Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: ΦΟΒΑΜΑΙ ...

ΦΟΒΑΜΑΙ ... 14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #17318

• veratr
  • Το Άβαταρ του/της veratr
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλημέρα κι από εμένα!

Είμαι νέα στο forum και ξεκίνησα προχτές τη φάση 1 της Atkins. Έχω 5κιλά επιπλέον και 35%λίπος που τα έβαλα από τις εγκυμοσύνες και προσπαθώ σε διαιτολόγο εδώ και ένα χρόνο αλλά επειδή χάνω πολύ αργά κουράζομαι και τη χαλάω. Σε 2 εβδομάδες βαφτίζω τη μικρή και πρέπει να χάσω γρήγορα ... οπότε ξεκίνησα τη δίαιτα atkins. Διαβάζω όμως αυτές τις 2 μέρες στο internet όλους να λένε ότι αυτή η δίαιτα χαλάει το σύστημά σου και τελικά μόλις φάς λίγο τα παίρνεις διπλά και γρήγορα μετά. Εγώ έχω σκοπό μετά τις 15μέρες να μπω στη φάση 2 και όταν φτάσω στα κιλά μου μετά να αυξάνω σιγά σιγά τους υδατάνθρακες με φρούτα, ψωμάκι ολικής, γιαουρτάκι, αποξηραμένα φρούτα κλπ. Θέλω να γυρίσω σιγά σιγά δλδ στη διατροφή που κάνω μία ζωή και με κρατάει στα κιλά μου (εκτός από την περίοδο την εγκυμοσύνης που το ξέσκισα). Δυστυχώς επειδή δε μου αρέσει πολύ το κρέας δεν είναι η atkins και πολύ ταιριαστή για εμένα για όλη τη ζωή. Οπότε τι θα γίνει όταν σιγά σιγά γυρίσω στην κανονική διατροφή? Θα πάρω όλα τα κιλά πίσω και ακόμα παραπάνω. Δε λέω εννοείται ότι θα πλακώσω τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τις πίτσες και τα πατατάκια αλλά θα τρώω υγιεινά με τη σωστή αναλογία και θα έχω και τις μέρες που θα φάω το κάτι παραπάνω, θα κάνω και τη γουρουνιά μου όπως όλοι οι άνθρωποι.
Αυτό λοιπόν ουσιαστικά που ρωτάω είναι αν η atkins απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους αποφασισμένους να την ακολουθήσουν μια ζωή ή αν μπορείς μετά να συνεχίσεις με μια προσεγμένη και ισοροπημένη διατροφή. Είναι πολύ ουσιαστικό να με βοηθήσετε σε αυτό γιατί αλλιώς θα πρέπει να τη σταματήσω άμεσα!

Επίσης θα ήθελα να σας γράψω τι έφαγα χτες να μου πείτε αν κάνω κάτι λάθος (σημείωση: καφέ χωρίς λίγο γάλα δε μπορώ να πιω δυστυχώς):

ΠΡΩΙΝΟ
Αυγό ολόκληρο
Αυγό ασπράδι
1φ. Τυρί
1φ. Γαλοπούλα
Καφές με γάλα εβαπορέ (2 καφέδες)

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ
1φ. Τυρί
1φ. Γαλοπούλα

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Μπριζόλα
Φέτα
Χόρτα

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
Αυγό
Ντομάτα

ΒΡΑΔΙΝΟ
Παριζάκι
Μπρόκολο
Ντομάτα
Τυρί τριμμένο
Τελευταία διόρθωση: 14 Χρόνια 2 Μήνες πριν από veratr.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ... 14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #17320

