Γεια σας κι από δω!
Είμαι καινούρια στο lifestyle atkins κι έτσι έχω απορίες που μπορεί να είναι λίγο χαζούλες, αλλά δε βαριέσαι!!
Εχτές, είχα λάβει όλη την ημέρα περίπου 6 υ/α (βαριά βαριά, προσθέτω πάντα +1 στο σύνολο για ασφάλεια) επειδή ήξερα ότι θα βγω το βράδυ. Πήγαμε σε ψησταριά, έφαγα τη μπριζολίτσα μου, 2-3 φέτες αγγουράκι και 2 κομματάκια ντομάτια. Φέτα, coca light και πολύύύ νερό. Άντε λέω λοιπόν να έφαγα άλλους 3 υ/α εκεί (λίγο το αγγουράκι, λίγο η ντομάτα).
Ήρθε στο τέλος και το καρπυοζάάάκι, στο οποίο έχω ΤΡΕΛΛΗ αδυναμία ανέκαθεν. Έχω περάσει καλοκαίρια που έτρωγα όλη μέρα μόνο καρπούζι.
Έφαγα περίπου 1 φλυτζάνι (δύο κομμάτια κανονικά μιας φέτας). Σύμφωνα με τον υδατανθρακομετρητή της atkins, το ένα φλυτζάνι έχει 10.2 υ/α.
Οπότε, εκατό τοις εκατό δεν ξεπέρασα το ημερήσιο σύνολό μου (είμαι στην τρίτη εβδομάδα αλλά δεν έχω ανεβάσει ορακτικά στους 25. Συνήθως είμαι στους 18-19, σπανιότατα στο 20).
Παρ' όλα αυτά, νιώθω τύύύψεις!!!
Επιτρέπεται να τρώμε λίγο καρπουζάκι πού και πού ή μπορεί να μας κολλήσει επειδή έχει τα σάκχαρα του φρούτου; Αν πχ μια μέρα δε φάω καθόλου υ/α και φάω 2 φλυτζάνια καρπούζι (δηλαδή 20.2 υ/α) θα γίνει κάποια "ζημία" ή εφόσων παραμένω εντός ορίων όλα καλά; Την ίδια απορία έχω και για άλλες τροφές, όπως ψωμί κλπ (τα οποία καθόλου δε μου λείπουν μετά το ρουλόψωμο

)