Aγαπημενε μου Αγιε Βασιλη!
Θελω να μου φερεις πισω, την aggy που γνωρισα. Την aggy που δεν το εβαζε κατω, την aggy που δεν φοβηθηκε τιποτα (ξερεις για τι πραγμα μιλαω). Την aggy που ειπε θα χασω τα κιλα μου, θα δουλευω σαν το σκυλι, θα μεγαλωνω τα παιδια μου.
Συλλυπητηρια, ασφαλως για την μαμα σου. Η απωλεια ειναι τραγικη. Ο απογαλακτισμος πιο οδυνηρος οσο μεγαλωνουμε. Δεν ξερω τι χαρακτηρας ηταν η μαμα σου. Παντως αν κρινω απο την δικη μου -και πιστεψε με, δεν υπαρχει πιο σκληρος χαρακτηρας- φανταζομαι ηταν χαρουμενη που σε εβλεπε χαρουμενη και χωρις παραπανισια κιλα. Αν κρινω και παλι απο την δικη μου, θα ερχοταν στον υπνο μου, και θα μου εδεινε μια ξαναστροφη, μπας και συνελθω!!!!
Κλαψε, θρηνησε, πονεσε.Αλλωστε το δικαιουσαι και το δικαιουται κι εκεινη. Αλλα το σιγουρο ειναι, οτι κι εκεινη δεν θα ηθελε να την χρησιμοποιεις σαν δικαιολογια για τα κιλα που μπαινουν το ενα πισω απο το αλλο.
Οσο δυσκολο κι αν ειναι, μαζεψε τα κομματια σου, ορθωσε το αναστημα σου και θα βρεις το στηριγμα που ψαχνεις στον αντρα σου, και στα παιδια σου. Οσο εισαι στα πατωματα, κι αυτοι δεν ξερουν τι να κανουν. Αν σε δουν ομως να προσπαθεις να σηκωθεις, τοτε αντανακλαστικα, θα σου προσφερουν το χερι τους.
Η ζωη ειναι σκληρη. Πολυ σκληρη! Αλλα αξιζει, μονο και μονο για την προσπαθεια να την κανουμε πιο υποφερτη.
Κανε την μαμα σου, να χαμογελασει εκει που ειναι τωρα. Το εχει αναγκη. και μονο εσυ μπορεις να το κανεις.
Ξερεις τι λενε; Οι νεκροι θελουν να φυγουν. Τους κρατανε πισω ομως τα δακρυα κι ο πονος.................