Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Η κετογόνος δίαιτα επιταχύνει...

Η κετογόνος δίαιτα επιταχύνει... 14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #8947

• sofia68
  • Το Άβαταρ του/της sofia68
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Η κετογόνος δίαιτα επιταχύνει την επούλωση της σπονδυλικής στήλης

22/10/2009

Η πλούσια σε λίπη και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες διατροφή επιτάχυνε την ανάρρωση σε αρουραίους με κακώσεις της σπονδυλικής στήλης, αναφέρουν Καναδοί ερευνητές.

Σύμφωνα με τον Dr. Wolfram Tetzlaff του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολούμπια στο Βανκούβερ, σε ασθενείς που αναρρώνουν από κακώσεις της σπονδυλικής στήλης χορηγούνται συνήθως ενδοφλεβίως διαλύματα υψηλής θερμιδικής αξίας που περιέχουν μεγάλες ποσότητες σακχάρων, παρά το γεγονός ότι η αξία της στρατηγικής αυτής δεν έχει μέχρι σήμερα τεκμηριωθεί.

Όπως αναφέρει ο ερευνητής, αν και προηγούμενες μελέτες σε αρουραίους έχουν δείξει ότι η νηστεία έχει ευνοϊκά αποτελέσματα μετά από κακώσεις της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, η στρατηγική αυτή δεν έχει γίνει αποδεκτή από ασθενείς και κλινικούς ιατρούς.

Στην παρούσα μελέτη, οι επιστήμονες διερεύνησαν την αξία του κετογόνου δίαιτας, η οποία χρησιμοποιείται ήδη ως θεραπεία για την φωτοευαισθησία, ως μιας εναλλακτικής λύσης αντί της νηστείας, καθώς στη δίαιτα αυτή, όπως συμβαίνει και στη νηστεία, η έλλειψη υδατανθράκων αναγκάζει το σώμα να χρησιμοποιεί ως «καύσιμο» τα λίπη.

Προκειμένου να αξιολογήσουν τη διατροφική αυτή στρατηγική, οι ερευνητές χορήγησαν σε αρουραίους αμέσως μετά την πρόκληση κάκωσης του νωτιαίου μυελού στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης είτε μια συνήθη διατροφή είτε κετογόνο δίαιτα.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι αρουραίοι που λάμβαναν την κετογόνο δίαιτα ανάρρωσαν πιο γρήγορα, καθώς μετά από 14 εβδομάδες 54% εξ αυτών ήταν σε θέση να χρησιμοποιούν τα πληγέντα άκρα τους 15 φορές πιο συχνά από τους αρουραίους που λάμβαναν τη συνήθη διατροφή, ανέφεραν οι ερευνητές.

Πηγή: United Press International

( http://www.healthview.gr/?q=tag/%CE%BA% ... F%84%CE%B1 )
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Η κετογόνος δίαιτα επιταχύνει... 14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #8953

