Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Λαχανικά στη Φάση Ενεργοποίησης

Λαχανικά στη Φάση Ενεργοποίησης 15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #12954

• pkar
  • Το Άβαταρ του/της pkar
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
Καλημέρα σε όλους!
Είμαι καινούργια στην παρέα, αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα (παρόλο που διαβάζω το φόρουμ καμιά δεκαπενταριά μέρες τώρα)!

Είμαι 30 ετών, 1.75 ύψος και ο λόγος που ξεκίνησα την Άτκινς είναι διότι θέλω να ακολουθώ μία διατροφή που θα μου επιτρέπει να διατηρώ το βάρος μου (και ενδεχομένως να χάσω και 3-4 κιλά σιγά σιγά), χωρίς να λιμοκτονώ με 800 θερμίδες την ημέρα, όπως έκανα μέχρι σήμερα.
Προσέχω τη διατροφή μου από 15 χρονών, βάζω πολύ εύκολα κιλά και πιστεύω ότι έχω κάνει αρκετό κακό στο μεταβολισμό μου με όλα αυτά. Συν ότι για 5 περίπου χρόνια είχα κόψει τελείως το κρέας, εκεί πια έγινε το πάρτυ του υδατάνθρακα, έτρωγα μόνο σαλάτες, γαλακτοκομικά, τόνο και ζυμαρικά. Έπαιρνα βάρος χωρίς να το καταλάβω και είχα ένα φοβερό φούσκωμα σε όλο το σώμα, ήμουν λες κ με είχανε φουσκώσει με τρόμπα :?

Σήμερα είναι η 9η μέρα μου στην Άτκινς, έχω χάσει ήδη 1,5 κιλό! Έχω ξέκινήσει από τη Φάση Ενεργοποίησης, για να αποτοξινωθεί λίγο και ο οργανισμός από τον υδατάνθρακα. Μέχρι στιγμής όλα καλά, δεν πεινάω, δεν έχω ζαλάδες, παίρνω τις βιταμίνες μου κ έχω ξεκοκαλίσει το βιβλίο και αυτό το τέλειο σάιτ :D

Θα εκτιμούσα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με τα παρακάτω:
1) Μένω σταθερά κάτω από 20γρ. υ/α, συνήθως κάτω από 15. Όμως τρώω 2 σαλάτες τη μέρα, σε σωστές ποσότητες βάσει των μετρητών που βλέπω και στο βιβλίο, απλά εμένα μου φαίνονται μεγάλες....δλδ σήμερα για μεσημέρι έχω πάρει μαζί μου 3Φ μαρούλι κ 1 κολοκυθάκι μικρό ωμό, άρα 4,1 γρ υ/α. Κ κάτι αντίστοιχο θα φάω κ το βράδυ, μήπως είναι πολύ για αυτή τη φάση????
Σημειωτέον, ότι προτιμώ να πάρω τους υδατάνθρακες από λαχανικά κ λιγότερο από τυρί ή κάτι τέτοιο.

2) Μήπως δεν είναι σωστό το να τρώω λιγότερους από 20γρ. υ/α σε αυτή τη φάση? Γιατί σκέφτομαι ότι αν περάσω στις επόμενες κ αρχίσω να αυξάνω μήπως αρχίσω να παίρνω κ κιλά.....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλή συνέχεια σε όλους

(συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα, αλλά είναι το πρώτο κ είπα να του δώσω να καταλάβει!)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Λαχανικά στη Φάση Ενεργοποίησης 15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #12955

