Θέλει εμψύχωση, θέλει επιμονή, αλλά θέλει και ψυχραιμία. Μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου, οκ μέχρι τώρα μπορεί να μην τα κατάφερες να την ακολουθήσεις για πολύ, βάλε στόχους και συνέχισε με το κεφάλι ψηλά,μπορείς!!
Κάνε μερικά μικρά πραγματάκια που μπορεί να σε βοηθήσουν (σου παραθέτω μερικά που χρησιμοποιώ):
- Στο ψυγείο και τα ντουλάπια ας έχεις μόνο 'επιτρεπόμενα' φαγητά. Αν μένεις με άλλα άτομα που φυσικά καταναλώνουν και άλλα τρόφιμα, φρόντισε να έχεις πάντα σε επάρκεια τα 'δικά μας' ώστε να μην ξεφεύγεις λόγω πείνας. Επίσης, φρόντισε να έχεις τα αντίστοιχα τρόφιμα που επιτρέπονται, με αυτά που τρώνε οι υπόλοιποι στο σπίτι (πχ. σοκολάτες 'ατκινικές', κομμάτια ρουλόψωμο ή ψωμί με πίτουρο σίτου ή βρώμης, γιαούρτια με χαμηλούς υδ κλπ ), ώστε να μπορείς να 'ακολουθείς' το φαγητό των υπολοίπων χωρίς να ζηλεύεις τη γεύση και χωρίς να τα λιγουρεύεσαι.
- Φτιάξε έτοιμα γεύματα-σνακ που να μπορείς να παίρνεις μαζί σου όταν φεύγεις για δουλειές/ψώνια/σχολή κλπ ώστε όταν πεινάσεις να μην πας στο περίπτερο ή στις σφολιάτες. Έτσι επίσης θα καταφέρεις να μην παραλείπεις γεύματα.
- Γράψε κάπου τα συμπτώματα της κολλίτιδας, όσο δεν ακολουθείς τη διατροφή. Αρκεί ένα ημερολόγιο μιας εβδομάδας (ή έστω 4-5 μέρες). Για κάθε μέρα καταγράφεις τη διάθεσή σου, τα συμπτώματά σου και τη διατροφή σου. Μετά, κάνεις το ίδιο για μια βδομάδα που θα κάνεις την άτκινς. Διάβασέ το και ξαναδιάβασέ το και μετά, αν θες, βάλε το τετράδιο-ημερολόγιο κάπου που να το βλέπεις κάθε μέρα (εγώ το έχω στο κομοδίνο μου). Ακόμα κι αν δεν το ανοίγεις κάθε μέρα, θα σου θυμίζει τους λόγους που θες να επιμείνεις στην προσπάθειά σου.
- Αν θέλεις και να χάσεις κιλά, κόλλα στον καθρέπτη του μπάνιου σου μια μικρή ολόσωμη φωτογραφία σου από τότε που είχες τα κιλά που θέλεις να χάσεις. Αν δεν έχεις, βρες σε κάποιο περιοδικό μια ολόσωμη φωτογραφία μιας κοπέλας που να έχει το σώμα που θέλεις να αποκτήσεις (φυσικά μιλάμε για κάτι ρεαλιστικό και προς Θεού, αυτό ελπίζω να απέχει πολύ από τα διάφορα μοντέλα που αγγίζουν συχνά την ανορεξία!)
Και να θυμάσαι, αφού υπάρχουν άγνωστοι (εμείς) που πιστεύουν σε σένα, μήπως ήρθε η ώρα να πιστέψεις κι εσύ στις δυνατότητές σου; Keep walking!!
Ελπίζω να μην ήταν κουραστικό το ποστ,
Φιλιά