Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Καινούργια..

Καινούργια.. 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6365

• Marianna
  • Το Άβαταρ του/της Marianna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλησπέρα σε όλους,

Είπα να κάνω και γω την απόπειρα, αν και άσχετη και από Άτκινς, και από το site σας. Κατέληξα εδώ ψάχνοντας από περιέργεια να δω τι στο καλό είναι πια αυτή η Άτκινς, και ρίχνοντας μια ματιά ομολογώ πως φαίνεται αρκετά ελκυστική.
Πρόσφατα έκανα γενικές εξετάσεις και είμαι παραπάνω από περδίκι, μέστη βδομάδα θα πάρω και βιταμίνες, οπότε υποθέτω μπορώ να τη δοκιμάσω. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής ήμουν λιγάκι καχύποπτη, καθώς δεν ξέρω κατά πόσο ο περιορισμός μιας ομάδας τροφών είναι ασφαλής..αν ρωτούσα το γιατρό μου φαντάζομαι θα μούλεγε να μην κάνω βλακείες. Επίσης κάτι που με προβληματίζει και για το οποίο δεν κατάφερα να βρω επαρκής κατεμέ απαντήσεις εδώ, είναι το τι θα συμβεί αν σταματήσεις την Άτκινς. Έστω πως κατόρθωσες να χάσεις τα κιλά που επιθυμούσες και θέλεις να συνεχίσεις με 1 ισορροπημένη (θερμιδικά και από ποικιλία τροφών) διατροφή χωρίς υπερβολές, που όμως έχει περισσότερους υδατάνθρακες από όσους σου "επιτρέπει" η Άτκινς, θα καταλήξεις να πάρεις πάλι τα κιλά που έχασες με βεβαιότητα? Δεσμεύεσαι δια βίου δηλαδή?
Έχω ήδη ξεκινήσει κάποιες μέρες και η ζυγαριά έχει αρχίσει να πέφτει, αυτό που βρίσκω περισσότερο δύσκολο είναι τα σνακς στη δουλειά..δύσκολο να κυκλοφορείς με τα ζαμπονάκια τα αβγά και τα τυριά παιδιά..κατέληξα να τρώω πολύ καλό πρωινό για να μην τα χρειάζομαι. Επίσης επειδή είμαι στην 1η φάση, μπορώ να τρώω ο,τιδήποτε με λίγους υδατάνθρακες? Έχω βρει κάποια τυριά με μηδενικούς, και κάποια αλλαντικά με ελάχιστους, αλλά κάπου διάβασα πως πρέπει να αποφεύγονται στην αρχή. Τέλος αναρωτιέμαι, πόσα κιλά χάνεις στην 1η φάση κατά μέσον όρο?
Σας ζάλισα? Και που είστε ακόμη! χαχα, ελπίζω να δείξτε κατανόηση στις πολλές μου ερωτήσεις, αν υπάρχει κάποια συμβουλή για το ξεκίνημα ευπρόσδεκτη, όπως επίσης και κάποιος κατάλογος τροφίμων με τους υδατάνθρακες στα ελληνικά όμως, γιατί είμαι και άσχετη από τεχνολογία..σας ευχαριστώ και καλή μου αρχή!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Καινούργια.. 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6367

• aggy
  • Το Άβαταρ του/της aggy
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
μαριανα καλως ηρθες.
τα κιλα που θα χαθουν ποικιλουν απο ατομο σε ατομο.εξαρταται η ηλικια τα φαρμακα που παιρνουμε οι πολλες διαιτες ο μεταβολισμος του καθε ατομου η γυμναστικη .οποτε δεν μπορουμε να πουμε ποσα χανεις.εγω προσωπικα ειμαι 48 ετων παιρνω χαπι πιεσης και θυρειειδη οργανισμος κουρασμενος σε διαιτες χωρις γυμναστικη.3μιση μηνες 13 κιλα.δεν ξερω αν ειναι πολλα η λιγα για σενα αλλα τουλαχιστον δεν εχω στο μυαλο μου συνεχεια οτι κανω διαιτα
τωρα για την συνεχεια της διατροφης ατκινς; πιστευω οτι με μια ισορροπημενη διατροφη δεν θα ξαναγυρισουν τα κιλα.αλλα αν αρχισουμε μακαρονια γλυκα παγωτα σοκολατες γαριδ ακια σκατουλακια
γιατι παιδια κακα τα ψεματα δεν παχαινουμε απο το φαγητο.απο ολα τα περιτα παχαινουμε
ελπιζω να σε καλυψα μαριανα και καλη αρχη

Re: Καινούργια.. 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6372

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Το θέμα με το πρωινό έχει σώσει και μένα. Τρώω βαρβάτο πρωινό και ένα ελαφρύ βραδυνό.

Η Άτκινς έχει την τελευταία της φάση που την κάνεις για μια ζωή. Είναι η συντήρηση. Εκεί τρώς πολύ περισσότερους υδατάνθρακες, αλλά και πάλι μένεις κάτω από το όριο του μέσου ανθρώπου. Όπως λέει και η aggy δεν τρως και γαριδάκια και μακαρόνια και γλυκά και παγωτά και σοκολάτες την ίδια μέρα!

