Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ΘΕΜΑ: Διαιτολόγος - ιατρός!!!

Re: Διαιτολόγος - ιατρός!!! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #10994

• White
  • Το Άβαταρ του/της White
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
έψαχνα κάποιον νευρολόγο στην αθηνα (αν ασχολειται με την ομοιοπαθητική και έχει και ικα ακομα καλυτερα :P ) και έναν διαιτολογο που να μπορούμε να συνεννοηθούμε... δεν ζηταω κατι ιδιαιτερο αλλά δεν ξέρω και που να το βρω.... η συνεννοηση ειναι σπανιο ειδος... και δεν εχω λεφτα να πληρωσω διακεκριμενους ιατρους (αν και θα προσπαθησω αν βρω καποιον συστημενο)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Διαιτολόγος - ιατρός!!! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11004

• Andrikos
  • Το Άβαταρ του/της Andrikos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
athina_elpida έγραψε:
καλημέρα σε όλους!

Επί της ευκαιρίας την ρώτησα και για μένα, γιατί κολάω και μου είπε αυτό που μου είπε και η Marina : βάλε παραπάνω λιπαρά στην διατροφή σου γαιτί μάλλον είναι δύσκολο να κάνεις κέτωση!!!!! και μου πρότεινε επίσης (όπως και η Marina) να καταναλώνω μεγαλύτερη ποσότητα μαγιονέζας και ελαιολάδου στο φαγητό μου!!!
Είναι ανακούφιση να το ακούς από διαιτολόγο-ιατρό αυτό!!!
Φιλιά
Αθηνά

Καλησπέρα στο φόρουμ, νομίζω αξίζει να υπάρχει ένας χώρος για συζήτηση για αυτήν την τόσο παρεξηγημένη διατροφή.

Πρέπει να σταθώ στο εξής και γι' αυτό κάνω αυτό το ξέθαμα του θέματος: Η κέτωση δεν προκαλείται από τα λιπαρά, προκαλείται από την μικρή πρόσληψη υδατάνθρακα στην διατροφή - δεν γράφω απουσία γιατί σχεδόν παντού υπάρχει λίγος υδατάνθρακας. Φυσικά και στην πλήρη ασιτία όπου όλα είναι στο 0 υπάρχει κέτωση και εκεί δεν υπάρχουν καθόλου λιπαρά άρα κάποιο μάθημα βιοχημείας έχασε ο "διαιτολόγος-ιατρός", που αμφιβάλω αν έχει λάβει εκπαίδευση για το διαιτολογικό σκέλος και απλά δηλώνει κάτι που δεν είναι.
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει ενδιαφέρον στους ιατρούς σε τέτοια θέματα. Ενδεικτικά υπάρχει 1 μάθημα διατροφής στην Ιατρική που μάλιστα είναι προαιρετικό. Έχουν τόσο τεράστιο φόρτο διαβάσματος από άλλα μαθήματα και είναι υπέρ-άνθρωπη η προσπάθεια που καταβάλουν. Η διατροφή δεν ανήκει στο γνωστικό πεδίο τις περισσότερες φορές που δηλώνεται κάτι τέτοιο και είναι θολό το τι μετεκπαιδεύσεις έχουν γίνει και πού και βάσει ποιών κριτηρίων για να εμπλουτιστεί. Τις περισσότερες των φορών που παρατηρώ το φαινόμενο με τους ιατρούς να ασχολούνται με διατροφή έχει τόση επιτυχία όσο θα είχε ένας διαιτολόγος για να κάνει μία γενική αναισθησία ή να αφαιρέσει μία σκωληκοειδίτιδα :mrgreen:

Re: Διαιτολόγος - ιατρός!!! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11005

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
White γιατί χρειάζεσαι νευρολόγο και διαιτολόγο; Δεν μπορείς να εφαρμόσεις την διατροφή μόνη σου;
Να σε προσέχεις, Marina

Re: Διαιτολόγος - ιατρός!!! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11019

