Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: η επιστροφη της ασωτης...

η επιστροφη της ασωτης... 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #11530

• kitty
  • Το Άβαταρ του/της kitty
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Χαιρετω ολους\ες!!Λοιπον ξεκινησα να ασχολουμαι με την low carb διατροφη περιπου απο οκτωβρη κυριως για καλυτερη υγεια,για την κολιτιδα που με βασανιζει κ για 6-7 κιλα που θελω να χασω..Ενθουσιαστηκα,πηρα το βιβλιο,ξεζουμισα το φ ο β ε ρ ο πορταλ (μου πηρε αρκετο καιρο..)Την ξεκινησα σημειωνοντας στο τετραδιακι μου τι τρωω,αλλα ολο κατι γινοταν κ ολο τη χαλαγα..Δεν ειναι οτι δεν εχω θεληση αλλα αυτοι οι φιλοι μου ειναι μεγαλος πειρασμος.. tantrum ntrum Οσο την εκανα ενοιωθα αλλος ανθρωπος χωρις τα απαισια πρηξιματα της κολιτιδας!!Μετα ομως χαμενη στο διατημα των χαμηλων υδατανθρακων κ απο..φοβο για τα πολλα λιπαρα στραφηκα στη Ducan κυριως γιατι δεν ειχε μετρημα υ\ων κ ειχε προσδιορισμενες φασεις που μου φανηκε πιο ευκολο.Όμως ηταν περιοριστικη και κατ εμε ψιλοαντιγραφη της ατκινς και σπαστηκα.(κ πολυυυ ειδικο μαγειρεμα)
Ειπα λοιπον να επιστρεψω στον φιλο μου τον ατκινς που τοοοοοσο εκτιμω χωρις δευτερη σκεψη κ με απολυτη πιστη αυτη τη φορα βλεποντας τα οφελη της διατροφης του.
Τι λετε;;Θα με δεχτειτε στη παρεα σας;;Θελω τοσο πολυ.Το εχω παρει αποφαση να φυγουν αυτα τα κιλα αλλα κ να μαθω να τρεφομαι ατκινσικα!!!Η θεληση υπαρχει αλλα εχω κ μερικες αποριες..
1ον)Στη 1η φαση (που σκοπευω να κανω μεχρι να χασω τα κιλα κ μετα να περασω στις επομενες) μπορουμε να τρωμε σοκολατα sweet and balance;;Και αν ναι πειραζει απο 1-2 μπαρες τη μερα;;Ξερω οτι εχει 4 υ\ες ολη,αλλα φοβαμαι μηπως τα γλυκα, ακομα κ αυτα με σουκραλοζη κολλανε αμα τα τρωμε απο την αρχη..Ειδα οτι πολλοι που χασανε πολλα κιλα δε τρωγανε καθολου γλυκα,ουτε γλυκαντικα.Τι λετε;;Διαφωτιστε με!Ειναι πολυ σημαντικο για μενα αυτο.Πιστευω πως επειδη θελουμε να το κανουμε τροπο ζωης (κ τα γλυκα ειναι παντα εδω..)προτιμοτερο θα ηταν να τρωμε lowcarb γλυκα παρα να στερηθουμε κ να πεσουμε με τα μουτρα στα σουφλε σοκολατας(ατιμα..)
2ον)Επειδη θελω να μυησω και τον φιλο μου μπορω να φτιαχνω που κ που να του δινω κανενα γλυκακι sweet and balance οπως ζελε ή κρεμ καραμελε για να μη μου τρωει τα αυτια;;(θελω να του κοψω τη συνηθεια καθε βραδυ γιαουρτι με 3 τονους μελι κ καρυδια..)
3ον)Επειδη το ταχινι εχει πολλες θερμιδες μπορουμε να βαλουμε πιτουρο σιταριου ή βρωμης;τι παιζει με τους υ\ες τους βρε παιδες;Εψαξα στο google αλλα δε διαφωτιστηκα.Κ αυτη σημαντικη ερωτηση γιατι με αυτα αυτα εφτιαχνα muffins γαλετες κτλ..
4ον)Μπορουμε αν θελουμε να βαλω καπου μια κουταλια σουπας γιαουρτι αν δε ξεπερνω τους υ\ες μου;;
5ον)Διαβασα πως στη 1η φαση τρωμε πολλα λιπη(πετσες,γυρους,μαγιονεζες,πολυ λιπαρα τυρια,βουτυρο κτλ) επειδη τρωμε λιγους υ\ες,λογικα για να γινει η κετωση..Στις επομενες φασεις που ανεβαζουμε υ\ες πρεπει να μειωσουμε τα λιπαρα στα καλα αλλιως θα παρουμε κιλα!ισχυει;;
Αυτα τα ολιγα ειχα να πω.Συγγνωμη τοοοσο πολυ που σας επρηξα.Το εννοω,αλλα ειμαι πολυ χαρουμενη που επεστρεψα κ θελω αυτη τη φορα να τα κανω ολα σωστα χωρις πισογυρισματα.Ευχαριστω που υπαρχετε ουτως ή αλλως.
Υ.Γ:το πορταλ εχει γινει μερος της καθημερινοτητας μου τοσο που το χει μαθει κ ο φιλος που με βλεπει συνεχεια να σας παρακολουθω!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: η επιστροφη της ασωτης... 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #11551

