roxy

lcome2

lcome2
Νομίζω οι περισσότεροι εδώ είχαμε τις ίδιες αμφιβολίες στην αρχή.
Όπως θα έχεις καταλάβει, η Ατκινς έχει 4 φάσεις. Μόνο στην πρώτη δεν τρως φρούτα. Όταν θα συνεχίσεις στις επόμενες θα προσθέσεις απ'όλα... Και λίγο ψωμί, και φρούτα και μια στο τόσο μια μικρή ποσότητα ζυμαρικών θα ναι οκ. Αλλά η μετάβαση από τη μια φάση στην άλλη πρέπει να ναι σταδιακή...
Αυτό δε γίνεται μόνο για να συνηθίζει σιγά σιγά ο οργανισμός, αλλά για να συνηθίζει και το μυαλό

Όταν θα έχεις φτάσει στο στόχο σου θα ναι για σένα καθημερινότητα να προτιμήσεις να φας ΄3 σουβλάκια αντί για 2 κομμάτια πίτσα!
Αν φερθείς έξυπνα και ακολουθήσεις όλη τη διατροφή, θα δεις ότι απλά οι επιλογές σου θα είναι πιο υγιεινές και πιο θρεπτικές. Κανείς μας δεν πάχυνε τρώγωντας φρούτα και σαλάτες, αλλά ένα σωρό άλλες αηδίες- οι οποίες μόνο καλό στην υγεία μας δεν κάνουν.
Εννοείται ότι δεν είμαι γιατρός και δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω για το τι θα αποφασίσεις, αλλά ψάξε λίγο στο ιντερνετ και βρες πληροφορίες για το μεταβολικό σύνδρομο, τον διαβήτη την χοληστερίνη και δες πως προκαλούνται όλα αυτά.Σε πρόσφατες εξετάσεις είχα ολική χοληστερίνη 200 (είχα ταράξει τα αυγά μετά το Πάσχα!!!) και "καλή 92"!!! Όταν πήγα έντρομη στο γιατρό, μου είπε με απάθεια: "αν εγώ είχα HDL 92, θα πήγαινα τώρα κιόλας και θα τρωγα 3 πίτες γύρο με απ όλα"!!!
Και κάτι τελευταίο: στις αιματολογικές εξετάσεις που έκαν μετά το πάσχα (2+ χρόνια Ατκινς) και ο γιατρός μου μου είπε ότι είμαι θηρίο. Εγώ, που ο σίδηρος και ο αιματοκρίτης μου ήταν στα πατώματα!!!
Και επειδή μ έχει πιάσει γενικά η πάρλα σήμερα, λέω να κλείσω: κάνε μια έρευνα κοιτώντας και τη μια πλευρά και την άλλη. Και αποφάσισε αντικειμενικά, με στοιχεία. (Εγώ αυτό έκανα!!!)
Καλή συνέχεις σε ό,τι κι αν αποφασίσεις!!