katerina27 έγραψε:
χρηστο δεν πολυκαταλαβαινω το ποστ σου αλλα απο τι καταλαβαινω σου απαντω.... μετραμε τους υδατανθρακες που αναγραφονται σε μια συσκευασια! τωρα αν στ συγκεκριμενη συσκευσια λεει οτι περιεχοντ αι 8 υδατανθρακες στα τοσα γραμαρια προιοντος τοτε κανονιζεις αναλογος! η την τρως ολη οποτε προσλαμβανεις τα 8 γρ κ κανονιζεις μετα το προγραμμα σου αναλογος η τρως λιγοτερη ποσοτητα κ προσλαμβανεις τα αναλογα! δεν καταλαβαινω που μπερδευεσαι! ενικως μπορεις να αφαιρεσεις τις φυτικες ινες ενο προιοντος πχ αν εχουμε το ψωμι του τοστ κ εχει 12 γρ υδατ η φετα κ 2 γρ φυτικες ινες τοτε αφαιρουμε τα 2 γρα απο τα 12 αρα μας μενουν 10 γρ καθαροι υδατανθρακες! ομως αυτο μην σε μπερδευει! εγω ακομα κ τωρα τοσο καιρο μετα δεν τους αφαιρω κ απλα κοιταω ποσο γραφουν οι συσκευσιες κ αναλογα πρατω!!!
Χμμμμμ και απαντάς και δεν απαντάς.
Στο παράδειγμα-προιόν που έχω αναρτήσει.... αν το φάω όλο θα πάρω 8,5 υδατάνθρακες. Οπότε την υπόλοιπη ημέρα έχω να φάω 20-8,5 = 11.5 υδατάνθρακες. Αυτούς τους 11.5 μπορώ να τους ξοδέψω όπως θέλω. Μέχρι εδώ συμφωνούμε.
Η ερώτησή μου όμως είναι..... Κάθε φορά που ένα προιόν αναφέρει ένα ποσό υδατανθράκων, ΑΥΤΟ το ποσό εγώ θα μετράω στο καθημερινό μου σύνολο, ή θα πρέπει να αφαιρώ κάποια? (όπως είπες καλή ώρα, αν αυτό των 8.5 είχε 3 φυτικές ίνες? τα αφαιρώ και είναι σαν να έφαγα 5.5?)
Κατ' επέκτραση εκτός από τις φυτικές ίνες... Τί άλλο αφαιρώ?