Αγαπητοί Lowcarbήτες και Lowcarbήτισες,
Καλημέρα από ένα σχετικά καινούριο μέλος.
Marina, από τα λιγοστά που διάβασα, κατάλαβα ότι είσαι ο δημιουργός αυτού του site και σου στέλνω πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια αλλά και το εξίσου αξιόλογο αποτέλεσμα.
Όπως καταλάβατε ανήκω και εγώ στα καινούρια μέλη του site και προτού στείλω αυτό το θέμα έχω ήδη διαβάσει αρκετό καιρό εδώ στο forum πληροφορίες για την δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων ή Atkins.
Για την ιστορία, έχω ξεκινήσει μία διατροφή-δίαιτα με βάση τις θερμίδες και την ισορροπημένη διατροφή και μετράω απώλεια 10 κιλών σε διάστημα περίπου 3 μηνών με την ζυγαριά να έχει κολλήσει τις τελευταίες 3 βδομάδες. Αν και τα -10 είναι καλό νούμερο εντούτοις όταν ξεκίνησα θα περίμενα μετά από 3 μήνες να έχω χάσει κάτι παραπάνω αφού και τα κιλά μου είναι πολύ παραπάνω από το κανονικό. (από 135 είμαι τώρα 125, με ύψος 1,79).
Αυτό όμως που με ευχαριστεί είναι ότι συνεχίζω με χαρά και δεν αισθάνομαι καθόλου κόπο ή κούραση όσον αφορά το θέμα της διατροφής.
Όπως οι περισσότεροι με τα παραπανίσια έτσι και εγώ έχω ξεκινήσει "άπειρες" προσπάθειες στο παρελθόν αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Αυτή τη φορά αισθάνομαι διαφορετικά και με απίστευτη δύναμη και θέληση για την επίτευξη του σκοπού.
Για να αλλάξω λίγο τις εικόνες και να δοκιμάσω να συνεχίσω με τον προτεινόμενο τρόπο διατροφής (lowcarb) από σήμερα ξεκινάω την 1η φάση Induction (ελπίζω να το λέω σωστά) με όριο τα 20γρ. υ/κων.
......Και εδώ αρχίζουν τα δικά μου ερωτήματα, που είμαι σίγουρη ότι έχετε "κουραστεί" να λαμβάνετε όλο τα ίδια και τα ίδια αλλά δώστε χώρο για άλλη μια φορά

......
1. Ποιο είναι το βιβλίο που γίνεται λόγος στο forum το οποίο περιέχει τις πληροφορίες για αυτού του είδους την διατροφή? Αναμφισβήτητα οι πληροφορίες στο forum καλύπτουν οποιαδήποτε ανάγκη πληροφόρησης αλλά σε κάποιο ποστ διάβασα ότι προτείνεται να διαβάσουμε και κάποιες επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις.
2. Η χαζή ερώτηση είναι η εξής: από την 1η φάση αποκλείονται τα: "πατάτες, μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ψωμί, ζάχαρη" ενώ μπορείς να λαμβάνεις μέχρι 20 υ/κες την ημέρα. Δεν θα μπορούσες να λάβεις κάποια ποσότητα υ/κων από τους 20 (π.χ. 10) από ψωμί ή όσπρια ?
3. Για ακόμα μια φορά να ζητήσω και εγώ να μου στείλετε κάποιες συμβουλές, στην ουσία κάποιο μπούσουλα ώστε να ξεκινήσω. Όταν οι πληροφορίες πέφτουν βροχή στο τέλος κάπου χάνεσαι σαν πρωτάρης.
4. Φαντάζομαι ότι πρέπει να μετράς το ποσό των υδατανθράκων αλλά και οι θερμίδες παράλληλα δεν μπορούν να ξεπερνάνε κάποιο συγκεκριμένο όριο. Δηλαδή έχω στο μυαλό μου ότι δεν μπορείς να σηκωθείς να φας το πρωί: 4 αυγά ομελέτα, 1 μπωλ cottage, γαλοπούλα άλλο τόσο, μεσημέρι: 1 αρνι παιδάκια και 2 κοτόπουλα, βράδυ άλλο τόσο που λέει ο λόγος και να περιμένεις να χάσεις και κιλά.
Στην περίπτωση λοιπόν που πρέπει να έχεις κατά νου και ένα όριο θερμίδων, πως εσείς το υπολογίζετε ανάλογα με τα κιλά και την δραστηριότητα?
5. Σε αυτήν την πρώτη φάση και με την προυπόθεση να μην ξεπερνιούνται τα 20γρ υ/κες, επιτρέπονται τα: γάλα, γιαούρτι, φρούτα, σαλάτες?
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, και να με συμπαθάτε αν σας κούρασα με αυτό το κατεβατό. Ένα είναι όμως το σίγουρο, ότι πολύ γρήγορα θα έρθουν και άλλες ερωτήσεις αφού ως γνωστόν η μία φέρνει την άλλη......
Δείξτε κατανόηση
Φιλιά πολλά,
Τόνια.