Αν για τα δικά σου πρότυπα, "υγιεινός τρόπος διατροφής". είναι μία φέτα ψωμί ολικής σε κάθε γεύμα, μακαρόνια δύο φορές την εβδομάδα, πατάτες κάθε είδους μαζί με τα γεύματα και γλυκάκια, τότε αυτή η διατροφή δεν είναι για σένα!
Η 4η φάση της άτκινς, που είναι δια βίου, έχει όσους υδατάνθρακες μπορεί να αντέξει το σώμα του καθενός, χωρίς να ξαναπαχύνει. Αυτό μπορείς να το μάθεις, μόνο αν ακολουθήσεις και τις 4 φάσεις. Διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο! Εγώ π.χ., το όριο μου είναι 70-80 γρ υδ/κα την μέρα. Έχω φίλες που έχουν τους 150 σαν όριο.
Αν δεν δοκιμάσεις δεν θα ξέρεις! Αν δεν δεσμευτείς, δεν θα τα καταφέρεις. Η άτκινς δεν είναι μια γρήγορη λύση για να χάσεις κιλά. Είναι τρόπος ζωής. Σε όλες -μα σε όλες- τις διατροφές, όταν αρχίσεις να ξανατρώς παχυντικά, θα ξαναβάλεις. Η άτκινς δεν είναι πανάκεια. Είναι μια διατροφή που σε κρατάει αδύνατο και πάνω από όλα υγιή.
Οσο για το πρόγραμμά σου, είναι καλό, αλλά σαν αρχή μην επιλέγεις πολλά χόρτα. Το μαρούλι σε φουσκώνει και δεν έχει και πολλούς υδ/ες.