Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Εξετάσεις αίματος ...

Απ: Εξετάσεις αίματος ... 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #14908

• drmast
  • Το Άβαταρ του/της drmast
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Αν είσαι στην αρχή το καλύτερο θα είναι να κάνεις κάποιες εξετάσεις απλά για να έχεις ένα σωστό μέτρο σύγκρισης στις επόμενες.
Οσο για τα αυγά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς, 2 την ημέρα δεν είναι δα και τόσα πολλά,άσε που θεωρούνται η καλύτερη τροφή από πλευράς λευκωμάτων και βιταμινών.
Προσωπικα, 2 αυγά την ημέρα είναι το μίνιμουμ μου...αν προσθέσεις και όλα τα αυγά που μπαίνουν σε ψωμάκια και γλυκάκια..ε μάλλον ξεπερνάω κατά πολύ...:)))Οι εξετάσεις μου είναι σούπερ!!:))
Αλήθεια οι μάμαδες που ανησυχούν γιατί δεν σκέφτονται ότι όταν κάνουν ένα κέικ χώνουν μέσα 7-8 αυγά συν τα βούτυρα,αλλά δεν τους πειράζει όταν το καταβροχθίζουμε ολόκληρο,αντίθετα χαίρονται που το πουλάκι τους τρώει τα καλούδια τους???
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Εξετάσεις αίματος ... 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #14914

• irena 68
  • Το Άβαταρ του/της irena  68
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 14
Συμφωνω ενα μετρο συγκρισης χρειαζεται.Εγω κανω καθε εναμιση μηνα.Τρωω 2 μεχρι κ 4 αυγα την μερα αναλογως ...και οι εξετασεις μου ειναι τελειες.Χοληστερινη κ τρυγλυκεριδια πηραν την κατηφορα θεαματικα που μια ζωη ηταν ψηλα.....

Re: Απ: Εξετάσεις αίματος ... 14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #14919

• sasa
  • Το Άβαταρ του/της sasa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
κι εμενα οι δικες μου εξετασεις ειχαν την καλυτερη καλη χοληστερινη των τελευταιων ετων!η καθημερικη μου καταναλωση αυγων ειναι 1-2 ,απλα καποιες φορες κανω ενα διαλειμμα και τρωω μονο ασπραδια!

Απ: Re: Απ: Εξετάσεις αίματος ... 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #14974

• ephoebe
  • Το Άβαταρ του/της ephoebe
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Σας ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις! Αποφάσισα να κάνω εξετάσεις στις αρχές Δεκέμβρη για να δω που βρίσκομαι. Απλά θέλω να μην παρεκτραπώ καθόλου από την low carb πορεία μου μέχρι τότε για να έχω μια σαφή εικόνα.

Δεν ξέρω αν το σκέφτομαι σωστά, αλλά φαντάζομαι πως ok τα πολλά αυγά (2 την ημέρα, άντε 3 καμιά φορά) μπορεί να μην επηρεάζουν αρνητικά τη χοληστερίνη, αλλά έχω κάνει βλακειούλες με υδ/κες τότε αυτό θα επηρεάσει τα αποτελέσματα, σωστά;

Πάντως αυτή τη φορά είμαι πιο σωστή στη διατροφή. Δεν κάνω Atkins, περισσότερο ακολουθώ το πρόγραμμα Eat Fat, Get Thin. Είναι διατροφή χαμηλών υδ/κων, μέτριας πρωτεΐνης και υψηλού λίπους. Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να βρει πληροφορίες εδώ:

www.lowcarbfriends.com/bbs/eat-fat-get-t...ntages-calories.html

www.lowcarbfriends.com/bbs/eat-fat-get-t...thin-facts-info.html

Το καλό με αυτή τη διατροφή, όπως και με την Atkins, είναι ότι δεν πεινάω καθόλου. Τρώω το πρωινό μου κατά τις 8.00 και μετά αν θα περιμένω να πεινάσω για να φάω θα πάει 19.00 ίσως και 20.00.

I did it once, I can do it again ...

Re: Απ: Re: Απ: Εξετάσεις αίματος ... 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #14975

• sasa
  • Το Άβαταρ του/της sasa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
αυτο το κανεις για λιγες μερες για να χασεις η' να ξεκολλησεις η΄ το ακολουθεις για καιρο σαν διατροφη οπως ειναι η ατκινς?
και τρως μονο δυο φορες τη μερα?αυτο δεν ειναι κακο για το μεταβολισμο σου?εσυ βεβαια ξερεις τον οργανισμο σου καλυτερα αλλα επειδη γενικα ξερουμε οτι χρειαζομαστε μικρα και συχνα γευματα για να ενεργοποιειται καλυτερα το ολο μας συστημα ,μηπως το οτι δεν πεινας αρα δεν τρως ειναι τελικα κακο?φιλικα παντα...

Απ: Εξετάσεις αίματος ... 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #14976

• ephoebe
  • Το Άβαταρ του/της ephoebe
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Βασικά τρως όποτε θέλεις, δεν σε περιορίζει. Απλά επειδή τρως σε ένα γεύμα αρκετό λίπος σε σχέση με τους υδ/κες και τις πρωτεΐνες νιώθεις χορτάτος για πολύ περισσότερο και βέβαια δεν ενεργοποιείται η έκκριση ινσουλίνης αποφεύγοντας σκαμπανεβάσμετα στις τιμές του ζαχάρου του αίματος.

Γενικότερα το όλο θέμα με τα συχνά και μικρά γεύματα δεν είναι απόλυτο. Πολλοί για παράδειγμα, οι οποίοι ακολουθούν low carb διατροφή σαν την Atkins, Paleo κτλ, κάνουν IF (Intermittent Fasting), δηλ τρώνε το φαγητό της ημέρας σε ένα "χρονικό παράθυρο" 6 ωρών ή 4 ή κάτι τέτοιο και βάσει σχολίων που είχα διαβάσει, τα αποτελέσματα σε σχέση με το βάρος τους, την όρεξή τους, τις λιγούρες και άλλα είναι πολύ καλά.

Το θέμα είναι να βρει ο καθένας αυτό που τον εξυπηρετεί καλύτερα και πάντα βέβαια να βλέπει τα αποτελέσματα που έχει η επιλογή του για τον οργανισμό του και να κρίνει ανάλογα. Άλλοι προτιμούν τα πολλά και μικρά γεύματα, άλλοι βολεύονται με ένα ή δύο γέυματα την ημέρα τα οποία είναι πιο πλούσια.

IF έκανα για κάποιο διάστημα. Όσο το έκανα, είδα αφενός πως δεν ήταν τόσο δύσκολο και με βοήθησε να ακούσω τον οργανισμό μου, να δω αν τρώω από συνήθεια, επειδή βαριέμαι, επειδή είδα κάτι και το θέλω τώρα κτλ. Με βοήθησε να νιώσω λίγο πιο στεγνή, η κοιλιά μου "μπήκε μέσα" και γενικότερα ένιωθα πιο ανάλαφρη. Ο λόγος που το σταμάτησα είναι πως επειδή πολλές φορές τρώμε όλη η οικογένεια μαζί δεν μπορώ να κανονίσω τις ώρες όπως με βολεύουν. Πάντως με βοήθησε αρκετά.

I did it once, I can do it again ...
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.099 δευτερόλεπτα

Syndication