Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Παιδιά και Άτκινς

Re: ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΤΚΙΝΣ 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4485

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
mamamaria έγραψε:
τωρα ειναι σαν να βλεπω τη stef να κατεβαζει μελετες για τους εσκιμωους! :lol: :lol: :lol:
η κορη μου κανει ατκινς πριν απο μενα! ... οσον αφορα τωρα τις μπαρες και τα συναφη, φανταζομαι οι ενδοιασμοι σου εχουν να κανουν με τα γλυκαντικα, ε; σκεψου λοιπον πως ολοι οι παιδιατροι, αν και ειναι κατα της τσιχλας, οταν το παιδι ζηταει προτεινουν να ειναι τουλαχιστον χωρις ζααχαρη, αρα με γλυκαντικα. ελπιζω να βοηθησα.
Χα χα Ευχαριστώ mamamaria, με κατάλαβες :lol: Για τους εσκιμώους έχω γράψει ήδη!! Εδώ θα πω μόνο ότι ο δικός μου παιδίατρος ποτε δεν συνέστησε να τρώνε υ/α, επέμενε μόνο στο κρέας/γαλακτοκομικά/σαλάτες/φρούτα. Το σκεπτικό είναι ότι τα παιδάκια έχουν μικρό στομάχι και ταχύτατο ρυθμό ανάπτυξης, άρα χρειάζονται πρωτείνες για τη σωματική ανάπτυξη και λιπαρά για την πνευματική. Αν φάνε μακαρόνια δεν υπάρχει χώρος για το κρέας.
Από γνωστούς κ φίλους (που δεν συμφωνούν μαζί μου) έχω ακούσει και το ανεκδιήγητο "τα παιδιά ΠΡΕΠΕΙ να τρώνε υ/α για να έχουν ενέργεια" :?: Εχετε δει εσεις παιδί χωρίς ενέργεια??? Μας ξετινάζουν για πλάκα!!!
Ουφ! Τα είπα και ησύχασα!
Στο "δια ταύτα" όμως .... Δεν χρησιμοποιώ προιόντα Ατκινς και δεν ξέρω τι περιέχουν τα άλευρα και τα δημητριακά. Ξέρω όμως ότι υπάρχουν (στο εξωτερικό) αντίστοιχα προιόντα με σχετικά χαμηλούς υ/α που απευθύνονται σε άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη - αναφέρονται ως συμβατά με carbohydrate-specific diet (CSD). Το αλεύρι πχ είναι από αμύγδαλα και όχι από σιτάρι, τα κουλουράκια όμως έχουν μέλι και όχι γλυκαντικά.
Αρα...διαβασε τις ετικέττες. Τα τεχνητά γλυκαντικά τα φοβάμαι και για τα παιδιά και για μένα - αυτή όμως είναι η προσωπική μου προσέγγιση στη διατροφή, αν δεν υπάρχει στη φύση δεν το τρώμε.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Παιδιά και Άτκινς 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4493

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Οι παιδιατροι ειναι κατηγορηματικοι, σε οποια τροφη ειναι βαρια επεξεργασμενη. Ειτε αυτη λεγεται ζαχαρη, ειτε αλευρι, κλπ. Το καλυτερο ειναι, να μαθουν τα παιδια απο μικρα, να μην τρωνε αυτες τις τροφες, κατα τη γνωμη μου, ουτε και αυτες που εχουν γλυκαντικα. Γιατι αν το παιδι, απο μικρο μαθει χωρις γλυκο, τοτε και σαν ενηλικας, δεν θα το ζητησει.
Καπου ειχα διαβασει για μια ερευνα που εγεινε σε καποιες φυλακες και σε καποια σχολεια. Στις φυλακες, για ενα μηνα, αφαιρεσαν απο την διατροφη των φιλακισμενων, οτι ειχε ζαχαρη. Αντιθετα στα σχολεια για μια εβδομαδα, εδωσαν στα παιδια περισσοτερη ζαχαρη. Αποτελεσμα; Στις φυλακες για ενα μηνα ηταν ολοι "κοριτσακια", και στα σχολεια τα παιδια εγιναν υπερκινητικα και μαλωναν συνεχεια. τα συμπερασματα, δικα σας...
love your self

Re: Παιδιά και Άτκινς 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4494

• katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
καλημερα κι απο μενα! νομιζω πως θα συμφωνησω με την enh κ λιγο με ολους!θεωρω οτι το παιδι το καλυτερο ειναι να τρωει μεν απο ολα αλλα καλυτερα να μαθει να μην τρωει τα επεξεργασμενα τροφιμα1 να μαθει να μπει στη διαδικασια του μαυρου ψωμιου να περιορισει τη ζαχαρη κ γενικα μαυρα ρυζια κ μακαρονια κ σε μκρες οσοτητες! να λαμβανει περισσοτερους υδατανθρακες απο φρουτα κ λαχανικα κ γενικα φυτικα προιοντα! κατι δλδ σαν κ εμας οταν βρισκομαστε στο σταδιο της συντηρησης!

Re: Παιδιά και Άτκινς 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4510

• Dimitris
  • Το Άβαταρ του/της Dimitris
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
MANIA έγραψε:
Καλό απόγευμα σε όλους!

Έχει τύχει να τρώω τη σοκολάτα της ΑΤΚΙΝΣ και να με παρακαλάει η κόρη μου να της δώσω λίγο, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει! Είμαι σίγουρη πως αν ρωτήσω τον παιδίατρο θα είναι κατηγορηματικά αρνητικός!
Είναι τα προϊόντα με χαμηλούς υδατάνθρακες ασφαλή για τα παιδιά ή να μη το ρισκάρουμε; wordthanx rdthanx

Συγκεκριμένα τα προϊόντα Άτκινς και ειδικά οι advantage bars έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, οπότε δεν είναι και η καλύτερη τροφή για παιδιά. Καλύτερα να φάει ένα κομμάτι κέικ. Αν φάει λίγη από τη δική σου μια στις τόσες δεν υπάρχει πρόβλημα.

Re: Παιδιά και Άτκινς 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4520

• Νατάσα
  • Το Άβαταρ του/της Νατάσα
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Να σου πω μόνο ότι είναι καλό να μην της δίνεις ζαχαρίνες και τα τοιαύτα.
Κατά τ΄ άλλα να ρωτήσω μόνο αν αισθάνεσαι ασφαλής κάθε φορά που τρώει πατατάκια, γαριδάκια, χάμπουργκερ και τα παρόμοια.

Re: Παιδιά και Άτκινς 16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4528

• katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
δεν ξερω βρε κοριτσια αλλα εγω θεωρω οτι η ζαχαρινη ειναι καλυτερη απο τη ζαχαρη! οποτε μπορουμε να φτιαχνουμε στο σπιτι γλυκακια αντικαθιστοντας τη ζαχαρη με ζαχρινη οποτε νομιζω οτι αυτομαος γινονται πιο ελαφρια κ πιο υγειηνα κ δε νομιζω οτι βλαπτουν να τα τρωνε κ τα παιδια! ;)
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.094 δευτερόλεπτα

Syndication