Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Aν ξεφύγεις κατά πολύ?

Re: Aν ξεφύγεις κατά πολύ? 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2876

• MARLOU
  • Το Άβαταρ του/της MARLOU
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Δημητρης έγραψε:
μαρλου γεια σου

αμα κανεις διαιτα παντα μα παντα χανεις αρκει να μην τη χαλας .

μα η νεμερτες δε το κανει για διαιτα αλλα για υγεια και παντα ειναι στη φαση ενα... αναρωτιομουν αν χανει ...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Aν ξεφύγεις κατά πολύ? 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2877

• Dimitris
  • Το Άβαταρ του/της Dimitris
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
MARLOU έγραψε:

μα η νεμερτες δε το κανει για διαιτα αλλα για υγεια και παντα ειναι στη φαση ενα... αναρωτιομουν αν χανει ...

Σόρι που πηγαίνω off topic αλλά:

Κάτι που αξίζει προσοχής είναι ότι από τα ποστ έχω καταλάβει ότι το 95% των ανθρώπων εδώ μέσα συνεχίζουν την 1η φάση με κάποιες παραλλαγές (π.χ επιτρέπουν στον εαυτό τους αλκοόλ, καφεϊνη, ή κάποιο σνακ). Λέγοντας 1η φάση εννοώ ότι όλοι προσπαθούν να μην πάρουν περισσότερους από 20 υδατάνθρακες, άλλοι γιατί θέλουν ταχύτερα αποτελέσματα και άλλοι γιατί φοβούνται ότι όσο ανεβαίνουν στη 2η και 3η φάση τόσο πιο εύκολο είναι να ξεφύγεις και από τους 40 υδατάνθρακες να πας στους 100. Ο ¨Ατκινς έχει αναφέρει ένα παράδειγμα για μια γυναίκα που έμεινε για δύο χρόνια αυστηρά στην φάση 1. Αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι αν η 2η, η 3η και η δια ζωής φάση του ¨Ατκινς αγνοείται όντως από τη συντριπτική πλειονότητα ατόμων που ασχολούνται με τη δίαιτα. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν έχεις άλλους λόγους υγείας να περιορίζεις σε τέτοιο βαθμό τους υδατάνθρακες σου για μεγάλο διάστημα δεν είναι καλό για την υγεία. Καλές και οι πολυβιταμίνες αλλά ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερα λαχανικά, φρούτα και γαλακτομικά. Η φάση "αιώνιας συντήρησης" ακούγεται ιδανική αλλά πόσοι πραγματικά την εφαρμόζουν; Απλά είμαι περίεργος πόσοι από εδώ μέσα υπερβαίνουν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης δίαιτας (και όχι στα πλαίσια παρασπονδίας) τους 20, τους 40 ή τους 80-100 υδατάνθρακες.

Re: Aν ξεφύγεις κατά πολύ? 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2878

• nanage
  • Το Άβαταρ του/της nanage
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Dimitris έγραψε:
Κάτι που αξίζει προσοχής είναι ότι από τα ποστ έχω καταλάβει ότι το 95% των ανθρώπων εδώ μέσα συνεχίζουν την 1η φάση με κάποιες παραλλαγές (π.χ επιτρέπουν στον εαυτό τους αλκοόλ, καφεϊνη, ή κάποιο σνακ).

Dimitri πολύ καλή η παρατήρησή σου, ο μεγάλος αριθμός ποστς που αναφέρεις οφείλεται και στο γεγονός ότι οι περισσότερες ερωτήσεις γίνονται από νέα μέλη, που εκ των πραγμάτων βρίσκονται στην 1η φάση κ έχουν ερωτήσεις για τα διαδικαστικά! Το ότι κάποιος από τους παλιούς δίνει μία συμβουλή εκ πείρας ή εκ γνώσης δε σημαίνει ότι και ο ίδιος βρίσκεται στην 1η φάση.

Έπειτα, το πόσο πιστοί είμαστε στις φάσεις, είναι ένα ζήτημα.. Προσωπικά δεν έχω την εγκράτεια/πειθαρχία/υπομονή να κρατήσω 14 μέρες την 1η φάση! Την κρατάω για 10 μέρες κ μετά μπορεί να τη χαλάσω λίγο καμιά μέρα, μετά ξαναγυρνάω στην 1η άλλη μια βδομάδα, μετά πάω στη 2η, στην 3η, τη χαλάω, ξαναγυρνάω στην 1η κ.ο.κ. Βασικά δεν είχα να χάσω πολλά κιλά ούτε βιαζόμουν, οπότε ποιος ο λόγος να αγχωθεί κανείς.
Dimitris έγραψε:
αναρωτιέμαι αν η 2η, η 3η και η δια ζωής φάση του ¨Ατκινς αγνοείται όντως από τη συντριπτική πλειονότητα ατόμων που ασχολούνται με τη δίαιτα. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν έχεις άλλους λόγους υγείας να περιορίζεις σε τέτοιο βαθμό τους υδατάνθρακες σου για μεγάλο διάστημα δεν είναι καλό για την υγεία.

