Γεια σας! Μόλις έγινα μέλος στο σάιτ. Να δώσω μερικά στοιχεία για τον εαυτό μου και την πορεία μου, προτού θέσω το ερώτημά μου.
Κάνω διατροφή πολύ χαμηλών υδατανθράκων (10-20 γρ. την ημέρα), με μέτρια πρωτεΐνη και πολλά λιπαρά εδώ και 6 περίπου μήνες. Πριν από πέντε χρόνια ζύγιζα 25 κιλά παραπάνω, τα οποία έχασα με πολλή προσπάθεια μέσα σε τρία χρόνια. Έχω μεταβολικό σύνδρομο, σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και δυσανεξία στη γλουτένη, οπότε απέχω από όλα τα δημητριακά, ζάχαρη σε όλες τις μορφές, γλυκαντικά (ακόμη και στέβια, η οποία επίσης μου ανεβάζει την ινσουλίνη), λακτόζη, όλα τα φρούτα (πλην τομάτας και αβοκάντο), τα όσπρια, τους περισσότερους ξηρούς καρπούς (πλην καρυδιών κυρίως) και αρκετά λαχανικά. Παράλληλα κάνω συστηματικά ασκήσεις ενδυνάμωσης και διάδρομο. Δυσκολεύτηκα πολύ να προσαρμοστώ στην κέτωση, έκανα πάνω από δύο μήνες, αλλά τελικά τα κατάφερα!
Έκανα εξετάσεις λίγο μετά που ξεκίνησα και τα αποτελέσματα ήταν ανάμικτα. H LDL πολύ ψηλά, αλλά το ίδιο και η HDL, ενώ τα τριγλυκερίδια πολύ χαμηλά. Έκανα και εξειδιευμένες εξετάσεις στη συνέχεια (η Βιοϊατρική έστειλε το αίμα μου στη Mayo Clinic στην Αμερική, γιατί εδώ δεν γίνονται οι συγκεκριμένες εξετάσεις) κυρίως για το μέγεθος των σωματιδίων της χοληστερίνης (LDLp). Και εδώ τα αποτελέσματα ανάμικτα. Η γιατρός (ενδοκρινολόγος) ανησύχησε και με προειδοποίησε ότι, αν δεν ρίξω τις τιμές της LDL σε 3 μήνες, θα μου δώσει στατίνες. Φυσικά δεν ξαναπήγα, διότι δεν θέλω να πάρω στατίνες και θεωρώ ότι δεν ερμήνευσε σωστά το ότι ήμουν στην αρχή της προσπάθειας και ότι ούτε καν είχα ολοκληρώσει την προσαρμογή στην κέτωση. Παράλληλα όμως θα ήθελα να βρω κάποιον ή κάποια γιατρό, που να γνωρίζει το θέμα και να μπορεί να μου γράψει τις σωστές εξετάσεις, να μου συστήσει τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής και κυρίως να ερμηνεύσει σωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεών μου.
Εδώ έρχομαι στην ερώτησή μου: Μήπως γνωρίζετε κάποιον κατάλληλο γιατρό; Κατοικώ στα βορειοανατολικά προάστεια, αλλά μπορώ να πάω οπουδήποτε στην Αττική. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί γιατρός με τόσο εξειδικευμένες γνώσεις στην Ελλάδα. Ελπίζω ότι κάποιοι από σας είχαν κάποιες θετικές εμπειρίες σε αυτό το κομμάτι και θα μπορούσαν να κάνουν κάποια σύσταση. Θα με βοηθούσατε πάρα πολύ!!! Θερμές ευχαριστίες εκ των προτέρων!