• ephoebe
  • Το Άβαταρ του/της ephoebe
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Hello Kitty! welcome2 lcome2 back!

Είμαι σχετικά καινούρια στη διατροφή και στο forum, αλλά από αυτά που έχω διαβάσει έως τώρα, θεωρώ πως sweet & balance για τις λιγούρες και πάντα εντός των ορίων των υδατανθράκων μπορείς να φας. Βέβαια τα πάντα είναι θέμα trial & error, δλδ δοκίμασε, αν δεν σε κολλήσει έχει καλώς, αν σε κολλήσει την κόβεις.

I did it once, I can do it again ...

Re: η επιστροφη της ασωτης... 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #11559

• mammajoanna
  • Το Άβαταρ του/της mammajoanna
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
welcome2 lcome2 back κ απο μενα..
1 + 2)για τη σοκολατα ηδη σου απαντησε πολυ σωστα η ephoebe, αλλα ισχυει επισης το ιδιο για το γιαουρτι κ για ο,τι θελεις να καταναλωσεις..τρωμε ο,τι μπορουμε να μετρησουμε κ να το υπολογισουμε στο οριο υδατ της φασης που ειμαστε ...Το γλυκο ειναι στην αρχη δυσκολο να τ αποφυγουμε εντελως, γι αυτο για τις λιγουριτσες, εχουμε γλυκακια (στις συνταγες) που μπορουν να γινουν κ στην 1η φαση π.χ μαρεγκες..ή λιγη sweet & balance (ευτυχως υπαρχει)..
μπορει βεβαια να χανουμε γρηγοροτερα χωρις γλυκακι, αλλα..αν προσθεσεις κατι παραπανω, ναναι ενα, για να ελεγχεις αν σε "κοβει" ή σε κολλαει..15 μερες, στη αρχη, οσο πιο απλη διατροφη δεν ειναι τοσο πολυ ζορι..
3) γλυκακια κ για τ αγορακι σου μπορεις ειτε τα γλυκακια της ιδιας σειρας να φιαχνεις (Γιωτης - με γλυκαντικα) ειτε σε παραλλαγες μ αυτα που εχουμε στις συνταγες μας εδω, ή κ απ τ αλλα πουχουν ανακαλυψει τα παιδια κ δεν στερουνται καθολου νοστιμιας..
4)Το ταχινι μπορεις να το χρησιμοποιησεις, οπως κ το πιτουρο βρωμης κ σταριου (στις συνταγες θα βρεις που κ ποσο - εχει κ μετρημενους υδατ στις περισσοτερες)..αν το κανεις στην 1η φαση με εξαιρετικο μετρο γιατι ναι εχει θερμιδες το ταχινι (τα πιτουρα θα τα βρεις σε ξενα σαιτ - εχουμε εδω μεσα link, ψαξτο λιγο), αλλα κ λιναροσπορο πουχει 0 υδατ..
σιγουρα απ τη 2η μπορεις, αλλα κ τα psyllium husks..ειναι δημητριακα κ ξηροι καρποι, πο αποφευγονται στην 1η φαση, αλλα αν μπορεις νασαι μεσα στα ορια σου, δοκιμαζεις..
