Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Η ζάχαρη είναι παντού.

Η ζάχαρη είναι παντού. 15 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #8306

• sofia68
  • Το Άβαταρ του/της sofia68
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Επεσα τυχαια στο παρακατω αρθρακι και μου φανηκε ενδιαφερον.Ειπα λοιπον να το μοιραστω μαζι σας.

Η ζάχαρη όχι μόνο βρίσκεται σε πολλά προϊόντα, κρύβεται πίσω από πολλά ψευδώνυμα. Αν δεις ένα από αυτά τα συστατικά να ξέρεις ότι το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει ζάχαρη και δεν έχει σημασία αν είναι φυσική η όχι. Η ζάχαρη είτε είναι στη μορφή μελιού είτε στη μορφή συμπυκνωμένου χυμού έχει παρόμοια δράση στον οργανισμό. Έχουμε λοιπόν και λέμε:

*εκχύλισμα βύνης
*καστανή ζάχαρη
*σιρόπι καστανής ζάχαρης
*δεξτρόζη
*μέλι
*φρουκτόζη
*χυμό
*συμπυκνωμένο χυμό
*ζάχαρη άχνη
*γαλακτόζη
*γλυκόζη
*νέκταρ αγκάβε
*ινβερτοσάκχαρο
*σιρόπι φρουκτόζης από καλαμπόκι
*σιρόπι γλυκόζης
*σιρόπι ρυζιού
*ισογλυκόζη
*τροποποιημένο άμυλο
*λακτόζη
*μαλτόζη
*μαλτοδεξτρίνη
*μελάσα
*πετιμέζι
*σιρόπι η χυμό από ζαχαροκάλαμο
*σακχαρόζη

πηγη:
http://natofao.blogspot.com/search/labe ... E%9C%CE%91
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Η ζάχαρη είναι παντού. 15 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #8307

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Αχ Σοφακι.... Σημερα ετρωγα μετα βουλιμιας, μια γεματη-γεματη κουταλια, κοτατζ τσιζ, σιγουρη για τα συστατικα του. Φευ!!!!!
Γυρναω στα συστατικα, και τι βλεπω; "τροποποιημενο αμυλο"..... :twisted:
Το ιδιο φυσικα συμβαινει και στα περισσοτερα τυποποιημενα προιοντα. :?
Οποτε σαν αλλη Δημητρα θα ανακραξω, οχι το "εγω ποτε θα γινω μανα:", αλλα το
"εγω ποτε θα βρω αγνο προιον";;;;;
love your self

Re: Η ζάχαρη είναι παντού. 15 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #8309

• sofia68
  • Το Άβαταρ του/της sofia68
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλα μιλαμε... ελεος μ αυτο το τροποποιημενο αμυλο!!!

Τελικα πρεπει καθε προιον που βλεπουμε στο ραφι, πριν μπει στο καλαθακι μας να το "σκαναρουμε" με τα ματια μας!!!

Re: Η ζάχαρη είναι παντού. 15 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #8328

• anna9889
  • Το Άβαταρ του/της anna9889
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Σοφία φοβερό το blog που είναι η πηγή του άρθρου!!

Το διάβασα και επιβεβαίωσα αυτά που φανταζόμουν και μόνη μου και πολλά από αυτά που ξέρουμε ήδη όσοι είμαστε εδώ....
Το θέμα είναι να ξυπνήσουν και άλλοι και να καταλάβουν ότι τα περισσότερα από όλα αυτά τα προϊόντα που μας πασάρουν σαν "υγιεινά", "αδυνατιστικά", είναι στην πραγματικότητα παχυντικά και ανθυιγιεινά!
Είναι εκνευριστική η παραπλάνηση που μας κάνουν, γιατί όταν γουρουνιάζεις με κρουασάν και σοκολάτες και κανταϊφια, ξέρεις ότι δεν είναι σωστό αλλά συνειδητά κάνεις τις επιλογές σου για σένα και την οικογένεια σου...
Χρειάζεται όμως να είσαι το λιγότερο χημικός τροφίμων για να καταλάβεις τι σημαίνουν όλα αυτά τα συστατικά που έχουν όλα αυτά τα μασκαρεμένα "υγιεινά", άρα την πατάς πιο εύκολα, δίνεις τα ωραία σου λεφτά για να αγοράσεις τα "ωφέλιμα" αυτά τρόφιμα (μπάρες δημητριακών, LIPTON LINEA κτλ), και στην πραγματικότητα τρως τα ίδια σκουπίδια με τα συμβατικά που στην τελική είναι και πιο νόστιμα.... Εκνευρίζομαι όταν βλέπω κοπέλες που πάνε γυμναστήριο, ψωμολυσσάνε μόνο με μαρούλια και μετά πίνουν LIPTON LINEA και τρώνε μπάρες δημητριακών και πληρώνουν ένα σωρό λεφτά!
Που να ήξεραν οι πτωχές.....

Re: Η ζάχαρη είναι παντού. 15 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #8333

• eva7
  • Το Άβαταρ του/της eva7
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Συμφωνώ και επαυξάνω!
Αν δείτε επίσης και τις διαφημίσεις όλων αυτών των εταιριών σε περιοδικά διατροφής και μάλιστα όχι μόνο τις ξεκάθαρες διαφημίσεις αλλά και τα άρθρα σε στήλες τέτοιων περιοδικών όπου πασάρονται όλα αυτά ως υγειινά και μετά ως δια μαγείας ακολουθεί στην ακριβώς επόμενη σελίδα και η διαφήμιση συγκεκριμένου προϊόντος, ε βγάζουν μάτι πια.
Μπάρες δημητριακών, smoothies, κράκερς δήθεν ολικής και τόσα άλλα με πρωταγωνιστές γυμναστές και διατροφολόγους, άντε να μην ανοίξω το στόμα μου. Τίγκα στη ζάχαρη. Όταν ακούω και ολικής άλεσης και στα συστατικά το αλεύρι ολικής δεν ξεπερνά το 18% μου 'ρχεται... τουλάχιστον ζαλάδα. Τόση κοροϊδία πια;
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.068 δευτερόλεπτα

Syndication