Καλημέρα σε όλους!
Είμαι καινούργια στην παρέα, αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα (παρόλο που διαβάζω το φόρουμ καμιά δεκαπενταριά μέρες τώρα)!
Είμαι 30 ετών, 1.75 ύψος και ο λόγος που ξεκίνησα την Άτκινς είναι διότι θέλω να ακολουθώ μία διατροφή που θα μου επιτρέπει να διατηρώ το βάρος μου (και ενδεχομένως να χάσω και 3-4 κιλά σιγά σιγά), χωρίς να λιμοκτονώ με 800 θερμίδες την ημέρα, όπως έκανα μέχρι σήμερα.
Προσέχω τη διατροφή μου από 15 χρονών, βάζω πολύ εύκολα κιλά και πιστεύω ότι έχω κάνει αρκετό κακό στο μεταβολισμό μου με όλα αυτά. Συν ότι για 5 περίπου χρόνια είχα κόψει τελείως το κρέας, εκεί πια έγινε το πάρτυ του υδατάνθρακα, έτρωγα μόνο σαλάτες, γαλακτοκομικά, τόνο και ζυμαρικά. Έπαιρνα βάρος χωρίς να το καταλάβω και είχα ένα φοβερό φούσκωμα σε όλο το σώμα, ήμουν λες κ με είχανε φουσκώσει με τρόμπα
Σήμερα είναι η 9η μέρα μου στην Άτκινς, έχω χάσει ήδη 1,5 κιλό! Έχω ξέκινήσει από τη Φάση Ενεργοποίησης, για να αποτοξινωθεί λίγο και ο οργανισμός από τον υδατάνθρακα. Μέχρι στιγμής όλα καλά, δεν πεινάω, δεν έχω ζαλάδες, παίρνω τις βιταμίνες μου κ έχω ξεκοκαλίσει το βιβλίο και αυτό το τέλειο σάιτ
Θα εκτιμούσα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με τα παρακάτω:
1) Μένω σταθερά κάτω από 20γρ. υ/α, συνήθως κάτω από 15. Όμως τρώω 2 σαλάτες τη μέρα, σε σωστές ποσότητες βάσει των μετρητών που βλέπω και στο βιβλίο, απλά εμένα μου φαίνονται μεγάλες....δλδ σήμερα για μεσημέρι έχω πάρει μαζί μου 3Φ μαρούλι κ 1 κολοκυθάκι μικρό ωμό, άρα 4,1 γρ υ/α. Κ κάτι αντίστοιχο θα φάω κ το βράδυ, μήπως είναι πολύ για αυτή τη φάση????
Σημειωτέον, ότι προτιμώ να πάρω τους υδατάνθρακες από λαχανικά κ λιγότερο από τυρί ή κάτι τέτοιο.
2) Μήπως δεν είναι σωστό το να τρώω λιγότερους από 20γρ. υ/α σε αυτή τη φάση? Γιατί σκέφτομαι ότι αν περάσω στις επόμενες κ αρχίσω να αυξάνω μήπως αρχίσω να παίρνω κ κιλά.....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλή συνέχεια σε όλους
(συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα, αλλά είναι το πρώτο κ είπα να του δώσω να καταλάβει!)