Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Γλυκαντικά

Re: Γλυκαντικά 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7462

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
efaki, το βιβλιο ειναι του dr. Oz; Το πηρες απο εδω ή απο εξω;
Πολυ ενδιφεροντα πραγματα. Μπραβο σου.
love your self
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Γλυκαντικά 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7465

• efaki
  • Το Άβαταρ του/της efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Ναι!!! Από εδώ το πήρα (έχω και τα τρία βιβλία!!!) Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση, αλλά με αυτά τα βιβλία έχω καταλάβει πολλά πράγματα για το πως λειτουργεί τελικά αυτό το σώμα!!! Και εμμέσως δικαιώνεται και ο Atkins! Στο βιβλίο τους για τη δίαιτα δεν μιλούν βέβαια για μείωση υδατανθράκων, αλλά το μενού που προτείνουν δεν έχει πουθενά ζάχαρη και λευκό αλεύρι. Καταδικάζουν τα τρανς λιπαρά και θεωρούν την ινσουλίνη υπεύθυνη για την παχυσαρκία.
Το καλύτερο είναι πως εξηγούν διάφορους μηχανισμούς: γιατί πεινάμε, πότε χορταίνουμε, γιατί βουλώνουν οι αρτηρίες και πολλά πολλά άλλα!!! Θα ψάξω και για άλλα ενδιαφέροντα και θα ανεβάσω τπτ όταν βρω χρόνο!!!

Re: Γλυκαντικά 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7514

• Capoman
  • Το Άβαταρ του/της Capoman
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Μπράβο Efaki πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα έγραψες. Εγώ βέβαια έχω μια απέχθεια σε όλα τα υποκατάστατα αλλά .... Πάντως αν τη ζάχαρη την τρώμε με μέτρο δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να την φοβόμαστε. Αν τώρα αντί για ένα προφιτερόλ φάει κάποιος μία μεγάλη φέτα μαύρο ψωμί με μέλι έχει κάνει το απόλυτο... Θα μου πεις άλλο το ένα άλλο το άλλο. Ναι αλλά και τα δύο είναι ικανά να κορέσουν την επιθυμία για γλυκό και το μεν ένα μόνο κακό κάνει το δε άλλο μόνο καλό.. Thats the point νομίζω... ;)

Re: Γλυκαντικά 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7517

• efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Έχω διαβάσει τα ποστς σου, κι όλο θέλω να σου γράψω ένα μεγάλο μπράβο, και δεν αξιώθηκα ακομα!!! Μπράβο λοιπόν, για όλα!!! Και κυρίως που συνειδητοποίησες ότι δεν υπάρχει στέρηση και λόγος για παράνοια!!!
Όταν ήμουν στην τελευταία φάση (τώρα έχω γυρίσει στην πρώτη για 3 κιλάκια που με παιδεύουν) έτρωγα απ όλα! Και κανά καφέ με μια κουταλιά ζάχαρη- δεν τρελαινόμουν κιόλας!!! Και ψωμί μαύρο (το έχω αγαπήσει) και λίγο μέλι και τσιπουράκια και τσιζκεικ!!!Αλλά με μέτρο!!! Και ήμουν στα κιλά μου! (τώρα πως ξέφυγα είναι άλλη ιστορία!!!)
Τώρα για τα γλυκαντικά: έχω προσπαθήσει να πίνω σκέτο τον καφέ, αλλά... με το ζόρι!!!Γι αυτό προσπαθώ να καταλήξω στο λιγότερο επιβλαβές γλυκαντικό.Προσωπικά έχω μια απέχθεια σε ό,τι τυποποιημένο, βιομηχανοποιημένο, με συντηρητικά κτλ, αλλά...

