Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εγώ πριν αρχίσω την ατκινς έπασχα (σύμφωνα με τη διαιτολόγο γνωστού νοσοκομείου) από ψυχογενή βουλιμία. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο δεν μπορούσα να σταματήσω να τρώω. Έτρωγα ακόμα και αυτά που κατά βάση δεν μου αρέσουν μόνο και μόνο για να τρώω. Αποτέλεσμα 164 ύψος 78 κιλά σε ένα άλλοτε καλογυμνασμένο σώμα που όλοι το ζήλευαν. Όταν ξεκίνησα την ατκινς πριν ενάμιση μήνα στην αρχή έτρωγα τυριά, κρέμα γάλακτος , γλυκάκια με ζαχαρίνη αλλαντικά. Το θέμα όμως είναι ότι έπεφτα με τα μούτρα στα παραπάνω και αδυνατούσα να ελέγξω τις ποσότητες. Έτσι εκτός απ΄το ότι έβλαπτα την υγεία μου δεν έχανα ούτε κιλά ούτε πόντους. Έτσι και εγώ τα περιόρισα στο ελάχιστο, μια μερίδα ημερησίως από το καθένα. Έλα όμως που πείναγα, για την ακρίβεια ήθελα να μασάω όλη μέρα (η βουλιμία που λέγαμε). Τη λύση μου την έδωσε η μαμά μου. Βράσε παιδί μου μου είπε μια κατσαρόλα μοσχάρι κόψτο σε κύβους και κάθε φορά που θες να μασήσεις κάτι φάε ένα κομματάκι κρέας να ανεβάσεις και το σίδηρό σου που είναι στα τάρταρα. Το έκανα και δούλεψε. Δεν το κάνω πια, σταμάτησα να μασάω ανεξέλεκτα. Ομως την πρώτη πραγματική εβδομάδα της ενεργοποίησης, η οποία περιορίζει και τις όποιες διατροφικές εμμονές στο ελάχιστο ήταν ο καλλίτερος βοηθός. Άλλωστε η πρωτεΪνη σε κρατάει χορτάτο και έτσι δεν σου μπαίνουν ιδέες για αμαρτίες. Το μόνο που κρατάω από τότε είναι να μήν τρωω γλυκά (έστω με ζαχαρίνη) γιατί δεν μπορώ να ελέγξω τις ποσότητες. Τρώω πάντα 2 φλυτζάνια σαλάτα την ημέρα, τρώω κάθε πρωί μια φέτα ψωμί αλά αμέρικα ή 1 ψωμάκι χάμπουργκερ (δες τις συνταγές μου) μαζί με μια φέτα γαλοπούλα και μια φέτα τυρί και δεν τρώω καθόλου υδατάνθρακες με το βραδινό μου, και τέλος δεν μένω νηστική παραπάνω από 4 ώρες (5 γεύματα δηλαδή ημερησίως). Αποτέλεσμα απώλεια 5 κιλών και άπειρων πόντων. Με οποιαδήποτε άλλη δίαιτα ούτε τα μισά δεν θα είχα καταφέρει.