Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: 1-2-3.... πως μετράμε?

1-2-3.... πως μετράμε? 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6121

• Xrhstos
  • Το Άβαταρ του/της Xrhstos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Κυρίες και κύριοι,

Έχω διαβάσει στο site σε διάφορα post απορίες για το πως θα μετριούνται οι υδατάνθρακες. Δυστυχώς δεν εχω καταλάβει τίποτε ακόμη. Στη φάση 1 τους μετρούσα όλους. Όμως πχ όταν βλέπω αυτό το προιόν που ήταν και καλά σοκολάτα από την εταιρία που φτιάχνει προϊόντα ατκινς παραξενεύομαι

Typical Values per 37 g per 100 g
Energy 579 kJ 1564 kJ
138 kcal 374 kcal
Protein, total 12 g 32 g
Fat, total 7 g 19 g
saturated 3.3 g 8.8 g
Carbohydrate 8.5 g 23 g
sugars 0.4 g 1 g
polyols 6.4 g 17 g
glycerine 2.8 g 7.5 g
Dietary Fibre 6 g 16 g
Sodium 129 mg 349 mg

η μπάρα έχει 8.5 υδατάνθρακες, το οποίο χοντρικά σημαίνει ότι δεν πρέπει να φάω ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ σαλάτα, αν θέλω γλυκό... μήπως κάτι δεν "πάει" καλά?

Όταν μετράω υδατάνθρακες, ΤΙ ακριβώς μετράω και αφαιρώ? (τον αλγόριθμο ψάχνω)

Συγνώμη για την επανελημένη ερώτηση, όμως προφανώς δεν έχω κατανοήσει σωστά,
Ευχαριστώ και πάλι,
Χρήστος
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: 1-2-3.... πως μετράμε? 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6125

• katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
χρηστο δεν πολυκαταλαβαινω το ποστ σου αλλα απο τι καταλαβαινω σου απαντω.... μετραμε τους υδατανθρακες που αναγραφονται σε μια συσκευασια! τωρα αν στ συγκεκριμενη συσκευσια λεει οτι περιεχοντ αι 8 υδατανθρακες στα τοσα γραμαρια προιοντος τοτε κανονιζεις αναλογος! η την τρως ολη οποτε προσλαμβανεις τα 8 γρ κ κανονιζεις μετα το προγραμμα σου αναλογος η τρως λιγοτερη ποσοτητα κ προσλαμβανεις τα αναλογα! δεν καταλαβαινω που μπερδευεσαι! ενικως μπορεις να αφαιρεσεις τις φυτικες ινες ενο προιοντος πχ αν εχουμε το ψωμι του τοστ κ εχει 12 γρ υδατ η φετα κ 2 γρ φυτικες ινες τοτε αφαιρουμε τα 2 γρα απο τα 12 αρα μας μενουν 10 γρ καθαροι υδατανθρακες! ομως αυτο μην σε μπερδευει! εγω ακομα κ τωρα τοσο καιρο μετα δεν τους αφαιρω κ απλα κοιταω ποσο γραφουν οι συσκευσιες κ αναλογα πρατω!!!

Re: 1-2-3.... πως μετράμε? 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6132

• Xrhstos
  • Το Άβαταρ του/της Xrhstos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
katerina27 έγραψε:
χρηστο δεν πολυκαταλαβαινω το ποστ σου αλλα απο τι καταλαβαινω σου απαντω.... μετραμε τους υδατανθρακες που αναγραφονται σε μια συσκευασια! τωρα αν στ συγκεκριμενη συσκευσια λεει οτι περιεχοντ αι 8 υδατανθρακες στα τοσα γραμαρια προιοντος τοτε κανονιζεις αναλογος! η την τρως ολη οποτε προσλαμβανεις τα 8 γρ κ κανονιζεις μετα το προγραμμα σου αναλογος η τρως λιγοτερη ποσοτητα κ προσλαμβανεις τα αναλογα! δεν καταλαβαινω που μπερδευεσαι! ενικως μπορεις να αφαιρεσεις τις φυτικες ινες ενο προιοντος πχ αν εχουμε το ψωμι του τοστ κ εχει 12 γρ υδατ η φετα κ 2 γρ φυτικες ινες τοτε αφαιρουμε τα 2 γρα απο τα 12 αρα μας μενουν 10 γρ καθαροι υδατανθρακες! ομως αυτο μην σε μπερδευει! εγω ακομα κ τωρα τοσο καιρο μετα δεν τους αφαιρω κ απλα κοιταω ποσο γραφουν οι συσκευσιες κ αναλογα πρατω!!!

Χμμμμμ και απαντάς και δεν απαντάς.
Στο παράδειγμα-προιόν που έχω αναρτήσει.... αν το φάω όλο θα πάρω 8,5 υδατάνθρακες. Οπότε την υπόλοιπη ημέρα έχω να φάω 20-8,5 = 11.5 υδατάνθρακες. Αυτούς τους 11.5 μπορώ να τους ξοδέψω όπως θέλω. Μέχρι εδώ συμφωνούμε.

