Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: γεια σας και παλι

Re: γεια σας και παλι 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6311

• xrysa
  • Το Άβαταρ του/της xrysa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Ευχαριστω σε οσους απαντησαν και ασχοληθηκαν με το θεμα μου..
αργησα να απαντησω διοτι μας εχει επισκευθει στο σπιτι η νεα γριπη και εχω 2 μικρα το ενα ειναι μολις 20 μηνων και αρρωστησε πρωτο...καταλαβαινετε οτι ειχαμε ενα τρεξιμο.
Ναι παιδια επαιρνα βιταμινες και το ειχα αναφερει και σε παλιοτερα ποστ μου και Ρουλα ετρωγα πολλες σαλατες σε βαθμο που με αγχωνε αν ξεπερνω τους 20 υδατανθρακες.
Αλλα το θεμα ειναι αλλου και το εντοπισαν καποια παιδια απο δω και πολυ σωστα το ειπαν " η διατροφη μαλλον δεν
ταιριαζε στον οργανισμο μου"
Τωρα το οτι καποιοι εχουν ξανθα μαλλια και κανουν και ανταυγιες δεν μου λεει κατι γιατι αν ανεβασω φωτογραφια μου στο φορουμ απο τον Ιουνιο το τι μαλλι ειχα και ποσο εχω μεχρι τωρα θα παθετε σοκ.
Στο σχολειο με φωναζαν Γκουλιτ... μαλλια πολλα ολο μπουκλα...
Το θεμα εχει ληξει δεν ειμαι εδω για να δωσω λυση στο προβλημα οτι επαθα επαθα...απλα νιωθω υποχρεωση μου να χτυπησω το καμπανακι και σε αλλους ανθρωπους κυριως να προσεχουν.Παν μετρον αριστον παιδια..
Ολα στον οργανισμο ειναι χρησιμα τελικα!!! ολα τα παντα..
γιατι αραγε οι παλιοι ελεγαν πως αν δεν τρως ψωμι θα πεσουν τα μαλλια σου? ειχαν μηπως διατροφικους πινακες να αναλυουν το καθετι?κατι ομως εβλεπαν και παρατηρουσαν.Χωρις αναλυσεις χωρις χημικους και διαιτολογους.
Επαναλαμβανω καλη επιτυχια σε ολους σας και καλη υγεια... ΨΥΧΙΚΗ κ ΣΩΜΑΤΙΚΗ.
Και τα δυο ειναι εξισου σοβαρα...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: γεια σας και παλι 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6315

• thalia_gr
  • Το Άβαταρ του/της thalia_gr
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Κοίτα να δεις δεν έχω σκοπό να αποκλείσω την περίπτωση ότι η αιτία είναι η διατροφή αλλά επειδή έχω ζωντανά παραδείγματα τριχόπτωσης χωρίς δίαιτα επίτρεψέ μου να αμφιβάλω ιδιαίτερα αφού όπως ανάφερες έτρωγες σωστά.
Ο άντρας μου κάποια στιγμή έχασε αρκετά μαλλιά τρέχαμε σε γιατρούς αλλά καμία αιτία για την κατάσταση υγιέστατος και νέος σε ηλικία (20) τελικά σώσαμε τα μαλλιά του με ειδικό σκεύασμα δερματολόγου και τώρα έχει πάρα πολύ μαλλί.
Η αιτία στρες ή κάποιο χαλασμένο δόντι του είπανε, ούτε δίαιτα έκανε ούτε κακή ζωή. Η αδερφή μου από τα 19 έχει τριχόπτωση και αυτή χωρίς οργάνικό πρόβλημα και δίαιτες μόνο αγχος. Ο θείος μου πριν 2 χρόνια έχασε τα 2/3 των μαλλιών του και πάλι χωρίς οργανικό πρόβλημα και δίαιτες ακολούθησε μια θεραπία από δερματολόγο και τώρα έχει πάλι το πλούσιο μαλλί του. Το ίδιο και η πεθερά μου έχανε τα μαλλιά της ακολούθησε θεραπεία και τώρα όλα καλά και αυτή από άγχος. Δεν βγάζεις εύκολα άκρη με τους δερματολόγους μπορει σε έναν να δώσει την σωστή θεραπεία και σε άλλον όχι είναι τι θα σου τύχει...

