Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: καλημέρα από ένα καινούριο μέλος.

καλημέρα από ένα καινούριο μέλος. 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #3791

  • tzair
  • Το Άβαταρ του/της tzair
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 50
Αγαπητοί Lowcarbήτες και Lowcarbήτισες,
Καλημέρα από ένα σχετικά καινούριο μέλος.

Marina, από τα λιγοστά που διάβασα, κατάλαβα ότι είσαι ο δημιουργός αυτού του site και σου στέλνω πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια αλλά και το εξίσου αξιόλογο αποτέλεσμα.

Όπως καταλάβατε ανήκω και εγώ στα καινούρια μέλη του site και προτού στείλω αυτό το θέμα έχω ήδη διαβάσει αρκετό καιρό εδώ στο forum πληροφορίες για την δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων ή Atkins.

Για την ιστορία, έχω ξεκινήσει μία διατροφή-δίαιτα με βάση τις θερμίδες και την ισορροπημένη διατροφή και μετράω απώλεια 10 κιλών σε διάστημα περίπου 3 μηνών με την ζυγαριά να έχει κολλήσει τις τελευταίες 3 βδομάδες. Αν και τα -10 είναι καλό νούμερο εντούτοις όταν ξεκίνησα θα περίμενα μετά από 3 μήνες να έχω χάσει κάτι παραπάνω αφού και τα κιλά μου είναι πολύ παραπάνω από το κανονικό. (από 135 είμαι τώρα 125, με ύψος 1,79).
Αυτό όμως που με ευχαριστεί είναι ότι συνεχίζω με χαρά και δεν αισθάνομαι καθόλου κόπο ή κούραση όσον αφορά το θέμα της διατροφής.
Όπως οι περισσότεροι με τα παραπανίσια έτσι και εγώ έχω ξεκινήσει "άπειρες" προσπάθειες στο παρελθόν αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Αυτή τη φορά αισθάνομαι διαφορετικά και με απίστευτη δύναμη και θέληση για την επίτευξη του σκοπού.

Για να αλλάξω λίγο τις εικόνες και να δοκιμάσω να συνεχίσω με τον προτεινόμενο τρόπο διατροφής (lowcarb) από σήμερα ξεκινάω την 1η φάση Induction (ελπίζω να το λέω σωστά) με όριο τα 20γρ. υ/κων.

......Και εδώ αρχίζουν τα δικά μου ερωτήματα, που είμαι σίγουρη ότι έχετε "κουραστεί" να λαμβάνετε όλο τα ίδια και τα ίδια αλλά δώστε χώρο για άλλη μια φορά :) ......

1. Ποιο είναι το βιβλίο που γίνεται λόγος στο forum το οποίο περιέχει τις πληροφορίες για αυτού του είδους την διατροφή? Αναμφισβήτητα οι πληροφορίες στο forum καλύπτουν οποιαδήποτε ανάγκη πληροφόρησης αλλά σε κάποιο ποστ διάβασα ότι προτείνεται να διαβάσουμε και κάποιες επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις.

2. Η χαζή ερώτηση είναι η εξής: από την 1η φάση αποκλείονται τα: "πατάτες, μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ψωμί, ζάχαρη" ενώ μπορείς να λαμβάνεις μέχρι 20 υ/κες την ημέρα. Δεν θα μπορούσες να λάβεις κάποια ποσότητα υ/κων από τους 20 (π.χ. 10) από ψωμί ή όσπρια ?

3. Για ακόμα μια φορά να ζητήσω και εγώ να μου στείλετε κάποιες συμβουλές, στην ουσία κάποιο μπούσουλα ώστε να ξεκινήσω. Όταν οι πληροφορίες πέφτουν βροχή στο τέλος κάπου χάνεσαι σαν πρωτάρης.

4. Φαντάζομαι ότι πρέπει να μετράς το ποσό των υδατανθράκων αλλά και οι θερμίδες παράλληλα δεν μπορούν να ξεπερνάνε κάποιο συγκεκριμένο όριο. Δηλαδή έχω στο μυαλό μου ότι δεν μπορείς να σηκωθείς να φας το πρωί: 4 αυγά ομελέτα, 1 μπωλ cottage, γαλοπούλα άλλο τόσο, μεσημέρι: 1 αρνι παιδάκια και 2 κοτόπουλα, βράδυ άλλο τόσο που λέει ο λόγος και να περιμένεις να χάσεις και κιλά.
Στην περίπτωση λοιπόν που πρέπει να έχεις κατά νου και ένα όριο θερμίδων, πως εσείς το υπολογίζετε ανάλογα με τα κιλά και την δραστηριότητα?

5. Σε αυτήν την πρώτη φάση και με την προυπόθεση να μην ξεπερνιούνται τα 20γρ υ/κες, επιτρέπονται τα: γάλα, γιαούρτι, φρούτα, σαλάτες?

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, και να με συμπαθάτε αν σας κούρασα με αυτό το κατεβατό. Ένα είναι όμως το σίγουρο, ότι πολύ γρήγορα θα έρθουν και άλλες ερωτήσεις αφού ως γνωστόν η μία φέρνει την άλλη......
Δείξτε κατανόηση :)

Φιλιά πολλά,
Τόνια.
γιατί έτσι απλά μου ταιριάζει.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: καλημέρα από ένα καινούριο μέλος. 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #3792

  • Δημητρης
  • Το Άβαταρ του/της Δημητρης
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 156
τονια welcome2 lcome2 welcome2 lcome2 welcome2 lcome2 welcome2 lcome2 welcome2 lcome2 welcome2 lcome2 welcome2 lcome2 sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2 sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2 sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2 sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2 sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2 sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2 sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2 sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2 sitepoint_smilie_v1_2 tepoint_smilie_v1_2
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: καλημέρα από ένα καινούριο μέλος. 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #3794

  • tzair
  • Το Άβαταρ του/της tzair
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 50
Δημήτρη,

ευχαριστώ πολύ για το καλοσώρισμά σου.!

