Καλημέρα ανοιξούλα.
Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ξέρεις πόσοι χρόνια νοσούντες σαν και μένα, ενώ ξέρουν για τις ευεργετικές ιδιότητες της διατροφής, ΔΕΝ την κάνουν; Βάζουν στην ίδια ζυγαριά το χρόνιο νόσημα με τα μακαρόνια και ναι προτιμούν τα μακαρόνια! Το έχω δει άπειρες φορές και έχω στεναχωρηθεί άλλες τόσες.
Όμως από ένα σημείο και μετά, σταματάς. Θες να κανείς το δικό σου; Κάνε το. Κάθε φορά που θα σε παίρνει από κάτω εγώ θα είμαι δίπλα σου γιατί καταλαβαίνω τι περνάς. Όμως μέχρι εκεί. Δεν θα αφιερώσω όλη μου τη ζωή σε έναν άνθρωπο που δεν θέλει να σωθεί. Πέντε - δέκα λεπτά το πολύ -επί του θέματος πάντα.
Είναι αυτό που είπες. Όποιος θέλει, μπορεί. Αν δεν θες, κανείς δεν μπορεί να σε σώσει.
Και όχι αγαπητή. Το χρόνιο νόσημα δεν συντελεί στην εγκράτεια. Ίσα ίσα σε πολλούς γυρίζει μπούμερανγκ. Σου λέει ο άλλος στερούμαι 100 πράγματα, να στερηθώ και το φαί;
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν βέβαια είναι πως μπορείς να στερηθείς μόνο 1 πράγμα -και αυτό όχι τελείως μια και υπάρχουν τα υποκατάστατα- και να απολαύσεις τα 100 και ακόμη παραπέρα!
Δεν ξέρω για σας τους υπολοίπους, αλλά αν είναι έτσι -που είναι- να πάνε να μπιπ μπιπ και μπιπ οι υδατάνθρακες. Ούτε να τους ξέρω δεν θέλω.
Λες κάτι πολύ σωστό στο τέλος που το έχω πει και εγώ πολλές φορές στο παρελθόν. Και ισχύει για τους πάντες, χρόνια νοσούντες και μη. Πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Αν δεν διορθώσουμε τα στραβά της ζωής μας, ποτε δεν θα καταφέρουμε να έχουμε και μια καλή υγεία. Απλά γιατι στην πρώτη στραβή στην ζωή σου θα το ρίξεις στο εύκολο ναρκωτικό, την ζάχαρη.
Μην κάνετε λοιπόν μισές αρχές γιατί δεν θα οδηγήσουν πουθενά. Ξεκίνα αύριο και πες θα διορθώσω -ή θα προσπαθήσω τουλάχιστον- όλα όσα με πικραίνουν. Μέσα σε όλα αυτά είναι και η εμφάνιση. Αν δεν βρεις από κάπου την ευτυχία, δεν πρόκειται να καταφέρεις και πολλά με την ζωή σου. Μια πάστα θα σου δώσει 1 λεπτό ευτυχίας και αρκετές μέρες δυστυχίας. Όσο καλά μαθηματικά και να ξέρεις, το ανάποδο δεν γίνεται.