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Αν για τα δικά σου πρότυπα, "υγιεινός τρόπος διατροφής". είναι μία φέτα ψωμί ολικής σε κάθε γεύμα, μακαρόνια δύο φορές την εβδομάδα, πατάτες κάθε είδους μαζί με τα γεύματα και γλυκάκια, τότε αυτή η διατροφή δεν είναι για σένα!
Η 4η φάση της άτκινς, που είναι δια βίου, έχει όσους υδατάνθρακες μπορεί να αντέξει το σώμα του καθενός, χωρίς να ξαναπαχύνει. Αυτό μπορείς να το μάθεις, μόνο αν ακολουθήσεις και τις 4 φάσεις. Διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο! Εγώ π.χ., το όριο μου είναι 70-80 γρ υδ/κα την μέρα. Έχω φίλες που έχουν τους 150 σαν όριο.
Αν δεν δοκιμάσεις δεν θα ξέρεις! Αν δεν δεσμευτείς, δεν θα τα καταφέρεις. Η άτκινς δεν είναι μια γρήγορη λύση για να χάσεις κιλά. Είναι τρόπος ζωής. Σε όλες -μα σε όλες- τις διατροφές, όταν αρχίσεις να ξανατρώς παχυντικά, θα ξαναβάλεις. Η άτκινς δεν είναι πανάκεια. Είναι μια διατροφή που σε κρατάει αδύνατο και πάνω από όλα υγιή.
Οσο για το πρόγραμμά σου, είναι καλό, αλλά σαν αρχή μην επιλέγεις πολλά χόρτα. Το μαρούλι σε φουσκώνει και δεν έχει και πολλούς υδ/ες.
love your self

Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ... 14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #17322

• veratr
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Υγιεινή διατροφή για εμένα (και εννοώ για εμένα επειδή αυτή μπόρώ να ακολουθήσω για όλη μου τη ζωή, όχι ότι δεν είναι η atkins αν μπορούσα να την κάνω μια ζωή) είναι η διατροφή που μου έδωσε η διατροφολόγος με την οποία ναι μεν δεν έχασα γιατί τη χαλούσα πού και πού αλλά έμενα στα κιλά μου. Αυτή η διατροφή νομίζω είχε πάνω από 150γρ υδατάνθρακες. Δλδ είχε τοστάκι το πρωί, 1-2 φρούτα ενδιάμεσα, φαγητό το μεσημέρι απ' όλα μέσα στην εβδομάδα (δλδ και όσπριο και λαδερό και κρέας με σαλάτα και μακαρόνια), φρούτο ή γιαούρτι με φρούτα το απόγευμα και αυγό με φρυγανιά ή τυρί με φρυγανιά το βράδυ. Επίσης τώρα το καλοκαίρι δε νομίζω ότι θα μπορώ να μην τρώω πχ καρπούζι. Αυτή η διατροφή που έγραψα παραπάνω ΔΕΝ με πάχαινε πριν την atkins, δλδ κανονικά με αδυνάτιζε αλλά εγώ επειδή έτρωγα και το γλυκάκι μου μέσα στο ΣΚ κι έκανα και καμιά παρασπονδιούλα έμενα στα ίδια τελικά. Και η ερώτηση μου είναι: Η ίδια διατροφή που ΔΕΝ με πάχαινε πριν την atkins θα με παχαίνει μετά??? Θα με κάνει δλδ να πάρω ό,τι έχασα?

Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ... 14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #17326

• Alice6
  • Το Άβαταρ του/της Alice6
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Πολύ ενδιαφέρουσα η ερώτηση της veratr, αν κι εγώ δεν πιστεύω ότι έχει κάποια βάση ο φόβος της, καθώς όποια δίαιτα και να κάνεις τα ίδια παθαίνεις.... οι πιο έμπειροι τι λέτε? Κανένας που την κάνει χρόνια?

Re: Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ... 14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #17327

• sasa
  • Το Άβαταρ του/της sasa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
εγω θα σου ελεγα αφου δεν εισαι και πολυ αποφασισμενη για την ατκινς να κανεις τη διαιτα του διατροφολογου σου και να περιορισεις στο ελαχιστο τους υδ απο ψωμια ζυμαρικα ρυζια γλυκα .τωρα αν δεν αντεχεις χωρις φρουτο ,τουλαχιστον διαλεξε φραουλες που εχουν σχετικα λιγους υδ.σιγουρα θα δεις διαφορα στη ζυγαρια...

Απ: Re: Απ: ΦΟΒΑΜΑΙ ... 14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #17328

• veratr
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Σε 10μέρες είναι η βάφτιση ...

Με ποια άλλη δίαιτα θα δω τόσο γρήγορη διαφορά στη ζυγαριά??

Την κάνω ήδη 3μέρες ...
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.121 δευτερόλεπτα

Syndication