Re: γεια σας και παλι 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6317

• roulaki
  • Το Άβαταρ του/της roulaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
Χρυσα μου εχεις απολυτο δικιο να ανησυχεις. Οπως προανεφερα, κανενας ανθρωπος δεν ειναι ιδιος με τον αλλο. Αυτο που ταιριαζει σε μενα, δεν ειναι απαραιτητο να ταιριαζει και σε ολους. Θα συμφωνησω με την thalia, για τους δερματολογους. Δεν δεχομαι με τιποτα, οτι αν δεν τρως ψωμι, σου πεφτουν τα μαλλια. Εχω δυο φιλες, οι οποιες εχουν δυσανεξια στην γλουτενη, και δεν τρων ψωμι, ποτε! Περα του οτι ειναι και οι δυο αδυνατες, η μια εχει μαλλι μεχρι την μεση της και η αλλη παει καθε διμηνο στην κομμωτρια και της αραιωνει το μαλλι της, γιατι αν τα αφησει ειναι σαν αφανα!!
love your self

Re: γεια σας και παλι 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6325

• mary
  • Το Άβαταρ του/της mary
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Σήμερα θυμήθηκα τι είχα πάθει εγώ πριν καμιά δεκαριά χρόνια. Τώρα θα μου πείτε περσινά ξινά σταφύλια, αλλά έχει ενδιαφέρον για την περίπτωση της φίλης μας.
Είχα μακριά σγουρά μαλλιά πολύ πλούσια και γενικά εντυπωσιακά. Με το θέμα τριχόπτωση ούτε που ήξερα μέχρι τότε τι ήταν. Αγόρασα το σαμπουάν ΤΙΜΟΤΕΪ και την γνώρισα απ΄την καλή και απ΄την ανάποδη. Ξαφνικά το μόνο που σταματούσε την πτώση των μαλλιών μου ήταν το πάτωμα. Μέσα σε ένα μήνα (8 λουσίματα) έχασα σχεδόν τα μισά μου μαλλιά. Ευτυχώς έχω πολύ πλούσια μαλλιά ( συνήθως τα αραιώνω στο κομμωτήριο) και δεν ήταν τραγική η εμφάνισή μου.
Ευτυχώς που η κομμώτριά μου με ξύπνησε εγκαίρως και αφού σταμάτησα το συγκεκριμένο σαμπουάν μετά από ένα μήνα σταμάτησε και η τριχόπτωση.
Δεν δυσφημώ τη συγκεκριμένη μάρκα απλώς θέλω να πιστεύω οτί εγώ ήμουν αλλεργική σε κάποιο συστατικό του συγκεκριμένου σαμπουάν.
Επίσης η κορούλα μου (7,5 ετών) έπαθε ξηροδερμία και ατοπική δερματίτιδα από το καταλληλότερο για παιδιά σαμπουάν το tzonson ενώ ο γιος μου (4,5 ετών) δεν έχει κανένα πρόβλημα με το ίδιο σαμπουάν.
Συμπέρασμα πριν αρχίσετε να κατηγορείται τους πάντες και τα πάντα για την πτώση των μαλλιών σας σκεφτήτε μήπως αλλάξατε μάρκα σε κάποιο σκεύασμα για τα μαλλιά που χρησιμοποιείτε. Δεν είναι όλα για όλους.
[url][/url]www.diaet-ticker.de] [/url]

Re: γεια σας και παλι 16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #6327

• Marina
  • Το Άβαταρ του/της Marina
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Καλημέρα και από μένα.

Αν και με έχετε καλύψει με τις απαντήσεις σας, ας πούμε και δυο πράγματα παραπάνω.

Το θέμα δεν είναι απλά το αν κάνεις Άτκινς. Το θέμα είναι πώς κάνεις Άτκινς. Όπως κάθε διατροφή, έτσι και αυτή αν την κάνεις λάθος θα έχεις παρενέργειες.

Από τα πιο απλά παραδείγματα είναι η υπερβολική κατανάλωση μαγιονέζας, αυγών, ζαχαρίνης. Άλλο 1 με 2 αυγά την ημέρα, άλλο 5. Άλλο 2 κουταλιές μαγιονέζα, άλλο όλο το βάζο. Άλλο 30 γραμμάρια ζαχαρίνης άλλο 500. Όλα αυτά Άτκινς είναι. Μόνο που όλοι καταλαβαίνετε την διαφορά...

Για να ευθυμήσουμε και λίγο, ας σας πω ότι όταν μου πιάνουν κουβέντα περί Χριστού, θαυμάτων, δευτέρας παρουσίας κλπ, τους απαντώ πως θεωρώ λογικότερο το να μας έφεραν στη γη, εξωγήινοι!