Η ερώτησή μου όμως είναι..... Κάθε φορά που ένα προιόν αναφέρει ένα ποσό υδατανθράκων, ΑΥΤΟ το ποσό εγώ θα μετράω στο καθημερινό μου σύνολο, ή θα πρέπει να αφαιρώ κάποια? (όπως είπες καλή ώρα, αν αυτό των 8.5 είχε 3 φυτικές ίνες? τα αφαιρώ και είναι σαν να έφαγα 5.5?)
Κατ' επέκτραση εκτός από τις φυτικές ίνες... Τί άλλο αφαιρώ?

Re: 1-2-3.... πως μετράμε? 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6137

• mamamaria
  • Το Άβαταρ του/της mamamaria
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Xrhstos έγραψε:
katerina27 έγραψε:

Χμμμμμ και απαντάς και δεν απαντάς.
Στο παράδειγμα-προιόν που έχω αναρτήσει.... αν το φάω όλο θα πάρω 8,5 υδατάνθρακες. Οπότε την υπόλοιπη ημέρα έχω να φάω 20-8,5 = 11.5 υδατάνθρακες. Αυτούς τους 11.5 μπορώ να τους ξοδέψω όπως θέλω. Μέχρι εδώ συμφωνούμε.

Η ερώτησή μου όμως είναι..... Κάθε φορά που ένα προιόν αναφέρει ένα ποσό υδατανθράκων, ΑΥΤΟ το ποσό εγώ θα μετράω στο καθημερινό μου σύνολο, ή θα πρέπει να αφαιρώ κάποια? (όπως είπες καλή ώρα, αν αυτό των 8.5 είχε 3 φυτικές ίνες? τα αφαιρώ και είναι σαν να έφαγα 5.5?)
Κατ' επέκτραση εκτός από τις φυτικές ίνες... Τί άλλο αφαιρώ?
σε γενικες γραμμες αφαιρεις φυτικες ινες και πολυολες. αλλα επειδη σε μερικους κολλαει το συστημα, προτεινεται να μην αφαιρειται τιποτα. απο την αλλη εισαι αρσενικος με τον συνηθη εκνευριστικο μεταβολισμο, κατι που σου επιτρεπει να μην αφαιρεις τιποτα. κοινως, η ερωτηση σου απανταται απο την κριση σου και μονο. χανεις αφαιρωντας; κολλας αν δεν το κανεις; σε νοιαζει αν χανεις με πιο αργους ρυθμους; εγω στη θεση σου δεν θα προβληματιζομουνα. ειστε απο τη φυση σας ευλογημενοι. κοβοντας αλευρι και ζαχαρη δεν θα μ'ενοιαζε τιποτα αλλο. οσο για την ορθοτητα της διατροφης, ...δεν προσθετεις κρεας στην ουσια, αλλα λαχανικα. αυτα αντικαθιστουν τα ρυζια και τα μακαρονια! χαλααααρωσε... κι ολα θα ερθουν μονα τους, θα δεις!

Re: 1-2-3.... πως μετράμε? 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6276

• ezmeralda
  • Το Άβαταρ του/της ezmeralda
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Eγω θέλω να ρωτησω κατι σχετικό οποτε να μην κανω νεο ποστ ειναι κριμα. Οπότε, η σοκολατα της νεσ καφε λεει ανα μεριδα
12γρ υδατανθρακες εκ των οποίων σάκχαρα 10,5 γρ.
εγω μετραω 10,5 ή 12 ?
Τώρα θα μου πείτε τι 10,5 τι 12.Τέλος παντων εγώ θελω να μάθω :roll:

Re: 1-2-3.... πως μετράμε? 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6278

• mary
  • Το Άβαταρ του/της mary
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Βρε ezmeralda σε όποια φάση και να βρίσκεσαι γιατί να πάρεις 12 (γιατί τόσους μετράς) υδατάνθρακες από μια σοκολάτα (ρόφημα εαν έχω καταλάβει καλά). Για σούπερ σοκολάτα βιενουά όπως αυτή που πίνουμε στην καφετέρια δοκίμασε το εξής:
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο Παυλίδης τα βράζουμε όπως τον ελληνικό σε ένα μπρίκι. Όταν φουσκώσει κατεβάζουμε απ΄τη φωτιά. Χτυπάμε (ποσότητα όσο ένα δαχτυλάκι) κρέμα γάλακτος μαζί με 4-5 ζαχαρίνες στο μιξεράκι μέχρι να γίνει σαντυγή. Προσθέτουμε το κακάο ανεκατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε. Συνολικοί υδατάνθρακες 3.
[url][/url]www.diaet-ticker.de] [/url]
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.100 δευτερόλεπτα

Syndication