Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: χοληστερινη

χοληστερινη 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #6879

• teodrak
  • Το Άβαταρ του/της teodrak
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Σοβαρό θέμα και θα θελα την εμπειρια κυρίως των παλαιώτερων. Εξετάσεις αίματος έχει κάνει κανείς και τι έδειξαν; Γιατί εγώ απογοητεύτηκα. Ξεκίνησα τέλη Νοεμβρίου από τα 102 και είμαι τώρα 87. (δυσκολεύομαι να θυμηθώ πότε ήμουν τόσα) Αλλά... Ήδη πριν ξεκινήσω ατκινς, κι επειδή είχα κάνει εξετάσεις άιματος κι είχαν δείξει χοληστερίνη 237, είπα να προσέξω λίγο και έιχα κόψει τα πολλά κρέατα και λίπη κι έχασα και 2 κιλάκια. (102 από 104),. Στους δύο μήνες ακριβώς (22-23 Γενάρη νομίζω) που λέει και ο Ατκινς στο βιβλίο, πήγα για εξετάσεις και είχα χοληστερίνη 279. Το χειρότερο είναι ότι εκτοξεύθηκε η κακή και έπεσε η ήδη μικρή καλή στο 33. Συνεχίζω αλλά με πολλές επιφυλάξεις, μείωσα δραματικά το κρέας αλλά δε λέει τίποτα. Ατκινς χωρίς λίπος δε γίνεται. Ελπίζω ότι θα επαληθευθεί το βιβλίο και θα δω καλύτερα αποτελέσματα στις επόμενες που σκοπεύω να κάνω τελη Μαρτίου. Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία;
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: χοληστερινη 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #6885

• Stardust
  • Το Άβαταρ του/της Stardust
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Να σου πω οτι και εγω είμαι κοντά σε αυτό που περιγράφεις!Απο τα 106 έφτασα τα 86 κιλά.Και απο χοληστερίνη δεν έπεσα καθόλου.
Βέβαια το να έχεις λίγο παραπάνω χοληστερίνη δε λέει απολύτως τίποτα αν το βάρος σου είναι εντάξει,αν η πίεση σου είναι εντάξει ,αν τα τριγλυκερίδια σου είναι εντάξει,αν το σάκχαρο σου είναι εντάξει και αν η περιφέρια μέσης σου είναι εντάξει.
Με λίγα λόγια,αν έχεις μόνο εναν παράγοντα κινδύνου (υψηλή χοληστερίνη) δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα οσο αναφορά την υγεία σου.Σκέψου πριν απο λίγο καιρό που είχες 2-3 παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγιακά νοσήματα το λιγότερο ενω τώρα έχεις μόνο εναν!

Re: χοληστερινη 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #6888

• efaki
  • Το Άβαταρ του/της efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Δεν έχω προσωπική εμπειρία στο θέμα, αλλά να πω τι βλέπω με τη μητέρα μου. Είναι σχεδόν 50, και έχει αυξημένη LDL και τριγλυκερίδια. Πιθανότατα οι παράγοντες είναι κληρονομικοί (ποιος ξέρει τι με περιμένει). Δεν προσέχει κάτι από θέμα διατροφής (απλά έχει κόψει τα πολύ λιπαρά κρέατα). Ο ΔΜΣ της είναι 24.5-25. Παίρνει χάπια, αλλά δεν είδε καποια ιδιαίτερη μείωση. Πριν λίγο καιρό ακολούθησε τη συμβουλή του γιατρού και ξεκίνησε ήπια άσκηση- μη φανταστείτε, απλά περπατάει κανά 20λεπτο τη μέρα. Εκτός του ότι έχασε λίγο βάρος, χωρίς αλλαγή στη διατροφή, έπεσαν τα τρυγλικερίδια αρκετά, ανέβηκε η HDL που ήταν "στα πατώματα" και έπεσε λίγο η LDL. Εκείνη το αποδίδει στο περπάτημα (αφού ένα χρόνο με τα χάπια δεν είδε αποτέλεσμα).
Ίσως κάποια ήπια μορφής άσκηση να ήταν αποτελεσματική! (Με κάθε επιφύλαξη τα λέω αυτά- βασιζόμενη μόνο στο συγκεκριμένο παράδειγμα,ε?)
Καλή συνέχεια!

Re: χοληστερινη 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #6895

• Stardust
  • Το Άβαταρ του/της Stardust
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Σίγουρα η γυμναστική κάνει καλό στην χοληστερίνη.Αυτό είναι σίγουρο.Εγώ παίρνω απο 500 mg Ω3 που κάνουν καλό και στα τριγλυκερίδια και στη χοληστερίνη και γενικότερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.Βέβαια αν έκανα και λίγο γυμναστική τα πράγματα θα ηταν πολυ καλύτερα.Αν είσαι πάντως βαμμένος ενάντια στη γυμναστική,τα Ω3 είναι το αμέσως καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

Re: χοληστερινη 16 Χρόνια 4 Ημέρες πριν #9304

• eumarie
  • Το Άβαταρ του/της eumarie
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
και εγω μετα 3 μήνες με ατκινς εκανα εξετασεις κ ειχα υψηλη χοληστερινη 261, HDL 68, LDL 170. Ολα τα υπολοιπα ηταν μια χαρα. Βεβαια στην αρχη ειχα ταραξει τα αυγα κ θελω να πιστευω οτι φταιει αυτο. Με το βουτυρο τι παιζει?? Βοηθαει κ αυτο να ανεβει η χοληστερινη??? για βοηθηστε λιγο οι πιο παλιοι. Ειναι κριμα να την σταματησω είμαι τώρα στους 3.5 μήνες κ μετράω 12 κιλάκια κάτω κ χωρις καμμια πιεση character43 aracter43
χαμογέλα, κάνει σε όλους μας καλό
url=http://www.diaet-ticker.de] [/url]

Re: χοληστερινη 16 Χρόνια 4 Ημέρες πριν #9305

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
eumaria 3 μήνες είναι πολύ λίγοι για να δείξουν κάτι. Επίσης, επειδή συνήθως στην αρχή τρώμε τα πάντα χωρίς να κάνουμε διαχωρισμούς -πχ πολλά κακά λιπαρά, πολλά αυγά, πολύ βούτυρο κλπ- δεν είναι περίεργο να δείξουν κάτι τέτοιο αν και είναι προσωρινό. Τέλος, άν έχεις πολλά κιλά να χάσεις, ενδέχεται η χοληστερίνη να είναι προϊόν της προηγούμενης ζωής σου και να μην έχει σχέση με την Άτκινς.
Να σε προσέχεις, Marina
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.112 δευτερόλεπτα

Syndication