καταρχήν να σημειώσω πως χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχει τέτοιο forum στο Ellada και αξίζουν συγχαρητήρια για τον χρόνο που αφιερώνετε και την πολύτιμη βοήθεια σας... στο ψητό τώρα (για να μιλάμε με low carb όρους..)
Αποφάσισα να ξεκινήσω την περίφημη δίαιτα Ατκινς , και ομολογώ πως έχω μπερδευτεί λιγάκι με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος :
1. Αλκοόλ - μπορώ να πίνω αλκοόλ (πχ ρούμι-κολα light) άφοβα ? (για τις επιπτώσεις στο συκώτι έχω άλλο forum

) κάπου διάβασα ότι απαγορεύεται κάθε μορφής αλκοολ, ιδιαίτερα στην πρώτη φάση
2. Καφές - είμαι αρρωστάκι τρελό με τον καφέ. Τον πίνω σκέτο και χωρίς γάλα (χρόνια τώρα) .. έχει υδατάνθρακες ή μπορώ να κολυμπήσω στους καφέδες?
3. Ζαχαρίνη- επιτρέπεται? είναι μια καλή λύση για αυτοσχέδια γλυκίσματα , πχ κρέμα γάλακτος (4γ) & ζαχαρίνη = σαντιγύ (που λέει ο λόγος) , τι γίνεται αν βάλουμε και κακάο ?
4.Τι γίνεται με τις ποσότητες? πιστέψτε με έχω τον τροπο μου να πάρω 5000 θερμίδες την ημέρα χωρίς να φάω ούτε έναν υδατάνθρακα... υπάρχει κάποιος περιορισμός στις ημερήσιες θερμίδες?
5. bacon, λιπη ,αυγά, λουκάνικα ... όλα με ελάχιστους υδατάνθρακες αλλα στο άκουσμα τους και μόνο μπορεί να φράξει μία αρτηρία.. τι γίνεται με τριγλικεριδιοχοληστερίνες?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
LEGALIZE BACON