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Βρε Σοφακι; Πλακα με κανεις;;; (Να στο πω Σαλλονικιωτικα!!)
Πριν απο παρα πολλα χρονια, ειχα παθει ενα ατυχημα, με αποτελεσμα να ταλαιπωρουμαι μια ζωη. Εσπασα 7 σπονδυλους, γοφο, αγκωνες και κατι ψηλα. Για παρα πολλα χρονια, οι πονοι κατα περιοδους, ηταν φοβεροι. Καθε φορα που αλλαζε ο καιρος, οταν σηκωνα κατι βαρυ, οταν μου ερχοταν περιοδος. Βλεπεις ενας σπονδυλος, δεν μπορει ποτε να επανελθει στην αρχικη του μορφη, μετα απο ενα σπασιμο. Ποσο μαλλον σε εμενα, που οι 3 απο τους 7 θρυματιστηκαν, και ηταν κατι λιγοτερο απο μισο χιλιοστο απο τον νωτιαιο μυελο. Τελος παντων, εμαθα να ζω με αυτο. Προσεχα παντα τις κινησεις μου, και ειχα κανει τα μεζουλιντ, τους καλυτερους μου φιλους. Το οτι σταματησα να ποναω, απο τοτε που αρχησα την ατκινς, στην αρχη το απεδωσα, στο οτι εχασα τα παραπανισια κιλα, που με επιβαρηναν. Μετα ομως σκεφτηκα, οτι και παλια ημουν σε αυτα τα κιλα, αλλα και παλι ειχα προβληματα. Πριν απο 2-3 χρονια, ο γιατρος μου, μου ειχε πει, οτι απο δω και περα, να περιμενω χειροτερα πραγματα, γιατι οσο μεγαλωνεις, τοσο τα κοκκαλα αδυνατιζουν. Και σε μας τις γυναικες ακομη χειροτερα, λογω πιθανης οστεοπορωσης, κλπ.
Να μη κουραζω αλλο, Σοφια, μολις μου εδωσες την απαντηση σε ολες μου τις ερωτησεις, σχετικα με την σπονδυλικη μου στηλη.
Τι να πω η γυναικα; Περα απο ακομη μια φορα, "Viva atkins"!!!!!Μου γιατρεψες την εμφανιση, μου γιατρεψες το εντερο, μου γιατρεψες τους σπονδυλους, και τελικα μου γιατρεψες την ψυχη......
love your self

Re: Η κετογόνος δίαιτα επιταχύνει... 14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #8956

• sofia68
  • Το Άβαταρ του/της sofia68
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Και γω εξεπλαγην οταν χθες επεσα τυχαια πανω στην ερευνα.
Και τι να απαντησεις πια σε ολους αυτους που την κραζουν, την χαρακτηριζουν καταστροφικη, ανθυγιεινη,επικινδυνη κλπ, αυτη την διατροφη που εσενα, εμενα και τοσους αλλους ανθρωπους μας εχει γιατρεψει απο τοσα προβληματα υγειας...
Αποφασισα να κανω αυτο που ζηταει ο Ατκινς στο βιβλιο του, να μιλησω γι αυτη τη μεθοδο που με εσωσε, να γινω και γω(οπως λεει) "η φωνη της επαναστασης"των ελεγχωμενων υδατανθρακων.Και το κανω πλεον σε καθε ευκαιρια, σε φιλους και γνωστους, σε φορουμ και μπλογκς.Γιατι πλεον δεν ειναι ενα θεμα που αφορα τον ελεγχο του βαρους και μονο αλλα αφορα κυριως τον τομεα της υγειας.

Re: Η κετογόνος δίαιτα επιταχύνει... 14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #8960

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Τι να πω και γω με το χρόνιο νόσημα που λέει και το άρθρο κορίτσια... Που σε λίγο θα το λέω και δεν θα με πιστεύουν ότι έχω κάτι. Καλά για πόνους, κόκκαλα κλπ δεν το συζητάμε. Οι δύσκολες μέρες έχουν γίνει εύκολες και διαδικαστικές, τα κρυώματα αν και εφόσον λόγω μηχανής, τα περνάω μπαμ, μπαμ, δουλεύω 12ωρα και βάλε και η ενέργεια στο φουλ.

Και ναι η εξήγηση είναι απλή. Κάνω Άτκινς. Και ναι πλέον έχω περάσει στο επόμενο στάδιο που λέει και η Σοφία. Όπου το σηκώνει το κλίμα, χωρίς καμία αναφορά στο χρόνιο νόσημα, σε φίλους, γνωστούς, πελάτες -είμαστε και ελεύθεροι επαγγελματίες θέλει μια προσοχή- εξηγώ γιατί αυτό το γραφείο έχει κρυσταλλωμένη ζάχαρη -από την αχρηστία- γιατί πίνω καφεδάκι με ζαχαρίνη, γιατί κατεβάζω το κοντοσούβλι και την μαγιονέζα χωρίς ίχνος ενοχής κλπ, κλπ, κλπ :D
Να σε προσέχεις, Marina
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.094 δευτερόλεπτα

Syndication