Νατάσα έγραψε:
Έπαθα ένα σοκ ότεν προ 3 ημερών πήγα σε μια φίλη γιατρό να κάνω υπερήχους έτσι για να δω σε τι κατάσταση είμαι.
Μου βρήκε πέτρες στη χολή (νταμάρι ολόκληρο δηλαδή τι πέτρες) και μου είπε να μην τρώω λιπαρά καθόλου.
Τι κάνω όμως που η Άτκινσ το θέλει το λιπάκι της; Κι εγώ αρνούμαι να σταματήσω τη διατροφή μας.
Αν ξέρει κανείς μου λέει.
Φιλιά
ο πατερας μου ταλαιπωρηθηκε πολυ απο τις πετρες στη χολη περισυ. δεν δινουν συμπτωματα παρα μονο οταν ειναι πλεον αργα... το λιπος δεν δημιουργει τις πετρες αλλα απαξ και υπαρχουν θα πρεπει να το κοψεις εντελως. προκειται να πας για εγχειρηση; αν ναι, ετοιμασου για μεγαλη πεινα... με εξαιρεση την πετρα στον χοληδοχο πορο που ειναι δυσκολη περιπτωση (του μπαμπα μου), αντιμετωπιζεται συνηθως λαπαροσκοπικα ή με μια επεμβαση που λεγεται ERCP (αυτην δεν την κανουν με αναισθησια αλλα με μεθη και μοιαζει με γαστροσκοπηση και για λιγο καιρο πριν χορηγουνται κατι χαπια που μαλακωνουν τα εντερα και τα κανουν πιο ελαστικα). αν βεβαια εχουν δημιουργηθει συμφυσεις, τοτε μιλαμε για αφαιρεση. σε ολες τις περιπτωσεις εχεις το λιγοτερο ενα τριμηνο πριν και εναν μηνα μετα αποχης απο λαδι και καθε ειδους λιπαρα και διαφορα αλλα τροφιμα. εχει πεινα....ο πατερας μου εκανε διαιτα απο τον οκτωβριο ως τον μαιο. ειχε πετρες στη χολη αλλα και στο χοληδοχο πορο και χρειαστηκε δυο ercp και τελικα αφαιρεση. εκανε και σοβαρη παγκρεατιτιδα. το μονο συμπτωμα ηταν τρεις γαστρεντεριτιδες (ετσι δειχναν τουλαχιστον) το προηγουμενο εξαμηνο. καποια στιγμη ανεβασε πυρετο που δεν επεφτε εντελως για κανα δεκαημερο και κοπωση. αυτα μονο... κι επειδη ειχε δημιουργηθει μεγαλη φλεγμονη στην κοιλιακη χωρα αλλα και στους πνευμονες νοσηλευτηκε για 15 μερες πριν του βρουν τι εχει. ουτε οι ηπερηχοι ουτε οι αξονικες δεν διναν καθαρη εικονα. τα χρειαστηκαμε οικογενειακως... εσυ που το βρηκες κανονισε το τωρα που εισαι ασυμπτωματικη γιατι ειναι πολυ υπουλο. καλη τυχη.