Σίγουρα δεν αγνοείται, μάλιστα πολλοί ξεκινάμε με το όραμα της 4ης φάσης όπου θα έχουμε βρει το όριό μας κ θα τρώμε απόλα όσο πρέπει κ δεν θα παχαίνουμε! Αλλά έλα μου ντε που είμαστε άπιστοι κ κάνουμε πισωγυρίσματα! Και πάλι θα μιλήσω για μένα, σε λίγες μέρες φεύγω διακοπές, ε να μη γυρισω στην 1η φάση μπας κ χάσω κάτι πριν βγω στην παραλία;;; Ψυχολογικό είναι περισσότερο.
Dimitris έγραψε:
Η φάση "αιώνιας συντήρησης" ακούγεται ιδανική αλλά πόσοι πραγματικά την εφαρμόζουν;

Η χρυσή οδός είναι να έχεις φτάσει ακλόνητος στην 4η φάση, να ξέρεις με πόσους υδατάνθρακες είσαι οκ κ να μην τους υπερβαίνεις. Κ σε περίπτωση που,άνθρωποι είμαστε, κάνεις την παρασπονδία να μειώνεις 2 μέρες στους 20 κ μετά ξανά κρατάς το όριό σου.
Εγώ στους 40 τη μέρα είμαι μια χαρά, αλλά εμείς οι γυναίκες έχουμε έναν κάλο στο κεφάλι που μας φωνάζει "χάσε κι άλλο, κάνε δίαιτα".
Dimitris έγραψε:
Απλά είμαι περίεργος πόσοι από εδώ μέσα υπερβαίνουν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης δίαιτας (και όχι στα πλαίσια παρασπονδίας) τους 20, τους 40 ή τους 80-100 υδατάνθρακες.

Τους 20 κρατάνε απαρέγκλιτα όσοι έχουν κάποιο πρόβλημα ή τους κρατούν πολυ καιρό όσοι έχουν να χάσουν αρκετά κιλά. Λες όμως να υπάρχει άνθρωπος που στους 100 υδ τη μέρα να είναι στιλάκι; Ενδιαφέρον..

Re: Aν ξεφύγεις κατά πολύ? 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2880

• Dimitris
  • Το Άβαταρ του/της Dimitris
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
nanage έγραψε:

Τους 20 κρατάνε απαρέγκλιτα όσοι έχουν κάποιο πρόβλημα ή τους κρατούν πολυ καιρό όσοι έχουν να χάσουν αρκετά κιλά. Λες όμως να υπάρχει άνθρωπος που στους 100 υδ τη μέρα να είναι στιλάκι; Ενδιαφέρον..

Φυσικά θεωρητικά σε πολλούς ανθρώπους το ανώτερο όριο υδατανθράκων για να συνεχίσουν να χάνουν ελάχιστα ή να μένουν στα κιλά τους είναι οι 100 ή οι 115 υδατάνθρακες. Αυτό προϋποθέτει άτομα με καλό μεταβολισμό που ασκούνται και φυσικά έχουν και κάποιο μέτρο στη διατροφή τους. Τώρα και με 20 υδατάνθρακες την ημέρα μπορείς να παίρνεις τις περισσότερες βιταμίνες και τις ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός ημερησίως αλλά με έναν όρο: ¨Οτι οι 20 υδατάνθρακες προέρχονται από λαχανικά στο κύριο μέρος τους, όχι από γλυκίσματα, ελαφριά σνακς κ.τ.λ κάτι που δεν εφαρμόζουν όλοι.

Re: Aν ξεφύγεις κατά πολύ? 17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2881

• katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
καλημερα κι απο μενα! πολυ επιτυχιμενη η συζητηση σας μπορω να πω κ ενδιαφερον! ολο οσα αναφερετε ειναι αλιθινες αποριες! οντως το μεγαλο μερος εδω μεσα κανει την πρωτη φαση! συμφωνω ομως κ οτι ειναι κ συνεχως καινουρια ατομα οποτε λογικο να φαινεται καπως ετσι! κι εγω κατα καιρους εχω αναφερει οτιη σημσαια της συγκεκριμενης διατροφης αν ληφθει σαν διατροφη κ οχι σα διαιτα, βρισκεται στην φαση της συντηρησης που στοχευει στο γεγονος να μαθουμε να τρωμε σωστα!! clap ap ωστοσο απλα στην πρωτη φαση χανουμε πιο γρηγορα κ γιαυτο την κραταμε πιο πολυ!! παντως το θεμα με το οριο των υδατανθρακων δεν νομιζω οτι μπορει ναναι τοσο χαμηλο (40) για ενα υγειη κ δραστηριο ατομο κτα την παραγωγικη φαση! θεωρω οτι πιθανων να κυμαινεται γυρω στους 70-90 οποτε κ ειναι εντελως λογικο κ καθολου περιοριστικο αφου μπορεις να φας με τοσους απο ολα τα φαγητα σε νορμαλ ποσοτητες χωρις τυψεις! oops ps

Re: Aν ξεφύγεις κατά πολύ? 17 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #2953

• Δημητρης
  • Το Άβαταρ του/της Δημητρης
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
γεια σου αφροδιτη, τι κανεις; πως παει η διαιτα; εγω εχασα 2 κιλα ακομα και εφτασα τα 10 κιλα
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.127 δευτερόλεπτα

Syndication