Andriko, απ'οτι βλεπω, το κατεχεις το θεμα...
Ναι, σωστα, η κετωση ερχεται απο την ελλειψη υδατανθρακων, αλλα το λιπος, ειναι αυτο που δινει το αισθημα του κορεσμου, και λειτουργει και σαν φυτιλι, στην βομβα της κετωσης. Για φαντασου, τι πεινα εχεις να τραβηξεις, αν τρως μονο στηθος κοτοπουλου, και στεγνη σαλατα. και τοτε; Τι γινεται; Ο μεταβολισμος σου τρελαινεται, χτυπανε ολα τα καμπανακια μαζι και φωναζουν "διαιτα, διαιτα, χανουμε το αποθεμα!!!!", και σαν αποτελεσμα, σου "κλειδωνει" ολα τα κιλα, σου ριχνει τις καυσεις στα πατωματα, και αμα χασεις, τρυπα μου την μυτη. Ολοι και ολες εδω μεσα -το εχω ξαναπει- απο τετοιες διατροφες προερχομαστε. Διαιτες πεινας, χωρις αποτελεσμα.
Οσο για την γιατρο που λεμε, χωρις να εχω κανενα απολυτως οφελος απο αυτην, θα σου πω το εξης.
Τελειωσε με αριστα την διαιτολογια, και αντι να επαναπαφτει και να ανοιξει ενα γραφειο ως διατροφολογος, πηγε και στην ιατρικη, με ειδικοτητα τις νευρολογικες παθησεις των παιδιων. Αυτη τη στιγμη δε, συνεργαζεται με μερικα απο τα μεγαλυτερα νοσοκομεια της Ελλαδας, και με τους καλυτερους γιατρους πανω σε αυτον τον τομεα, βοηθωντας την αντιμετωπιση των περιστατικων με την κετογενη διατροφη. Απο οσο εμαθα, θα φυγει καποια στιγμη στην Αγγλια, για να ειδικευτει περισσοτερο επανω στα ιατρικα οφελη αυτης της διατροφης.