή σου απλή-πρωτείνη (κρέας, πουλερικά, αυγά, ψάρι) και σαλάτα (π.χ μαρούλι) και πίνε πολύ πολύ νερό. Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσεις να κινείσαι! Βέβαια, καταλαβαίνω ότι με 2 παιδιά στο σπίτι, δεν κάθεσαι και πολύ. Αλλά πρέπει να βρεις χρόνο για να γυμνάζεσαι όσο μπορείς. Ξεκίνα να περπατάς έξω, στο δρόμο. Όσο μπορείς! και σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα αύξανε το χρόνο. Η γυμναστική θα ανεβάσει και την ψυχολογία σου, θα δεις. Βρες στο ίντερνετ προγράμματα για να γυμνάζεσαι και μόνη. Αν είσαι μόνη στο σπίτι και αισθάνεσαι πεσμένη βγες έξω και περπάτα! Το καλύτερο αγχολυτικό!
Μπες δυναμικά στο παιχνίδι και πάρε τον έλεγχο!!!Καλή επιτυχία!!