Αγαπητές μαγείρισσες!
Σήμερα, που βγήκα βόλτα με τον καλό μου στο κέντρο, μου γυάλισε και αγόρασα μια φόρμα για μάφφιν από σιλικόνη. Είναι πορτοκαλιά, την πήρα από το VICKO στην Αιόλου κι έκανε 7,50 ευρώ. Είχα μια αντικολλητική, που είχε αρχίσει να ξεβάφει και λέω μην τρώμε μπογιές, να πάρω σιλικόνη για καλύτερα. Αλλά πια δεν είμαι καθόλου σίγουρη.
Όταν πήγα σπίτι και άνοιξα το σακουλάκι ( ήταν σφραγισμένο) , μου φάνηκε ότι μύριζε κάπως περίεργα, αλλά λέω, δε μπορεί, θα την πλύνω και θα φύγει. Μέσα στη νύχτα την εγκαινιάζω με τρελό κέφι και διπλή γεύση - 6 μάφιν καρύδας κι έξι φουντουκοπιτάκια. Φανταστήτε την απογοήτευσή μου στα δέκα λεπτά που άνοιξα το φούρνο και μου μύρισε αντί για κάτι σε yummy, καμένο πλαστικό! Επίσης τα κεκάκια έχουν αρπάξει απ' έξω και είναι άψητα μέσα, τα έχω σκεπάσει και τα χαμήλωσα στους 160 και περιμένω. Τα νεύρα μου!!
Ήθελα να ρωτήσω αν κάποια ή κάποιες έχουν τέτοιες φόρμες και τις χρησιμοποιούν:
1) Αυτό με τη μυρωδιά είναι επειδή είναι πρώτη φορά, που τη χρησιμοποιώ; Είναι ασφαλές; Περνάει; Ή μήπως η δικιά μου είναι κακής ποιότητας και γι αυτό μυρίζει και πρέπει απλά να την πετάξω και να πάρω μια καλή;
2) Τι σόι αντικολλητικό είναι, λίγο, που δοκίμασα δε βλέπω να ξεκολλάνε τα κεκάκια κι ας είχα λαδώσει τις θήκες!

Μήπως άδικα τσαντίζομαι και πρέπει να τ' αφήσω κρυώσουν πρώτα;
3)Τι κόλπα κάνετε για το ψήσιμο; Ψηλά στο φούρνο, στη μέση; χαμηλά; Σκεπασμένα; Και από θερμοκρασία; αντί για 180, που θα βάζαμε το ταψάκι, πόσο...;;; Και πόσο μειώνουμε ανάλογα το χρόνο ψησίματος;
Όποιος ξέρει, σας παρακαλώ, ας ρίξει καμιά ιδέα! Θα ισιώσει η φόρμα ή να την πετάξω τη σιχαμένη;

:

:

ntrum

ntrum

ntrum
Έχω πάθει σύγχυση, άδικα η χαρά, που έκανα!

x

yingpan

yingpan

yingpan

yingpan
thanx και φιλιά!