Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: εγκυμοσυνη!!

εγκυμοσυνη!! 17 Χρόνια 2 Μήνες πριν #2145

• katerina27
  • Το Άβαταρ του/της katerina27
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
:P καλησπερα ξανα σε ολους! βασικα κατα καιρους εχουμε επεκταθει στο θεμα της διατροφης της εγκυμοσυνης αλλα θα ηθελα ακομα μια προσεγγιση αν ειναι δυνατον. τωρα κ καποιο διαστημα εχω ξανακατεβει στους 20 υδ. γιατι ηθελα να χασω ακομη μερικα κιλακια,ασχετος αν ειμαι πλεον στα κανονικα, λογο ενος προβληματος στο νεφρο το οποιο θα επιδεινονοταν εαν επαιρνα βαρος στην εγκυμοσυνη. ετσι επρεπε να κατεβω πιο χαμηλα για να εχω τη δυνατοτητα να παρω μερικα κιλα. αυτος τους μηνες σκευτομαι αργα η γρηγορα να προχορησω σε μια εγκυμοσυνη τωρα που διοριστικα κ στο νοσοκομειο με το καλο κ τουλαχιστον απο επαγγελματικης πλευρας τακτοποιηθηκα. θα ηθελα να παρακαλεσω ολα τα παιδια κ την Marina αν ειναι ευκολα να μου παραθεσουν ενα τυπικο διαιτολογιο μιας εγκυου ωστε να δω πω περιπου θα κανω μια τυπικη ημερα στη φαση της συντηρησης αφο αυτη θα πρεπει να ακολουθω, με ποσες θερμιδες+υδατανθρακες περιπου θα ειμαι καλυμενη ωστε να ακολουθω αυτη τη φαση χωρις να βγω εκτος του προγραμματος μου πολυ, χωρις να εχω ελειψη καποιων βιταμινων κ φυσικα χωρις να παρω πολλα κιλα ωστε να ειναι επιβλαβη για την υγεια μου.. επισης θα ηθελα να ρωτησω ποσο να κραταω καθε αυξηση των υδατανθρακων γανα 5 μεχρι να φτασω στη φαση της συντηρησης.. σας ευχαριστω εκ των προταιρων
:D
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: εγκυμοσυνη!! 17 Χρόνια 2 Μήνες πριν #2182

• marinaki
  • Το Άβαταρ του/της marinaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Κατερινάκι η άποψη μου ειναι για ένα τοσο σοβαρο θέμα οπως είναι η εγκυμοσυνη, να απευθυνθεις σε κάποιο πιο ειδικο οπως είναι ο γυναικολόγος σου. Χασε τωρα οσα κιλα θες με ατκινς αλλα το σιγουρο είναι πως απο τη στιγμη που θα μέινεις εγκυος (πραγμα που ευχομαι να γινει συντομα :D ) θα πρεπει να τρως πιο ισορροπημενα, δηλαδη όλες τις ομάδες τροφών γιατι το εμβρυο πρεπει να παίρνει όλα θρεπτικα συστατικα απο σένα. Κατα την γνώμη μου δεν μπορεις να αποκλειεις τα φρουτα απο τη διατροφη σου στην εγκυμοσυνη! Οκ μπορει η κέτωση να μην είναι επιβλαβης για μας αλλα δεν ξέρεις τι μπορεί να προκαλέσει σε ένα εμβρυο, και αυτο που προέχει είναι η υγεία του παιδου. Ολα αυτα φυσικα καλυτερα είναι να τα συζητησεις με καποιον γιατρο.
Keep it real...

Re: εγκυμοσυνη!! 17 Χρόνια 2 Μήνες πριν #2199

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
katerina27 μπορώ να σου απαντήσω μόνο εξ εμπειρίας, μια και έκανα 2 παιδιά προσπαθώντας να κρατήσω χαμηλά τους υ/α.
Είχα ξεκινήσει αυτή τη δίαιτα 1-1,5 χρόνο πριν μείνω έγκυος και μου πήγαινε καλά. Ο γιατρός μου ποτέ δεν παρενέβει στη δίαιτά μου, γιατί όλες οι εξετάσεις μου (αίματος, ούρων, πίεση, βάρος) ήταν άψογες σε όλη τη διάρκεια της κύησης. Η διατροφή βοήθησε και στον έλεγχο του βάρους (πήρα 11 κιλά στο πρώτο παιδί και 12 στο δεύτερο). Γενικά ήμουν πολύ καλά και δούλευα μέχρι την τελευταία εβδομάδα.
Το "πρόβλημα" στην εγκυμοσύνη είναι ότι το πρώτο τρίμηνο, εκεί που τρελλαίνονται οι ορμόνες σου, δεν μπορείς να φας ότι "πρέπει" αλλά ότι ανέχεσαι ή νοσταλγείς :) -) ) Απ' ότι είχα διαβάσει τότε, το σώμα σου θα χρειαστή υ/α για να αυξήση την ποσότητα του αίματος (θα χρειαστή 50% παραπάνω αίμα) και οι πρωτείνες/λιπαρά είναι απαραίτητα για το έμβρυο.
Τα φρούτα/λαχανικά θέλουν πολύ καλό πλύσιμο γιατί τα ισχυρά φυτοφάρμακα μπορεί να αποβούν πολύ βλαβερά στο έμβρυο παρά τις όποιες βιταμίνες προσδίδουν.
Τέλος, αν η κέτωση ήταν βλαβερή για το έμβρυο, οι εσκιμώοι δεν θα γεννούσαν παιδιά τόσους αιώνες :?:

Re: εγκυμοσυνη!! 17 Χρόνια 2 Μήνες πριν #2204

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Κατερινακι, κατ'αρχην συγχαρητηρια για τον διορισμο σου. Να σου ευχηθω και γρηγορα μανουλα. Θα συμφωνησω με τη Marina για την διατροφη στην εγκυμοσυνη. Ειναι σιγουρα πιο εξειδικευμενη. Χρειαζεσαι βιταμινες απο ολες τις ομαδες τροφων. Φαντασου, οτι ο γιατρος σου δινει βιταμινες, τρωγωντας φυσιολογικα. Και αντε να πω, οτι δεν θα χρειαστεις πολυ σιδηρο, γιατι θα τον παιρνεις απο το κρεας. Τι γινεται ομως με το ασβεστιο, ή με τις βιταμινες απο τα φρουτα? Γι αυτο, οταν ερθει εκεινη η ωρα, απεκλεισε απο την διατροφη σου τους "κακους" υδατανθρακες, που ετσι κι αλλιως δε σου προσφερουν τιποτα, και κανε μια διατροφη τετοια, που θα προσφερει και σε σενα και στο μωρακι σου, πολυτιμα συστατικα, που θα χρειαζεστε και οι δυο.
Και ναι! Τα εσκιμωακια, μια χαρα ειναι.
love your self

Re: εγκυμοσυνη!! 17 Χρόνια 2 Μήνες πριν #2207

• Φρίξος
  • Το Άβαταρ του/της Φρίξος
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
..ένα είναι σίγουρο, ότι η Atkins είναι καταπληκτική δίαιτα για μετά την εγκυμοσύνη - καρατσεκάρισμένο δις!
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.171 δευτερόλεπτα

Syndication