5)Το λιπος, αδιακριτως, ειναι στην αρχη δεδομενο, αλλα περνωντας ο καιρος κ συνηθιζοντας να υπολογιζεις κ να φιαχνεις το μενου σου, να χανεις τα κιλα, μπορεις ν αντικαθιστας μερος του κ"κακου" λιπους με "καλο".. π.χ λιγοτερο βουτυρο κ περισσοτερο λαδι, ξηροι καρποι, παχια ψαρια με καλα λιπαρα κλπ..οσο περνα ο καιρος κ αυξανονται οι υδατ μεγαλωνει κ η ποικιλια, κ το μενου ειναι πιο πλουσιο κ ευελικτο κ στρωνει κ αυτο κ εμεις.. κ οχι, δε νομιζω οτι παχαινεις..αλλωστε γι αυτο πιστευω οτι εχει κ τοσες φασεις, για να συνηθισει ο οργανισμος μας αλλα κ μεις σε αλλο τροπο διατροφης, κ οταν φτασεις στα δικα σου ορια -που σιγουρα ειναι πολυ πανω απο 20- δεν εχεις να φοβασαι μηπως ξαναπαρεις.. οχι απ το λιπος τουλαχιστον, αυτο γινεται παντα απο τη χαλαρωση μας (πισωγυρισματα) κ τις ανεξελεγκτες παρεκτροπες..
καλη συνεχεια

Re: η επιστροφη της ασωτης... 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #11560

• kitty
  • Το Άβαταρ του/της kitty
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Ευχαριστω πολυ πολυ κοριτσια!!!καλυψα τις αποριες μου!!Οβερ!
Ηδη 3 ημερες ατκινς νοιωθω παλι καλυτερα!!Ειμαι γεματη χαρα κ αρχισα να ξεπριζομαι..
Τα Σαββατοκυριακα με τρομαζουν(τραπεζια,γλυκα,πιεστικοι φιλοι..) αλλα θα το παλεψω!!
Απο γλυκα μονο sweet and balance τρωω.Λεω να τρωω 1-2 μπαριτσες το βραδακι μετα το φαγητο μου κ αν δω σε μια εβδομαδα οτι με κολλαει να την περιορισω πολυυυ.Προς το παρρον την τιμαω κ βλεπουμε.Εχει βγει και σε σακουλακι με μικρα σοκολατακια!!!!Σουπερ!Εξαλλου και η εταιρεια Ατκινς εχει ξελυσσαξει με μπαρες σοκολατες κτλ για την 1η φαση (και με απειρες θερμιδες μαλιστα!)
Επισης ο Ατκινς στο βιβλιο του αναφερει μια σειρα ¨ειδικων¨τροφων που μπορουμε να προσθεσουμε στη 1η φαση για ποικιλια,οπως αβοκαντο,30 γραμ γιαουρτι,90 γραμ κρεμα γαλακτος κτλ.Γραφει ομως να τις αποφευγουμε τις πρωτες 15 ημερες μηπως κολλησουμε.Τι να κανω τελικα;;Να τις υπολογιζω μεσα στους ημερησιους υ\ες ή οχι;Γιατι δε μαγειρευω μονο για εμενα..
Θα μεινω στη σοκολατα κ στη κρεμα γαλακτος κ βλεπουμε..
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.253 δευτερόλεπτα

Syndication