Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Εξετάσεις αίματος ...

Απ: Εξετάσεις αίματος ... 14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #14976

• ephoebe
  • Το Άβαταρ του/της ephoebe
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Βασικά τρως όποτε θέλεις, δεν σε περιορίζει. Απλά επειδή τρως σε ένα γεύμα αρκετό λίπος σε σχέση με τους υδ/κες και τις πρωτεΐνες νιώθεις χορτάτος για πολύ περισσότερο και βέβαια δεν ενεργοποιείται η έκκριση ινσουλίνης αποφεύγοντας σκαμπανεβάσμετα στις τιμές του ζαχάρου του αίματος.

Γενικότερα το όλο θέμα με τα συχνά και μικρά γεύματα δεν είναι απόλυτο. Πολλοί για παράδειγμα, οι οποίοι ακολουθούν low carb διατροφή σαν την Atkins, Paleo κτλ, κάνουν IF (Intermittent Fasting), δηλ τρώνε το φαγητό της ημέρας σε ένα "χρονικό παράθυρο" 6 ωρών ή 4 ή κάτι τέτοιο και βάσει σχολίων που είχα διαβάσει, τα αποτελέσματα σε σχέση με το βάρος τους, την όρεξή τους, τις λιγούρες και άλλα είναι πολύ καλά.

Το θέμα είναι να βρει ο καθένας αυτό που τον εξυπηρετεί καλύτερα και πάντα βέβαια να βλέπει τα αποτελέσματα που έχει η επιλογή του για τον οργανισμό του και να κρίνει ανάλογα. Άλλοι προτιμούν τα πολλά και μικρά γεύματα, άλλοι βολεύονται με ένα ή δύο γέυματα την ημέρα τα οποία είναι πιο πλούσια.

IF έκανα για κάποιο διάστημα. Όσο το έκανα, είδα αφενός πως δεν ήταν τόσο δύσκολο και με βοήθησε να ακούσω τον οργανισμό μου, να δω αν τρώω από συνήθεια, επειδή βαριέμαι, επειδή είδα κάτι και το θέλω τώρα κτλ. Με βοήθησε να νιώσω λίγο πιο στεγνή, η κοιλιά μου "μπήκε μέσα" και γενικότερα ένιωθα πιο ανάλαφρη. Ο λόγος που το σταμάτησα είναι πως επειδή πολλές φορές τρώμε όλη η οικογένεια μαζί δεν μπορώ να κανονίσω τις ώρες όπως με βολεύουν. Πάντως με βοήθησε αρκετά.

I did it once, I can do it again ...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα

Syndication