mamamaria έγραψε:
τωρα ειναι σαν να βλεπω τη stef να κατεβαζει μελετες για τους εσκιμωους!

η κορη μου κανει ατκινς πριν απο μενα! ... οσον αφορα τωρα τις μπαρες και τα συναφη, φανταζομαι οι ενδοιασμοι σου εχουν να κανουν με τα γλυκαντικα, ε; σκεψου λοιπον πως ολοι οι παιδιατροι, αν και ειναι κατα της τσιχλας, οταν το παιδι ζηταει προτεινουν να ειναι τουλαχιστον χωρις ζααχαρη, αρα με γλυκαντικα. ελπιζω να βοηθησα.
Χα χα Ευχαριστώ mamamaria, με κατάλαβες

Για τους εσκιμώους έχω γράψει ήδη!! Εδώ θα πω μόνο ότι ο δικός μου παιδίατρος ποτε δεν συνέστησε να τρώνε υ/α, επέμενε μόνο στο κρέας/γαλακτοκομικά/σαλάτες/φρούτα. Το σκεπτικό είναι ότι τα παιδάκια έχουν μικρό στομάχι και ταχύτατο ρυθμό ανάπτυξης, άρα χρειάζονται πρωτείνες για τη σωματική ανάπτυξη και λιπαρά για την πνευματική. Αν φάνε μακαρόνια δεν υπάρχει χώρος για το κρέας.
Από γνωστούς κ φίλους (που δεν συμφωνούν μαζί μου) έχω ακούσει και το ανεκδιήγητο "τα παιδιά ΠΡΕΠΕΙ να τρώνε υ/α για να έχουν ενέργεια"

: Εχετε δει εσεις παιδί χωρίς ενέργεια??? Μας ξετινάζουν για πλάκα!!!
Ουφ! Τα είπα και ησύχασα!
Στο "δια ταύτα" όμως .... Δεν χρησιμοποιώ προιόντα Ατκινς και δεν ξέρω τι περιέχουν τα άλευρα και τα δημητριακά. Ξέρω όμως ότι υπάρχουν (στο εξωτερικό) αντίστοιχα προιόντα με σχετικά χαμηλούς υ/α που απευθύνονται σε άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη - αναφέρονται ως συμβατά με carbohydrate-specific diet (CSD). Το αλεύρι πχ είναι από αμύγδαλα και όχι από σιτάρι, τα κουλουράκια όμως έχουν μέλι και όχι γλυκαντικά.
Αρα...διαβασε τις ετικέττες. Τα τεχνητά γλυκαντικά τα φοβάμαι και για τα παιδιά και για μένα - αυτή όμως είναι η προσωπική μου προσέγγιση στη διατροφή, αν δεν υπάρχει στη φύση δεν το τρώμε.