Re: Γλυκαντικά 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7534

• Capoman
  • Το Άβαταρ του/της Capoman
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Efaki να είσαι καλά για τα καλά σου λόγια. Αλλά νομίζω πως μάλλον κράξιμο για τον μη έντιμο πρότερο μου βίο αξίζω... Αυτό το λέω γιατί ΟΛΟΙ μας χωρίς να γνωρίζουμε καν τον Ατκινς και αγνοώντας απόλυτα την διατροφή με λίγους υδατάνθρακες κλπ κλπ κλπ, ξέραμε πάντα ότι το υπάρχουν συνδυασμοί που σκοτώνουν. Ποιος δεν ξέρει ότι το ψωμί, οι πατάτες (ειδικά τηγανιτές ..), οι καρμπονάρες, τα τζανκ και δη ο συνδυασμός αυτών με άλλες τροφές παχαίνουν.. Ποιος δεν ξέρει ότι ζάχαρη=λίπος και αν τρως και όλα τα προηγούμενα ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ .... Ποιος δεν ξέρει ότι το ψητό κρέας, ψάρι με σαλάτα όσο και να φας ότι και να φας δεν υπάρχει περίπτωση να παχύνεις...
Τώρα το τρυπάκι με τον έλεγχο των υδατανθράκων μόνο πλάκα έχει (για μένα..) και μια χαρά περνάω όταν διαβάζω τι παίζει σε αυτό που πρόκειται να φάω.. Καμία υστερία προφανώς δεν διακρίνω σε ανθρώπους που προσέχουν κάποια πράγματα. Προσωπικά έχω αφήσει πολλά πράγματα πίσω στο ράφι, όχι για τους υδατάνθρακες αλλά γιατί ψάχνοντας για αυτούς έμαθα να κοιτάω και όλα τα υπόλοιπα. Εεεε οκ, όταν βλέπεις 3 γραμμές Ε και άλλες 2 με σβουν και σβαν (!!!!) και 0 υδατάνθρακες να έχει, λες "όχι ρε πούστη μου δεν θα φάω αυτό το πράγμα...". Οπότε όλο αυτό χωρίς να γίνεται πάθος ή μανία, μόνο καλό μπορεί να κάνει πιστεύω αφού χώρια σε όλα τα άλλα αποκτάς και καταναλωτική συνείδηση (κάτι που μας λύπη, γενικά...). Μπορεί να ακούγεται λίγο κάπως όλο αυτό αλλά εμένα έτσι μου βγήκε και έτσι το παραθέτω. Εντάξει τα κιλά χάθηκαν εύκολα και γρήγορα αλλά αυτό μπορεί να γίνει και με άλλες διατροφές/δίαιτες.. Εμένα αυτή μου τέριαξε τελικά αυτή ακολούθησα. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι η υπόλοιπη ζωή και όχι οι 5, 6, 8 μήνες της όποιας διατροφής. Εκεί είναι που τα σπάει κατά την ταπεινή μου άποψη η διατροφή μας. Φυσικά και θα ξαναφάμε μ@λ@κ... αλλά ξέρουμε πλέων τι κάναμε και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε μετά για να είμαστε άνετοι πάντα. Αυτό λοιπόν όποιος ακολούθησε τη διατροφή σκάζοντας από το φαΐ και χάνοντας αβέρτα, θα πρέπει σίγουρα να κατάλαβε τι πήγαινε λάθος πριν...
Sorry αν κούρασα και αν ξέφυγα από το θέμα που είναι τα γλυκαντικά (συμφωνούμε βασικά από ότι κατάλαβα σε αυτό..!!), αλλά ... Και βέβαια να ανταποδώσω τα μπράβο για κάτι που κάνεις και μου άρεσε πολύ, πάρα πολύ.. Πείρες 2-3 κιλά και βάρεσες συναγερμό .. Μπράβο σου Efaki και πάλι μπράβο. Εκεί είναι που αντιδράς άνετα και χαλαρά και όχι σαν κάτι κουλά που ακούω του στιλ, τα πείρα πίσω όλα και 5 δώρο..!!!! Δεν το κατακρίνω (αυτό μου έλειπε) αλλά με στεναχωρεί. Γιατί ρε παιδιά???? Γιατί δεν έκανες ένα κράτη στα 3 στα 5 άντε στα 7????? Για αυτό λοιπόν σου λέω με την σειρά μου ένα μεγάλο μπράβο.. ;)

Re: Γλυκαντικά 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7540

• efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Διαβάζοντας όσα λες συνειδητοποίησα κάτι: αυτή την απέχθεια για τα συντηρητικά την απέκτησα κι εγώ "μετά Atkins"!!! Ειλικρινά, δεν τα είχα συνδέσει ποτέ!!!(νόμιζα ότι απλά μεγαλώνοντας αρχίζουν οι παραξενιές!!!). Πηγαίνω για ψώνια και είμαι ικανή να κατεβάσω όλα τα ράφια κάτω! Και η μεγαλύτερη χαρά μου ήταν σε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα όπου αυτά τα "σταθεροποιητές-σβαν-σβουν-συντηρητικο-μπλα-μπλα" δεν υπήρχαν πουθενά!!!
Σ ευχαριστώ για τα μπράβο σου, αλλα λέω να τα δεχτώ αφού τα χάσω- μην παίρνουν κ πολύ αέρα τα μυαλά μου!!!
Καλή συνέχεια σε όλους μας λοιπόν!!!
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.131 δευτερόλεπτα

Syndication