Αυτό που πρέπει να ξέρεις γενικά είναι πως οι λίγοι υδατάνθρακες δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Οι πολλοί... κατέστρεψαν πολλούς...
Να σε προσέχεις, Marina

Re: Καινούργια.. 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6376

• Marianna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλησπέρα και πάλι,

Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Aggy εγώ είμαι 24 χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας, έχω ύψος 1,82 και είμαι 87 κιλά, οπότε με ενδιαφέρει να χάσω τουλάχιστον 10 (πολύ θάθελα 15 βέβαια..). Έχω ταλαιπωρηθεί με δίαιτες όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι εδώ μέσα, πριν κάποια χρόνια που είχα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα κιλών κατάφερα να χάσω μόνη μου χωρίς διαιτητικές υπερβολές κάπου 30, αλλά δυστυχώς τα 10 τα ξαναπήρα και νάμαι εδώ! Χάνω σχετικά εύκολα κιλά, αλλά ακόμη πιο εύκολα τα παίρνω.. Επέλεξα αυτή τη δίαιτα για τον ίδιο λόγο που περιγράφεις, σαυτή τη φάση λόγω γενικότερης πίεσης δεν έχω την πολυτέλεια να περιορίζω ποσότητες και να μετράω θερμίδες. Άσκηση λόγω κάποιων ιώσεων δε μπορώ να κάνω ακόμη, αλλά σκοπεύω σύντομα. Επίσης βρίσκω το σάιτ πολύ ενθαρρυντικό, εκτός απτην καλή δουλειά, έχετε κάνει και μια όμορφη παρέα εδώ μέσα που νομίζω ότι βοηθάει στην προσπάθεια του καθενός, ελπίζω και τη δική μου!

Marina σευχαριστώ που μπήκες στον κόπο, αν έχω καταλάβει σωστά είσαι η ψυχή του σάιτ και σου αξίζει ένα μπράβο για την προσπάθειά σου να βοηθάς! Προσπαθώ να καταλάβω την απάντησή σου.. Η Άτκινς είναι βασισμένη ουσιαστικά στην κρεατοφαγία και στον περιορισμό των υδατανθράκων, ξέρω θα μου πεις είναι τρόπος ζωής και όχι δίαιτα.. Άραγε δε θα μπορούσε κάποιος να την αντιμετωπίσει ως δίαιτα? Το να την ακολουθήσω μέχρι να φτάσω στο στόχο μου και να απεμπλακώ ομαλά δε μου ακούγεται τραγικά δύσκολο, το να δεσμευτώ δια βίου όμως..άουτς!! Δε μίλησα για υπερβολές τύπου παγωτά- γαριδάκια και τα σχετικά, αλλά για παράδειγμα, η μεσογειακή διατροφή δε βασίζεται στην κρεατοφαγία, ακόμη και 1 διατροφή από διατροφολόγο είναι πλούσια σε υδατάνθρακες αλλά περιορισμένη σε θερμίδες, εκεί αναφέρομαι. Έχω αποφασίσει να την ακολουθήσω, αλλά θέλω νάμαι ενήμερη και για τις συνέπειες, όποιες και νάναι αυτές, Σευχαριστώ εκ των προτέρων!

Έθεσα και κάποια άλλα ερωτήματα στο αρχικό μου πόστ, ελπίζω κάποιος να μπει στον κόπο να με βοηθήσει καθώς δεν ξέρω την τύφλα μου ακόμη! Γράφω πολλά και σας πρήζω, αλλά είναι το άγχος της αρχής, που θα πάει θα μάθω!

Την καλησπέρα μου! :)

Re: Καινούργια.. 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6378

• aggy
  • Το Άβαταρ του/της aggy
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
κακα τα ψεματα.για να μην παρουμε τα χαμενα κιλα πισω πρεπει εφ οπου ζωης να στερουμαστε κατι.υδατανθρακες θα ειναι αυτο ,θερμιδες θα ειναι ειναι το ιδιο πραγμα.μειωνοντα ςτους υδατανθρακες μειωνουμε τις θερμιδες.τα μακαρονια το ρυζι τα γλυκα δινουν πολλες θερμιδες η Marina λεγοντας οτι θα τρωμε μειωμενους υδατ νομιζω οτι εννοει ,ναι μεν θα φαμε μακαρονια αλλα οχι μια γαβαθα.θα βαλουμε ενα μπωλακι,δεν θα φαμε μια ολοκληρη πιτσα θα φαμε 1-2 κομ.
παιδια πρεπε να το παρουμε αποφαση.για να μεινουμε αδυνατες πρεπει να στερηθουμε κατι.αυτο το κατι ειναι το περιτο.πιστευετε οτι τα αδυνατα ατομα που θαυμαζουμε απο ηθοποιους τραγουδιστριες μοντελα δεν στερουνται ; εβλεπα τις προαλλες την μενεγακη που κρατουσε μια παστα και την δοκιμαζε με ενα μικρο κουταλακι 1-2 μικρες μπουκιες και οχι μια χαψια η παστα

Re: Καινούργια.. 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6381

• Marianna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Aggy μου ξέρεις ποιό είναι το θέμα? Σίγουρα κάτι θα στερηθείς ναι, όμως έχει σημασία το τι. Το να στερείσαι πάστες κτλ δεν είναι καταστροφικό για τον οργανισμό, αντιθέτως. Το να στερείσαι όμως τροφικές ομάδες και να υπεκαταναλώνεις άλλες, μπορεί για κάποιους μήνες να είναι οκ (ελπίζω δηλαδή) αλλά για 1 ζωή? Δεν είμαι γιατρός για να το απαντήσω, αλλά έχω την εντύπωση πως οι πλειοψηφία του ιατρικού κλάδου δε το εγκρίνει, μπορεί να κάνω και λάθος.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα

Syndication