Καλημέρα σε όλους τους lowcarbers!!!
Έχω προσπαθήσει και στο παρελθόν να κάνω post γνωριμίας αλλά αντιμετώπισα τεχνικά προβλήματα! Ας ελπίσουμε ότι αυτό εδώ θα βρεί το δρόμο του...
Αρχικά να σας πω ότι είστε φοβεροί και τρομεροί low carbers, πηγή έμπνευσης για τους υπόλοιπους!!! Μαζί με το βιβλίο παρέχετε τέλεια καθοδήγηση, συμαραστέκεστε απίστευτα ο ένας στον άλλον και έχετε και πλάκα! Σας εύχομαι είτε κάνετε Ατκινς λόγω υγείας, είτε λόγω κιλών, να αισθάνεστε πάντα τόσο καλά όσο εγώ όταν σας διαβάζω

gel
Λοιπόν, είμαι η Νικολίνα, 30 χρόνων και χαίρομαι πολύ που η φίλη Σύλβια με παρέπεμψε στο portal σας!

Είμαι 1.62 και 59 κιλά. Πάντα ήμουν "ζουμερούλα"

και έτρωγα ό,τι ήθελα, όταν το ήθελα. Πάραυτα, δεν ξέφευγα και διατηρούσα το βάρος μου μέχρι τα 60. Αν και πριν 7 χρόνια ήμουν αρκετά κιλά κάτω (σταθερή στα 53) ποτέ δεν έχω κάνει στην ουσία δίαιτα, γιατί μου αρέσει να τρώω όλα τα φαγητά και μου αρκεί να είμαι κομψή χωρίς τις αναλογίες μοντέλου

Άλλα έχω εμφανή αδυναμία στα προϊόντα του φούρνου (κρουασάν και πίτσες), ενώ το απόλυτο ναρκωτικό μου ήταν η σοκολάτα. Μιλάμε όμως για καθημερινή κατανάλωση τουλάχιστον μιας σοκολάτας και μια σοκοφρέτας! Τις δύσκολες μέρες χτύπαγα σακουλάκια ολόκληρα.
Μετά το Πάσχα όμως έκοψα το τσιγάρο για 9 μέρες και με φοβήθηκε το μάτι μου. Έτρωγα τα πάντα και συνέχεια!!! Όταν πήρα το πρώτο κιλό το ξανασκεφτηκα και είπα μιας και ερχεται καλοκαίρι, ότι καλύτερα να οργανωθώ! Πρώτα να αλλάξω την διατροφή μου, να χάσω και 3-4 κιλά, να βάλω ξανά την άσκηση στην καθημερινότητα μου και πλήρως ανασυγκροτημένη να κόψω και το παλιοτσίγαρο!
Ξεκίνησα λοιπόν πριν 18 ημέρες μια δίαιτα χαμηλών υδτανθράκων η οποία όμως δεν μου ήταν απολύτως κατανοήτη και ξεκάθαρη. Την κράτησα για 10 μέρες (μέσα στις οποίες είχα και περίοδο) και στο διάστημα αυτό μια φίλη μου είπε για την Άτκινς, διάβασα το βιβλίο, γνώρισα και εσάς και τσουπ! το γύρισα σε Atkins, low carbs!
Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αλλάξω την διατροφή μου και να ελέγχω τους υδατάνθρακες δια βίου. Δεν λέω ότι δεν θα ξαναφάω ποτε πατάτα (ούτε ρύζι my personal favorite) αλλά ότι θα ξέρω πότε, με τι συνδυασμό και θα κάνω και κράτει πριν και μετά. Μέχρι στιγμής το βιβλίο (ή μήπως να πω η Βίβλος

) εκεί με καθοδηγεί.
Αύριο κλείνω την πρώτη μου εβδομάδα και δύστυχως σήμερα διαπόστωσα ότι κόλλησα

Την προηγούμενη Πέμπτη που ξεκίνησα την Άτκινς είχα μόλις ξεφουσκώσει απο την περίοδο και ήμουν 59,2. Το Σάββατο ήμουν ήδη 58... Σήμερα, μετά απο 3 μέρες που ξαναζυγίστικα, η ζυγαρία μου γέλασε ειρωνικά: 59 και πάλι.
Δεν με πτοεί και δεν αρχίζω τις ηττοπάθειες, συνεχίζω κανόνικα γιατί καταλαβαίνω ότι δεν έχω πολλά κιλά για χάσιμο και δεν θα είναι εύκολο ούτε θα βλέπω θεαματικά αποτελέσματα μέσα σε 6 μέρες, άσε που το αίτιο του κολλήματος μου είναι δικό μου λάθος και θα το δείτε παρακάτω. Αλλά θέλω έτσι κ αλλίως να σας πω τι τρώω, να μου πείτε αν κάνω κάτι λάθος.
Προσέχω τις θερμίδες και δεν πλακώνομαι στα τυριά κ αλαντικά, και αυτά που τρώω είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά. Τα λιπαρά μου τα παίρνω κυρίως απ το λάδι αλλά δεν έχω φάει μαγιονέζα σχεδόν καθόλου (κακό???).
Τρώω κοτόπουλο και ψάρι, χοιρινό, αρκετά χωριατικα αυγά

αγγουράκι, ρόκα, μαρούλι.
Απο την Παρασκευή κιόλας (2η μου μέρα) έφτιαξα τα κουλουράκια της Marinaς. Μου έκοψαν τόσο πολύ τις πελώριες λαχτάρες μου για γλυκό και φρούτο, με αποτέλεσμα να έχω πάντα στο σπίτι! Συνήθως τρώω 3 το πολύ απόγευμα-βραδάκι.
Λέτε να είναι πολύ νωρίς??? Είναι πάντως υπέροχα και ακόμα και με τις παραλλαγές που τους κάνω (προσθέτω λίιιιιιιγο κακάο ακόμα και λίγη κανέλλα) η διπλή δόση μένει στους 6 υδατάνθρακες!
H Δευτέρα ήταν μια κάκη μέρα και η πηγή του κακού θα έλεγα. Καταφερα να μείνω θεονήστικη μεχρι τις 7 το απόγευμα και την ώρα που πήγα για φαγητο(έξω) έλαβα ένα αγχωτικό τηλεφώνημα, έπαθα μια μικρή νευρική σύμπτωμα και κατέληξα να φάω μεν ψάρι συνοδεύομενο όμως απο κάτι που είχε ελάχιστη βραστή πατάτα μέσα

Έμεινα νομίζω κάτω απο τους 20 (υπολογίζω πως έφαγα 30γρ πατάτα) και μετά έφαγα μόνο αγγούρι.
Εκεί είναι η απάντηση του κολλήματος μου ε??? Μα νιώθω απαίσια, κορίτσια... Είμαι κακούργα, για κάτι που ούτε καν ευχαριστήθηκα πέταξα τους κόπους 5 ήμερων

evil:

cry:
Τέλος πάντων, μου ρίχνω ένα φάσκελο
, μαζεύομαι και συνεχίζω. Παρακαλώ συμβουλεύστε με για το πως τα πἀω, αν πιστεύετε ότι κάνω κάτι λάθος ή αν έχετε να προτείνετε κάτι.
Μετά απο αυτό το λάθος μου, θα πρέπει να παρατείνω την φάση της εισαγωγής λέτε?
Συνεχίστε γερά να μας διαφωτίζετε και να μας βοήθατε να αλλάξουμε ό,τι δεν μας αρέσει!
χχχ
Νικολίνα