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Andriko, απ'οτι βλεπω, το κατεχεις το θεμα...
Ναι, σωστα, η κετωση ερχεται απο την ελλειψη υδατανθρακων, αλλα το λιπος, ειναι αυτο που δινει το αισθημα του κορεσμου, και λειτουργει και σαν φυτιλι, στην βομβα της κετωσης. Για φαντασου, τι πεινα εχεις να τραβηξεις, αν τρως μονο στηθος κοτοπουλου, και στεγνη σαλατα. και τοτε; Τι γινεται; Ο μεταβολισμος σου τρελαινεται, χτυπανε ολα τα καμπανακια μαζι και φωναζουν "διαιτα, διαιτα, χανουμε το αποθεμα!!!!", και σαν αποτελεσμα, σου "κλειδωνει" ολα τα κιλα, σου ριχνει τις καυσεις στα πατωματα, και αμα χασεις, τρυπα μου την μυτη. Ολοι και ολες εδω μεσα -το εχω ξαναπει- απο τετοιες διατροφες προερχομαστε. Διαιτες πεινας, χωρις αποτελεσμα.
Οσο για την γιατρο που λεμε, χωρις να εχω κανενα απολυτως οφελος απο αυτην, θα σου πω το εξης.
Τελειωσε με αριστα την διαιτολογια, και αντι να επαναπαφτει και να ανοιξει ενα γραφειο ως διατροφολογος, πηγε και στην ιατρικη, με ειδικοτητα τις νευρολογικες παθησεις των παιδιων. Αυτη τη στιγμη δε, συνεργαζεται με μερικα απο τα μεγαλυτερα νοσοκομεια της Ελλαδας, και με τους καλυτερους γιατρους πανω σε αυτον τον τομεα, βοηθωντας την αντιμετωπιση των περιστατικων με την κετογενη διατροφη. Απο οσο εμαθα, θα φυγει καποια στιγμη στην Αγγλια, για να ειδικευτει περισσοτερο επανω στα ιατρικα οφελη αυτης της διατροφης.
love your self

Re: Διαιτολόγος - ιατρός!!! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11020

• Andrikos
  • Το Άβαταρ του/της Andrikos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Thanx Roulaki. Ναι συμφωνώ το λίπος έχει οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που προσφέρουν κορεσμό. Συγχώρεσε με για την επιφυλακτικότητα μου απέναντι σε περιπτώσεις διπλής υπόστασης (ιατρός+κάτι άλλο) , η εν λόγω μάλλον αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, δυστυχώς ο χώρος της διατροφής αποτελεί ένα ελ ντοράντο και η ημιμάθεια , ο τσαρλατανισμός και οι πομπώδεις τίτλοι στο βιογραφικό πάνε συνήθως μαζί, φυσικά κάποιοι είναι όντως αξιόλογοι επιστήμονες.
Τώρα όσον αφορά την "επανάπαυση" μετα από ένα πτυχίο δυστυχώς είναι και οικονομικό το θέμα και δεν γίνεται πάντα να κάνουμε μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό , όμως αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερώνομαστε από την σύγχρονη βιβλιογραφία - με άλλα λόγια η προσωπική ενασχόληση είναι σημαντικότατη κατά την ταπεινή μου γνώμη. Κάποιοι από τους σημαντικούς συγγραφείς στο χώρο της διατροφής έχουν ελάχιστα σχετικά πτυχία που να τους δίνουν "δάφνες" , π.χ αν μιλάμε για Κετογενική διατροφή ίσως κάποιοι έχετε ακούσει τον Lyle McDonald.

Re: Διαιτολόγος - ιατρός!!! 15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #11024

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Διευκρίνιση για την κέτωση:
Η κέτωση προκαλείται όταν το σώμα "καίει" λίπος (όχι υποχρεωτικά όταν καταναλώνουμε λιπαρές τροφές).
Οι κετόνες είναι υπο-προιόντα του μεταβολισμού (της καύσης) του λίπους. Σε περιόδους ασιτίας έχουμε κέτωση γιατί το σώμα "καίει" το αποθηκευμένο λίπος.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα

Syndication