Marina δεν κάνω atkins για να χάσω βάρος. Την δοκιμάζω για τα αποτελέσματά της στην φωτοευαισθησία. Τον νευρολόγο τον χρειάζομαι έτσι και αλλιώς και θα μου άρεσε να βρω κάποιον που να είμαι ικανοποιημένη, να μπορούμε να συνεργαζόμαστε επί της ουσίας αντί απλά να γράφει φάρμακα και εξετάσεις, να μπορούμε να συζητάμε και να στέκεται σύμμαχος και αρωγός στις προσπαθειές μου. Απλά δεν έχω βρει κάποιον ως τώρα. Δεν είμαι και Αθηναία και παίζω λόττο εκτός βάσης... με τυχαία ονόματα απο το ΙΚΑ. Γενικά αυτό δεν είναι ότι καλύτερο μάλλον όσον αφορά τον γιατρό που επιλέγεις - σε όποια ειδικότητα και αν ανήκει.
Ένας διαιτολόγος είναι χρήσιμος όταν κάνεις μεγάλες αλλαγές στην διατροφή σου. Κάτι ανάλογο γίνεται και στο Hopkins, το οποίο χρησιμοποιεί την modified atkins και οχι την κλασσική κετογενή διατροφή.
Αντιγράφω από την σελίδα τους: "Starting in August 2010, we are excited to offer the first ever clinic specially designed for adults with epilepsy using dietary treatments at the Johns Hopkins Hospital in Baltimore, Maryland. As Johns Hopkins Hospital is one of the world leaders in dietary therapies, this is a significant advance in using diet therapy for adults. We have highly skilled dieticians and neurologists that can help customize the diet to fit your needs.
και αυτό από το epilepsy.com για την modified atkins πάλι: Are there any side effects?
Some children and adults lose weight, although for the majority they were overweight to start and it's a good thing! Some children have had increases in cholesterol. Occasionally, the change to this diet and the resultant ketosis can make children feel ill and not want to drink. There is also a risk of kidney stones. For all these reasons, the modified Atkins diet should not be done without physician supervision.
Με βάση αυτά (και άλλα), προτείνεται η συνεργασία με έναν ειδικό. Όχι μόνο για την παρακολούθηση της πορείας και των αποτελεσμάτων αλλά και για την βέλτιστη διαμόρφωση της διατροφής. Δεν λέω ότι δεν μπορώ να κάνω atkins μόνη μου, λέω απλά ότι η συνεργασία με κάποιον που ξέρει περισσότερα από εμένα θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη και να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά στα οποία θα οδηγούσε η μοναχική προσπάθεια.