Κορίτσια μπράβο για το θάρρος σας. Η πείρα μου όμως μου λέει πως αν ο άλλος δεν θέλει, δεν...
Όπως ξέρετε κάνω Άτκινς για θέματα υγείας, κοινώς την φωτοευαισθησία. Συχνά λοιπόν βλέπω επιληπτικούς που όταν με ρωτάνε τι φάρμακα παίρνω λέω "δεν παίρνω φάρμακα γιατί κάνω μια διατροφή που σταμάτησε τις συμπτώματα μου".
Θέλετε να σας πω πόσοι έχουν ενδιαφερθεί να μάθουν για την διατροφή; Μία!!!
Όσοι άκουσαν πως δεν τρώω μακαρόνια, ζάχαρη και γλυκά είπαν πως αδυνατούν να ζήσουν χωρίς αυτά! Ε, ας ζήσουν με τις συμπτώματα και τις μακαρονάδες τους! Στην αρχή το θεωρούσα αδιανότητο κάποιος να βάζει στην ίδια ζυγαριά τις συμπτώματα και τα μακαρόνια. Και όμως!
Με μια κοπέλα που γνώρισα στο σωματείο κάνουμε παρέα κολλητή εδώ και αρκετούς μήνες. Όμως ενώ της είχα πει όπως σε όλους για την διατροφή, δεν την έβλεπα να θέλει. Ένα διάστημα οι συμπτώματα χειροτέρεψαν. Στεναχωριόμουν πολύ όμως δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Ηξερα ότι τρώει ακατάπαυστα γλυκά. Κάποια στιγμή της λέω "βρε συ, μήπως να έκοβες τα γλυκά μια δυο μέρες να έβλεπες πώς πας;"
Αυτό ήταν. Οι συμπτώματα κόπηκαν. Ήρθε και στο γραφείο -όχι διαιτολογικό ε; καμία σχέση

)
Εσείς, την ατάκα να την πετάτε. Ιδίως σε ανθρώπους που βλέπετε συχνά. Μία φορά είναι αρκετή. Ο άλλος πρέπει να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα. Αν δεν το έχει καταλάβει πως έχει πρόβλημα, δεν υπάρχει περίπτωση να σας ακούσει. Όπως η χοντρή κοπέλα στο λεωφορείο. Ή η άλλη στο γραφείο. Σαφώς ήταν μια χαρά. Έτσι νόμιζαν. Τα είχαν καλά με τον εαυτό τους. Γιατί λοιπόν να κάνουν κάτι για αυτό;
Κλείνω με άλλη μια νότα ευτυχίας. Με ρωτάτε και με ρωτάνε συχνά γιατί το κάνω. Γιατί διαδίδω την Άτκινς. Γιατί ασχολούμαι, γιατί έκανα φόρουμ, γιατί, γιατί, γιατί. Τι έχω να κερδίσω στην τελική. Εγώ είμαι μια χαρά, χωρίς συμπτώματα εδώ και 4 χρόνια, τα κιλά έχουν βρει τον δρόμο τους -τον κατήφορο συγκεκριμένα

- οπότε...
Είναι αυτό το συναίσθημα. Αυτό που νοιώσατε και εσείς όταν θελήσατε να βοηθήσετε τους γύρω σας. Αυτή η ευτυχία που σε πλημμυρίζει όταν βλέπεις ότι κάποιος που βοήθησες τα κατάφερε. Ίσως είναι και λίγο εγωϊστικό στην τελική. Αλλά μακάρι να ήταν όλοι οι εγωϊστές του κόσμου σαν εμάς.