• Jubilee
  • Το Άβαταρ του/της Jubilee
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
Καλως ηρθες!
Μην σε απασχολουν οι σαλατες, οι 15 υδατανθρακες πρεπει να ειναι απο λαχανικα και σου μενουν 5 για τους κρυφους υδατανθρακες που μπορει να εχουν καποια τροφιμα χωρις να το λενε.
Ακομα και αν φας λιγο σαλατα παραπανω δεν θα παρεις βαρος, σιγουρο αυτο.
Προσπαθησε να μην παιρνεις τους υδατανθρακες μαζεμενους σε ενα γευμα αλλα να τους μοιραζεις για να μην επιδρουν στην ορεξη σου.
Καλα κανεις και αποφευγεις το τυρι γιατι εχει πολλα ζωικα λιπαρα , και το επιθυμητο ειναι μεν να τρως λιπαρα , αλλα λαδακι ελιας , αυγουλακι, και το λιπακι που θα εχει το κρεας σου.
30 -60γρ τυρι την ημερα ειναι οκ ,(1-2μεριδες)

Οπου μπορεις να αντικαταστησεις το λιπος με ελαιολαδο ειναι καλυτερα για το σωμα σου.

Οσο περναει ο καιρος μπορεις να ανεβαζεις σταδιακα τους υδατανθρακες μεχρι εκει που δεν σου δημιουργει προβληματα. Δεν εισαι αναγκασμενη να τους ανεβασεις , κανε αυτο που σε βολευει στην διατροφη σου.
Οτι αποριες εχεις , εδω ειμαστε εμεις !
Φιλια
if only mosquitoes sucked fat instead of blood

Re: Λαχανικά στη Φάση Ενεργοποίησης 15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #12958

• pkar
  • Το Άβαταρ του/της pkar
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις συμβουλές!
wordthanx rdthanx

Re: Λαχανικά στη Φάση Ενεργοποίησης 15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #12965

• roadrunner
  • Το Άβαταρ του/της roadrunner
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
καλως ηρθες και απο μενα , και καλη αρχη ..
δεν μας ειπες ποσα κιλα εισαι ,αν θες να χασεις ποσα..
καλα εκανες και ξεκινησες απο την ενεργοποιηση για ναμπεις και στην κετωση , αλλα αν δεν εχεις πολλα κιλα να χασεισ μην τη συνεχισεις περισσοτερο απο μηνα ,καλο ειναι σιγα σιγα να αυξανεις τα ειδη τροφων σου ,αφου εχεις και το βιβλιο θα εχεις διαβασει σχετικα με το θεμα ...συμφωνω με το ελαιολαδο , και αν μπορεις δοκιμασε και το αβοκαντο σαν τρεσσινγ πανω απο τις σαλατες σου

και μακρια απο τους κακους υδ/κες
καλη δυναμη σε ολους μας
θέλω να γίνω αυτό που ονειρεύομαι .Με ένα στόχο κάθε μέρα .

Re: Λαχανικά στη Φάση Ενεργοποίησης 15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #12971

• pkar
  • Το Άβαταρ του/της pkar
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Roadrunner δεν με απασχολεί τόσο το να χάσω βάρος, όσο το να κάνω μία διατροφή σωστή για τον οργανισμό μου. Μέχρι να μπω στη φιλοσοφία της Άτκινς, έτρωγα ελάχιστες θερμίδες, πολύ λίγο φαγητό, συνεχώς ένιωθα πείνα, ζαλάδες κτλ.
Η μόνη δυσκολία που έχω συναντήσει μέχρι στιγμής με τη διατροφή μας είναι το άγχος ότι δεν είναι δυνατόν να τρώω τόσο πολύ, θα πάρω βάρος! dance nce Και όμως, έχω ήδη χάσει ενάμιση κιλό!
Στη Φάση Ενεργοποίησης λέω να μείνω για 2 εβδομάδες συνολικά, το είδα κ λίγο σαν αποτοξίνωση από τους τόσους υδατάνθρακες που διαπίστωσα ότι κατανάλωνα. Μετά θα αρχίσω να προσθέτω σιγά σιγά.
Για το αβοκάντο έχεις δίκιο, το λατρεύω και πλέον το τιμώ χωρίς τύψεις!

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
Καλή συνέχεια σε όλους μας!
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.098 δευτερόλεπτα

Syndication