Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: θανατος απο υποπτο συμπληρωμα για αδυνατισμα

θανατος απο υποπτο συμπληρωμα για αδυνατισμα 9 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #14329

  • koyrsaros
  • Το Άβαταρ του/της koyrsaros
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 28
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Μία 24χρονη φοιτήτρια, που σπούδαζε στο ΤΕΙ Καβάλας έχασε τη ζωή της πριν από μερικές μέρες. Η αρχική γνωμάτευση του ιατροδικαστή, Σπύρου Κουτσούκη, ήταν πως ο θάνατός της επήλθε από έμφραγμα.

Το πτώμα της βρέθηκε στις 19 Αυγούστου στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Σήμερα, ο ιατροδικαστής, ανέφερε ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα που διεξήγαγε υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως η κοπέλα έκανε χρήση χαπιών αδυνατίσματος, τα οποία σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκούς τροφής οδήγησαν σταδιακά σε αποδυνάμωση του οργανισμού της και κατ' επέκταση στο θάνατο.

Ο κ. Κουτσούκης υπογραμμίζει ότι δεν είναι δυνατόν μία κοπέλα 98 κιλών, μέσα σε τέσσερις μήνες, κάνοντας μόνο διατροφή να έχασε πενήντα κιλά. Όπως είπε, «είναι φανερό πως υπήρχε η δράση κάποιας χημικής ουσίας».

Όταν βρέθηκε η κοπέλα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ζύγιζε μόλις πενήντα κιλά, ενώ από τις μαρτυρίες των γονέων, αλλά και από μία ιατρική αναφορά που βρέθηκε στο σπίτι της, προκύπτει πως η κοπέλα πριν από τέσσερις μήνες ζύγιζε τα διπλάσια ακριβώς κιλά.

Το γεγονός αυτό, κατά τον κ. Κουτσούκη, μαρτυράει πως έγινε χρήση κάποιου φαρμακευτικού σκευάσματος.

«Επιπλέον, σε όλο το σπίτι υπήρχαν εστίες αφόδευσης, γεγονός που φανερώνει πως από ένα σημείο και μετά η κοπέλα είχε ακράτεια κοπράνων κι αυτή είναι μία από τις επιπλοκές που φέρνει στον οργανισμό η χημική ουσία που βρίσκεται σε χάπια αδυνατίσματος», επισημαίνει ο ιατροδικαστής.

Πρόκειται για τη χημική ουσία τετραχιντρολιπστατίν(tetrahydrolipstatin) (ALLI , XENICAL , ORLISTAT)και όπως τονίζει ο ιατροδικαστής η χρήση της από εφήβους και διαβητικούς αλλά και από πολλές άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, έχει απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο ΕΟΦ δεν έχει δώσει έγκριση για την κυκλοφορία των σκευασμάτων που περιέχουν την ουσία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως την έχει απαγορεύσει κιόλας, δεδομένου ότι από νομικής πλευράς υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δυο» υπογράμμισε.

Η συστηματική χρήση της συγκεκριμένης ουσίας ανεβάζει το κάλιο του οργανισμού, το οποίο σε πολύ αυξημένα επίπεδα επιφέρει το έμφραγμα, γι' αυτό και «τα συγκεκριμένα χάπια δίνονται μετά από συνταγογράφηση, κυρίως από καρδιολόγο και επιβάλλεται η χρήση τους να συνοδεύεται από σωστή διατροφή» τονίζει.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν περισσότερο από πενήντα φαρμακευτικά σκευάσματα, που περιέχουν τέτοιες επικίνδυνες ουσίες. Τα σκευάσματα αυτά μπορούν να παραγγελθούν εύκολα και γρήγορα, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος.

Ο ιατροδικαστής σημειώνει πως τέτοια σκευάσματα πωλούνται νόμιμα και στα φαρμακεία και για ο λόγο αυτό, όσοι κάνουν χρήση πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ζητούν τη συμβουλή του γιατρού.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμη ότι τα σύγχρονα πρότυπα της κοινωνίας οδηγούν πολλούς έφηβους και κυρίως νεαρές κοπέλες στη χρήση χαπιών αδυνατίσματος, προκειμένου να έχουν ένα καλύτερο σώμα και έτσι να είναι αποδεκτές από τον κοινωνικό τους περίγυρο.
Τελευταία διόρθωση: 9 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν από koyrsaros.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": irena 68, voulaskl, FANIZA71
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.069 δευτερόλεπτα

Syndication