Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Γλυκαντικά

Re: Γλυκαντικά 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7540

• efaki
  • Το Άβαταρ του/της efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Διαβάζοντας όσα λες συνειδητοποίησα κάτι: αυτή την απέχθεια για τα συντηρητικά την απέκτησα κι εγώ "μετά Atkins"!!! Ειλικρινά, δεν τα είχα συνδέσει ποτέ!!!(νόμιζα ότι απλά μεγαλώνοντας αρχίζουν οι παραξενιές!!!). Πηγαίνω για ψώνια και είμαι ικανή να κατεβάσω όλα τα ράφια κάτω! Και η μεγαλύτερη χαρά μου ήταν σε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα όπου αυτά τα "σταθεροποιητές-σβαν-σβουν-συντηρητικο-μπλα-μπλα" δεν υπήρχαν πουθενά!!!
Σ ευχαριστώ για τα μπράβο σου, αλλα λέω να τα δεχτώ αφού τα χάσω- μην παίρνουν κ πολύ αέρα τα μυαλά μου!!!
Καλή συνέχεια σε όλους μας λοιπόν!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Γλυκαντικά 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7545

• anna9889
  • Το Άβαταρ του/της anna9889
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Ααααχ χαίρομαι που υπάρχουν και άλλοι που ψάχνονται και δεν θέλουν υποκατάστατα και συντηρητικά!
Εγώ άρχισα να καταλαβαίνω πριν από χρόνια τι γίνεται όταν διάβασα ένα άρθρο της Μαρίας Χαραμή, που είναι κριτικός εστιατορίων.... Με λίγα λόγια λοιπόν έλεγε ότι όπου υπάρχει "ύποπτα" πολλή γεύση, αυτό σημαίνει ότι έχει Γλουταμινικό Μονονάτριο ή/και τεχνητά γλυκαντικά. Δηλαδή σε light προϊόντα, σε αλλαντικά σε φιλέτα κοτόπουλο στη σχάρα, σε εκείνα τα πορτοκαλί πράματα που υποτίθεται ότι είναι ξηροί καρποί κτλ.... Αυτό μας δημιουργεί ένα φούσκωμα και μία μεταλλική γεύση στο στόμα και φυσικά απίστευτη δίψα.... Και βέβαια έκραζε τα εστιατόρια που το χρησιμοποιούν γιατί έτσι παραπλανούν τον πελάτη αφού αντί να βάλουν φυσικά μυρωδικά και αγνά υλικά που θα έκαναν τα φαγητά γευστικά, έβαζαν αυτό και ξέμπλεκαν...
Όταν το διαβασα λοιπόν κατάλαβα γιατί όταν έτρωγα γύρους και διάφορα μπερδεμένα μεζεκλίκια σε ύποπτα φοιτητικά μεζεδοπωλεία, μετά από λίγες ώρες ένιωθα σα να είχα φάει σίδερα, διψούσα απίστευτα και ήμουν φουσκωμένη. Μετά άρχισα να το ψάχνω: Παντού υπήρχε στα συστατικά αυτή η μα@@κια! Στα πατατάκια, στα αλλαντικά, στα έτοιμα κεφτεδάκια, κοτομπουκιές, παντού!
Βέβαια τώρα πια δεν τρώω τέτοιες μπούρδες, αλλά προσέχω πολύ να μην αγοράζω φαγητά που το έχουν... Και με τα γλυκαντικά βέβαια που είναι το θέμα μας, επίσης έχω έναν φόβο, ίσως αδικαιολόγητο, αλλά προτιμώ να φάω λίγο μέλι αφού είμαι στη φάση της αιώνιας συντήρησης... Από την άλλη καταλαβαίνω και τους "συναδέλφους" που είναι στην πρώτη και στη δέυτερη φάση, ότι δεν έχουν άλλη επιλογή....
Efaki, μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες για τα βιβλία? Είναι στα ελληνικά ή στα αγγλικά?

Re: Γλυκαντικά 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7549

• efaki
  • Το Άβαταρ του/της efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Α, είμαστε πολλοί οι τρελλοί με τα συντηρητικά ε?να μην ανησυχω!!!
Άννα τα βιβλία είναι στα ελληνικά και τα πήρα από μεγάλη αλυσίδα βιβλιοπωλείων. Και να μην τα έχουν μπορείς να τα παραγγείλεις. Έχουν γύρω στα 20 ευρώ το καθένα- τσούζουν λίγο, αλλά μαζί με αυτό του Atkins τα θεωρώ φοβερά. Έχουν βγει τρία: (1)ΕΣΥ: σε δίαιτα, (2)ΕΣΥ:οδηγίες χρήσης (3)ΕΣΥ: για πάντα νέος (ή μείνε νέος, κάπως έτσι). Ειδικά με το δεύτερο κατάλαβαίνεις πώς λειτουργεί κάθε μέρος του σώματός σου, δίνει συμβουλές, πολύ καλό. Το καλό είναι πως εξηγούν τα πάντα με απλά λόγια, αστεία σκιτσάκια και πολύ χιούμορ και δε βαριέσαι!
Εγώ κατάλαβα πολλά πράγματα γύρω από γυναικολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Και ενώ άρχισα την Atkins ως δίαιτα, συνειδητοποίησα ότι ίσως είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να με βοηθήσει. Όταν μετά ήρθε και η συμβουλή γιατρού "περιόρισε γλυκά-αλεύρι-ζυμαρικά και φάε πρωτείνες" απλά έδεσε το παζλ!!!

Re: Γλυκαντικά 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7551

• Capoman
  • Το Άβαταρ του/της Capoman
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Ακριβός αυτό Efaki. Στην πορεία αυτής της διατροφής που είναι τρόπος ζωής και όχι δίαιτα, συνειδητοποιείς πολλά... Μέχρι και καλύτερος άνθρωπος γίνεσαι μη σου πω..!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: .
Κατά τα άλλα πρέπει να τονίσω ότι έχουμε φάει όλοι τόσο συντηρητικό που ποια αντιδρά από μόνος του οργανισμός και δεν τα θέλει... Δεν υπάρχει πχ για μένα χυμός που να μην πιάνω τη μυρωδιά του συντηρητικού (κι ας λένε ότι θέλουν για φρεσκοστυμένους, συσκευασίες τετραπακ και άλλα κουραφέξαλα...). ΜΟΝΟ τα πορτοκάλια που στύβω κάθε πρωί δεν μου βρωμάνε... Τα οποία βέβαια αν τα αφήσω κάνα δεκάλεπτο χαλάνε τα ρημάδια και γίνεται ο χυμός, καημός... Πως διάολο αυτοί έχουν φρέσκους χυμούς χωρίς συντηρητικά που είναι οκ για εβδομάδες-μήνες και μάλιστα όταν τον ανοίξεις κρατάει και μια χαρά πάνω από 6-7 μέρες, εγώ δεν το καταλαβαίνω...
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.112 δευτερόλεπτα

Syndication