Αφού δεν το κρύβω ότι έχω μπει εκατό φορές στο forum από το πρωί για να δω αν κάποιος μου απάντησε :) P .

Ελπίζω σύντομα να απαντηθούν και αυτές.

Σας χαιρετώ και ελπίζω οι επόμενες δύο εβδομάδες να είναι και για μένα αποτελεσματικές στη μείωση των κιλών.

Φιλιά πολλά,
Τόνια.
γιατί έτσι απλά μου ταιριάζει.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: καλημέρα από ένα καινούριο μέλος. 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #3796

  • nanage
  • Το Άβαταρ του/της nanage
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 132
Καλωσήρθες και από μένα!
Tzair, καταλαβαίνω την αγωνία σου για απαντήσεις και εγώ τα ίδια κάνω όταν ρωτάω κάτι, μπαίνω ανά πέντε λεπτα! Είδα την ερώτησή σου το πρωί αλλά είχα να πάω επίσκεψη και τώρα να'μαι!

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:tzair έγραψε:
1. Ποιο είναι το βιβλίο που γίνεται λόγος στο forum το οποίο περιέχει τις πληροφορίες για αυτού του είδους την διατροφή?
Πρόκειται για το βιβλίο "Άτκινς η νέα διατροφική επανάσταση"
tzair έγραψε:
2. Η χαζή ερώτηση είναι η εξής: από την 1η φάση αποκλείονται τα: "πατάτες, μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ψωμί, ζάχαρη" ενώ μπορείς να λαμβάνεις μέχρι 20 υ/κες την ημέρα. Δεν θα μπορούσες να λάβεις κάποια ποσότητα υ/κων από τους 20 (π.χ. 10) από ψωμί ή όσπρια ?
Δεν αποκλείεται τίποτα από όσα είπες σε καμία φάση, απλά ζυγίζεις, υπολογίζεις και τρως. Απλά το ψωμί και τα όσπρια θα σε κάνουν να ξεφύγεις ευκολότερα από τους 20 γιατί έχουν πολλούς.
tzair έγραψε:
3. Για ακόμα μια φορά να ζητήσω και εγώ να μου στείλετε κάποιες συμβουλές, στην ουσία κάποιο μπούσουλα ώστε να ξεκινήσω.
Το φορουμ είναι συμβουλή από μόνο του! Πάρε το χρόνο σου, διάβασε τα θέματα και θα βρεις το σύστημα που σε βολεύει. Γενικώς τρώγε ζωικό λίπος, μακριά από αλεύρι, έχε πάντα ζαχαρίνη αντί για ζάχαρη, στις λιγούρες προτίμα τυρί, αυγά, φρόντιζε να τρως μέχρι να χορτάσεις, να μην πεινάς και όλα θα πάνε καλά!
tzair έγραψε:
4. Φαντάζομαι ότι πρέπει να μετράς το ποσό των υδατανθράκων αλλά και οι θερμίδες παράλληλα δεν μπορούν να ξεπερνάνε κάποιο συγκεκριμένο όριο.
Σωστά φαντάζεσαι, έχε στο νου σου το όριο των 2.000. Καθόλου άσχημα για δίαιτα, σωστά?!
tzair έγραψε:
5. Σε αυτήν την πρώτη φάση και με την προυπόθεση να μην ξεπερνιούνται τα 20γρ υ/κες, επιτρέπονται τα: γάλα, γιαούρτι, φρούτα, σαλάτες?
Καλά τα λες, επιτρέπονται ΟΛΑ αρκεί να μην ξεπερνάς τους 20, στην πρώτη φάση.

Ό, τι άλλο προκύψει, στη διάθεσή σου!
Καλή αρχή και βουρ στο φαΐ, μη το λυπάσαι!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: καλημέρα από ένα καινούριο μέλος. 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #3799

  • katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 705
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
καλησπερα κι απο μενα κ καλος ηρθες! welcome2 οποτε καλυτερα αποφυγε τα στην αρχη τουλαχιστον, μπες στη διατροφη μελετοντας καλα ολα τα ποστ μας, αρχισε με το καλο να χανεις κιλα κ οταν πλησιασεις τον στοχο σου τοτε θα προσθετεις σιγα σιγα κ αυτα που δεν ετρωγες τοσο καιρο ωστε να φτασεις σε σημειο που τρως απο ολα αλλα προσεχτικα ;) σε σαλατες κ λαχανικα εγω λεω ενα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!! :D ειδικα στο πρωτο σταδιο που δε θα τρως φρουτα. αυτα ηθελα να διευκρινησω κι εγω κ οτιδηποτε αλλο που μπορει να εχω ξεχασει η ειναι συμαντικο ας σου το πει κ η Marina, το roulaki, κ τα αλλα παιδια που πιστεψε με εχουν εντριφυσει στο θεμα!! welcome2 lcome2 κ παλι κ καλη αρχη!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: καλημέρα από ένα καινούριο μέλος. 16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #3801

  • tzair
  • Το Άβαταρ του/της tzair
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 50
Ααααααχ, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χαρά μου δίνετε που μπαίνοντας μέσα βλέπω καινούριες απαντήσεις...!
Τελικά είστε πολύ φιλόξενος λαός εσείς οι Lowcardites :D .

Θερμά ευχαριστώ...!

Κατερινάκι, φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για το γάλα & γιαούρτι τώρα στην πρώτη φάση: αρκεί να μην ξεπεράσεις τους 20 υ/κες...?!?
γιατί έτσι απλά μου ταιριάζει.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.502 δευτερόλεπτα

Syndication