Καλησπέρα σε όλους σας!!!
Καταρχάς εύγε!!! Χωρίς το φόρουμ νομίζω πολύ λίγοι θα συνέχιζαν την Άτκινς.
Εμένα προσωπικά με έβαλε στο τρυπάκι το Ρουλάκι (η οποία ευθύνεται και για τον υπερβάλων ζήλο μου μάλλον!!!!). Είμαι αυτή η οποία έπαθε πανικό με την "λίστα του Άτκινς" (κατά το "λίστα του Σίντλερ"). Είδα τους υδατάνθρακες σε κάθε τρόφιμο και πανικοβλήθηκα !!! Ευτυχώς μετά από αυτό, πέταξα την λίστα και είμαι σαφώς καλύτερα!!!!
Δημόσια λοιπόν Ρουλίτσα μου - Ευχαριστώ!
Σχετικά τώρα με την δίαιτα....
Μετά από κάτι εκατομμύρια προσπάθειες με δίαιτες (τα τελευταία 12 χρόνια) κατάφερα να βάλω περίπου 30 κιλά!!!
Από το χάσε - βάλε δηλαδή. Έχανα 3 έβαζα 6 κλπ. Ειδικώς οι χημικές δίαιτες (της ΝΑΣΑ, της Μάσα κλπ) είναι πολύ αποτελεσματικές στο να βάλεις κιλά!!!!! Και εγώ τις έκανα ΟΛΕΣ (μέχρι και εκείνη την βλακεία με την σούπα λάχανο!!!)
Τελικά αποφάσισα (με την βοήθεια της Ρουλίτσας δηλάδη)
να δοκιμάσω την Άτκινς, όχι σαν δίαιτα πια, αλλά σαν τρόπο διατροφής μήπως και το αλλάξουμε το πράγμα.
Είμαι στην 13η μέρα της ενεργοποίησης, σήμερα 14 Οκτ 2009!!! Θα σας κρατώ ενήμερους για τα αποτελέσματα (όχι τίποτα, για να εισπράτω συγχαρητήρια και κουράγιο!!!)
Διάβασα με προσοχή το φορουμ, τουλάχιστον τα περισσότερα.
Εγώ μέχρι σήμερα, δεν ζαλίστηκα, δεν πείνασα, δεν έχασα μαλλιά, δεν παίρνω βιταμίνες και δεν ξεπερνάω τους 15 υδ. την ημέρα. Δεν μετράω θερμίδες και δεν τρώω προϊόντα light.
Δεν μπορώ να πω ότι έχασα πολλά κιλά (2 ή 3 μόνο) αλλά έχω διαφορά στα ρούχα μου (πάνω από 3 κιλά δηλαδή) και άρχισε να φαίνεται η απώλεια.
Έχω να χάσω περίπου 40! κιλά μέσα στα προσεχή 2 χρόνια αλλά δεν θέλω να κάνω τρελλές υπερβολές γιατί θα πρέπει να παλέψω και με την χαλλάρωση μετά, οπότε θα το κάνουμε σιγά - σιγά.
Θέλω να ρωτήσω σχετικά με τις θερμίδες.
Όπως είπα και πριν, δεν μετράω θερμίδες. Αλλά νομίζω ότι ένας άνθρωπος που τρώει 2 (το πολύ 3) γεύματα την ημέρα, τα οποία δεν περιλαμβάνουν άμυλο ή ζάχαρη, μάλλον δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 2000 θερμίδες.
Επίσης, ποτέ δεν έτρωγα φρούτα και λαχανικά αρκετά, οπότε θεωρώ ότι οι βιταμίνες είναι υπερβολή. Αφού δεν έπαιρνα πριν που δεν έτρωγα φρούτα και λαχανικά, για΄τι να πάρω τώρα ?
Η φάση της ενεργοποίησης μπορεί να κρατήσει παραπάνω από 2 εβδομάδες? εγώ δεν ταλαιπωρούμαι ιδιαίτερα με τους 15 υδ την ημέρα, μπορώ να την κρατήσω για 1 μήνα? είναι καλύτερα ή δεν έχει σημασία μετά τις 15 μέρες?
τέλος, μπορούν συμπληρώματα όπως μαγνήσιο (που κινητοποιεί τον μεταβολισμό) να βοηθήσουν ή δεν χρειάζεται τίποτε άλλο εκτός από Άτκινς?
Θα ήθελα επίσης να πω στους καινούργιους της Άτκινς αλλά παλαίμαχους στις δίαιτες, ότι η Άτκινς βασίζεται στην απλή λογική ότι αν κόψεις ψωμιά, βούτες, μακαρόνια, πατάτες και γλυκά είναι το πλέον λογικό να χάσεις βάρος.
Πάντως, παιδιά, νομίζω ότι ό,τι διατροφή και αν ακολουθείς, πρέπει να την συνδιάζεις με άσκηση. Έχω ξεκινήσει πολύ λίγα πράγματα πρακτικά κάθε μέρα (30' περπάτημα, μερικές απλές ασκησούλες σπίτι πριν ξεκινήσω κλπ) και νομίζω ότι βοηθάνε αν όχι στην απώλεια, τουλάχιστον στην ψυχολογία!!!!
Ευχαριστώ πολύ την Ρουλίτσα για την υποστήριξη και εσάς για το πολύ πολύ χρήσιμο φόρουμ που δημιουργήσατε για όλους εμάς.
Θα σας κρατώ ενήμερους !!!!!
Φιλιά
Αθηνά
ΥΓ. Ρουλάκι, περιμένω εκείνη την μους!!!! Θα την κάνεις για να γιορτάσουμε τις 30 μέρες ενεργοποίησης?