Χαιρετω ολους\ες!!Λοιπον ξεκινησα να ασχολουμαι με την low carb διατροφη περιπου απο οκτωβρη κυριως για καλυτερη υγεια,για την κολιτιδα που με βασανιζει κ για 6-7 κιλα που θελω να χασω..Ενθουσιαστηκα,πηρα το βιβλιο,ξεζουμισα το φ ο β ε ρ ο πορταλ (μου πηρε αρκετο καιρο..)Την ξεκινησα σημειωνοντας στο τετραδιακι μου τι τρωω,αλλα ολο κατι γινοταν κ ολο τη χαλαγα..Δεν ειναι οτι δεν εχω θεληση αλλα αυτοι οι φιλοι μου ειναι μεγαλος πειρασμος..

ntrum Οσο την εκανα ενοιωθα αλλος ανθρωπος χωρις τα απαισια πρηξιματα της κολιτιδας!!Μετα ομως χαμενη στο διατημα των χαμηλων υδατανθρακων κ απο..φοβο για τα πολλα λιπαρα στραφηκα στη Ducan κυριως γιατι δεν ειχε μετρημα υ\ων κ ειχε προσδιορισμενες φασεις που μου φανηκε πιο ευκολο.Όμως ηταν περιοριστικη και κατ εμε ψιλοαντιγραφη της ατκινς και σπαστηκα.(κ πολυυυ ειδικο μαγειρεμα)
Ειπα λοιπον να επιστρεψω στον φιλο μου τον ατκινς που τοοοοοσο εκτιμω χωρις δευτερη σκεψη κ με απολυτη πιστη αυτη τη φορα βλεποντας τα οφελη της διατροφης του.
Τι λετε;;Θα με δεχτειτε στη παρεα σας;;Θελω τοσο πολυ.Το εχω παρει αποφαση να φυγουν αυτα τα κιλα αλλα κ να μαθω να τρεφομαι ατκινσικα!!!Η θεληση υπαρχει αλλα εχω κ μερικες αποριες..
1ον)Στη 1η φαση (που σκοπευω να κανω μεχρι να χασω τα κιλα κ μετα να περασω στις επομενες) μπορουμε να τρωμε σοκολατα sweet and balance;;Και αν ναι πειραζει απο 1-2 μπαρες τη μερα;;Ξερω οτι εχει 4 υ\ες ολη,αλλα φοβαμαι μηπως τα γλυκα, ακομα κ αυτα με σουκραλοζη κολλανε αμα τα τρωμε απο την αρχη..Ειδα οτι πολλοι που χασανε πολλα κιλα δε τρωγανε καθολου γλυκα,ουτε γλυκαντικα.Τι λετε;;Διαφωτιστε με!Ειναι πολυ σημαντικο για μενα αυτο.Πιστευω πως επειδη θελουμε να το κανουμε τροπο ζωης (κ τα γλυκα ειναι παντα εδω..)προτιμοτερο θα ηταν να τρωμε lowcarb γλυκα παρα να στερηθουμε κ να πεσουμε με τα μουτρα στα σουφλε σοκολατας(ατιμα..)
2ον)Επειδη θελω να μυησω και τον φιλο μου μπορω να φτιαχνω που κ που να του δινω κανενα γλυκακι sweet and balance οπως ζελε ή κρεμ καραμελε για να μη μου τρωει τα αυτια;;(θελω να του κοψω τη συνηθεια καθε βραδυ γιαουρτι με 3 τονους μελι κ καρυδια..)
3ον)Επειδη το ταχινι εχει πολλες θερμιδες μπορουμε να βαλουμε πιτουρο σιταριου ή βρωμης;τι παιζει με τους υ\ες τους βρε παιδες;Εψαξα στο google αλλα δε διαφωτιστηκα.Κ αυτη σημαντικη ερωτηση γιατι με αυτα αυτα εφτιαχνα muffins γαλετες κτλ..
4ον)Μπορουμε αν θελουμε να βαλω καπου μια κουταλια σουπας γιαουρτι αν δε ξεπερνω τους υ\ες μου;;
5ον)Διαβασα πως στη 1η φαση τρωμε πολλα λιπη(πετσες,γυρους,μαγιονεζες,πολυ λιπαρα τυρια,βουτυρο κτλ) επειδη τρωμε λιγους υ\ες,λογικα για να γινει η κετωση..Στις επομενες φασεις που ανεβαζουμε υ\ες πρεπει να μειωσουμε τα λιπαρα στα καλα αλλιως θα παρουμε κιλα!ισχυει;;
Αυτα τα ολιγα ειχα να πω.Συγγνωμη τοοοσο πολυ που σας επρηξα.Το εννοω,αλλα ειμαι πολυ χαρουμενη που επεστρεψα κ θελω αυτη τη φορα να τα κανω ολα σωστα χωρις πισογυρισματα.Ευχαριστω που υπαρχετε ουτως ή αλλως.
Υ.Γ:το πορταλ εχει γινει μερος της καθημερινοτητας μου τοσο που το χει μαθει κ ο φιλος που με βλεπει συνεχεια να σας παρακολουθω!!