katerina27 μπορώ να σου απαντήσω μόνο εξ εμπειρίας, μια και έκανα 2 παιδιά προσπαθώντας να κρατήσω χαμηλά τους υ/α.
Είχα ξεκινήσει αυτή τη δίαιτα 1-1,5 χρόνο πριν μείνω έγκυος και μου πήγαινε καλά. Ο γιατρός μου ποτέ δεν παρενέβει στη δίαιτά μου, γιατί όλες οι εξετάσεις μου (αίματος, ούρων, πίεση, βάρος) ήταν άψογες σε όλη τη διάρκεια της κύησης. Η διατροφή βοήθησε και στον έλεγχο του βάρους (πήρα 11 κιλά στο πρώτο παιδί και 12 στο δεύτερο). Γενικά ήμουν πολύ καλά και δούλευα μέχρι την τελευταία εβδομάδα.
Το "πρόβλημα" στην εγκυμοσύνη είναι ότι το πρώτο τρίμηνο, εκεί που τρελλαίνονται οι ορμόνες σου, δεν μπορείς να φας ότι "πρέπει" αλλά ότι ανέχεσαι ή νοσταλγείς

-) ) Απ' ότι είχα διαβάσει τότε, το σώμα σου θα χρειαστή υ/α για να αυξήση την ποσότητα του αίματος (θα χρειαστή 50% παραπάνω αίμα) και οι πρωτείνες/λιπαρά είναι απαραίτητα για το έμβρυο.
Τα φρούτα/λαχανικά θέλουν πολύ καλό πλύσιμο γιατί τα ισχυρά φυτοφάρμακα μπορεί να αποβούν πολύ βλαβερά στο έμβρυο παρά τις όποιες βιταμίνες προσδίδουν.
Τέλος, αν η κέτωση ήταν βλαβερή για το έμβρυο, οι εσκιμώοι δεν θα γεννούσαν παιδιά τόσους αιώνες

: