Αγαπητή, καλό ξεκίνημα με τη νέα αυτή προσπάθεια.
Καταρχήν, αναφέρεις ότι αντιμετώπισες κάποια προβλήματα υγείας. Ελπίζω τα κιλά να είναι τα μόνα που έχουν αφήσει αυτά τα προβλήματα στο πέρασμά τους. Έπειτα, συστήνεται γενικώς άτομα με πολλά κιλά να έχουν κάνει κάποιες εξετάσεις πριν ξεκινήσουν αλλαγή στη διατροφή τους. Με υψηλά επίπεδα στα τριγλυκερίδια π.χ. ίσως να μην ήταν η καλύτερη ιδεα να μπεις πολύ δραστικά στη διατροφή.
Αποφάσισα όχι απλώς να σου κάνω ενθαρρυντικές δηλώσεις, αλλά να σου απαριθμήσω τα θετικά της "κατάστασής σου", όπως λες.
xontro_mpizeli έγραψε:
Είμαι 1.80
1. Ουάου! Εσύ θα πέσεις 5 κιλά κ θα φαίνεται σαν να εχεις χάσει τα διπλάσια! Το παθαίνω εγώ στο 1.72, σκέψου εσυ!
xontro_mpizeli έγραψε:
Είμαι 30 ετών
2. Νεότατη! Όλη η ζωή μπροστά!.. δε μας είπες.. είσαι παντρεμένη; αγόρι; κάποιος δίπλα να σου λέει πόσο ωραιότερη θα είσαι και να χαιρεστε διπλα;
xontro_mpizeli έγραψε:
Επίσης, ένα άλλο πρόβλημα που έχω με την ατκινς, είναι πως δε μου αρεσει το κρεας

3. Εγώ ήμουν καθαρά χορτοφάγος πριν ξεκινήσω την διατροφή, οτιδήποτε έμοιαζε, μύριζε, είχε γεύση, υφή και υπόνοια απο κρέας μου έφερνε τρομερή αηδία. Το λίπος ούτε κατά διάνοια να το βάλω στο στόμα μου. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα ξυπνάω το πρωί κ δεν θα στίβω τα πορτοκάλια μου. Πλέον, βλέπω πορτοκάλια κ κάνω πέρα, έγινε το αντίθετο. Αναλογήσου τα θετικά που σου προσφέρει και όλες σου οι προτιμήσεις θα αλλάξουν! Ένα κλικ στο μυαλό είναι, τίποτα παραπανω. Μια απόφαση.
xontro_mpizeli έγραψε:
ανακάλυψα όμως μπιφτεκια σογιας
4. Επειδή κ εγώ έτσι την είδα στην αρχή, εναλλακτικά... στράφηκα σε προϊόντα σόγιας για να υποκαταστήσω το κρέας, έτσι προμηθεύτηκα μπιφτέκια, αλεύρι, γάλα, κρέμα γάλακτος, κορνφλέικς... Μάλιστα από τον ενθουσιασμό μου σήκωσα κ ποστ ότι τι καλά που είναι κ δεν έχουν κ υδατάνθρακες ώσπου τα καλά και ψαγμένα λαγωνικά μέλη με διαφώτισαν ότι η σόγια είναι ύποπτη για καρκινογενέσεις.... Οπότε, κρεατάκι.
Όλο κ κάποιο θα σου αρέσει! Όλο και κάποιον ωραίο τρόπο θα έχεις βρει να καλύπτεις τη γεύση του κρέατος, δεν μπορει! κάποια σαλτσούλα ίσως;
xontro_mpizeli έγραψε:
Υπάρχει κάποιος εδώ που να έχει χάσει τόσα πολλά κιλά με δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες; Όσα ποστ διάβασα μέχρι τώρα ήταν για πολύ λιγότερα κιλά.
5. Μπορείς να γίνεις η πρώτη και μοναδική και το παράδειγμα για όλους όσους θέλουν να χάσουν πολλά κιλα! Να είσαι η biggest loser (με την καλή έννοια) !!
Μία σύσταση είναι να μην ξεκινήσεις κατευθείαν με όριο τους 20 γρ.υδ τη μέρα, ο οργανισμός σου μπορεί να αντιδράσει αρνητικά σε μια τοσο μεγάλη αλλαγή. Τι θα έλεγες αν αρχικά και διερευνητικά (να δεις ποιο κρεατάκι σου πάει περισσότερο, τρόποι μαγειρικής) κρατούσες τους υδ. περίπου στους 50 τη μέρα; Αν μέχρι τώρα έπαιρνες 100 ή 200 γρ. υδ, κ με τα 50 γρ. θα παρατηρήσεις απώλεια.
Υ.Γ. Το χοντρό μπιζέλι θα γίνει λεπτό αγγούρι. Don't leave it- if you believe it, you'll live it.
Καλή αρχή!