Δεν θίγω το θρησκευτικό σας συναίσθημα, καμία σχέση. Ξέρετε που το πάω. Ό,τι αυτά που πιστεύει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι και σωστά. Είναι αντιλήψεις ετών, που είναι δύσκολο να αλλάξεις.

Μέχρι σήμερα οι γιατροί θεωρούσαν την Άτκινς βλαβερή. Χωρίς καν να ξέρουν τι είναι. Γλυκόζη=υδατάνθρακας=πυρήνας κυττάρου, άρα κόβοντας τους υδατάνθρακες δεν μπορείς να ζήσεις. Μήπως έχετε παρατηρήσει τελευταία ότι παντού έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους δίαιτες τύπου Άτκινς; Τι έγινε, άλλαξε η χημεία του σώματος; Όχι. Απλά ο κόσμος το έψαξε περισσότερο.

Αν για κάτι χαίρομαι με εσάς εδώ μέσα είναι ότι σας έχω κάνει τρελούς αμφισβητίες... Χε...
Να σε προσέχεις, Marina

Re: γεια σας και παλι 16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #6330

• Run_Lola
  • Το Άβαταρ του/της Run_Lola
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Με ενδιαφέρον διαβάζω τις απόψεις μελών σχετικά με την Άτκινς και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την τριχόπτωση και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου. Έχω διαπιστώσει ότι πλανάται η άποψη "πάσα (διατροφή) μη Άτκινς, βάρβαρη" και όποιος έχει αντίθετη άποψη θεωρείται σχεδόν αιρετικός. Έχω διαβάσει αρκετές φορές το βιβλίο του Άτκινς και με ιδιαίτερη λεπτομέρεια γιατί είναι ένας θησαυρός γνώσης -όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με διατροφή αλλά και για διάφορες δυσλειτουργίες όπως διαβήτης, θυροειδής, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και άλλα πολλά. Με ενοχλεί πραγματικά που η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών δεν μας έχει εξηγήσει με απλά λόγια ότι εάν αποφεύγουμε τους "άχρηστους" υδατάνθρακες, θα ωφελήσουμε την υγεία μας. Δεν δέχομαι όμως την άποψη ότι είναι "ή Άτκινς ή τίποτα". Και σίγουρα μπορεί η συγκεκριμένη διατροφή (για άγνωστους, ψυχολογικούς, σωματικούς ή και βιοχημικούς λόγους) να μην ταιριάζει σε έναν άνθρωπο και να προκαλεί επιπλοκές (όπως π.χ. η τριχόπτωση). Άλλωστε κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και αντιδρά διαφορετικά στα ερεθίσματα. Κατ' ανάγκη, ούτε οι υδατάνθρακες είναι κακοί, ούτε το λίπος καλό. Η αξία και η απαξία ενός πράγματος έγκειται στην χρήση του. Έτσι και σε ότι έχει να κάνει με την διατροφή και τις όποιες συνειδητές επιλογές μας ως προς αυτή, θα πρέπει να ακολουθούμε το "παν μέτρο άριστον". Δεν αμφισβητώ όλα τα παιδιά εδώ μέσα, είτε εκείνα που πάσχουν από φωτοευαισθησία είτε εκείνα που θέλουν να χάσουν βάρος, ότι τους έχει βοηθήσει πολύ σημαντικά η συγκεκριμένη διατροφή. Ίσα ίσα που θεωρώ ότι ο Άτκινς είχε το θάρρος/δαιμόνιο/μεράκι να εκφράσει ανοιχτά κάποιες αλήθειες και προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ γιατί έχω αντίσταση στην ινσουλίνη και δεν θέλω να παίρνω σωρηδόν χάπια που δίνουν οι γιατροί στους διαβητικούς (χωρίς να είμαι διαβητική!). Απλά λησμονούμε όλοι ότι ο Άτκινς αναφερόταν στον Αμερικάνικο τρόπο ζωής και διατροφής και αναθεμάτιζε την βιομηχανία τροφίμων της Αμερικής. Εάν έχει επισκεφθεί κανείς ένα Super Market στην Αμερική, θα φρικάρει. Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα σε ακατέργαστη μορφή, υπάρχουν τεράστιες συσκευασίες γιατί το σύνθημα είναι "the more, the better", οι περισσότερες νοικοκυρές δεν ξέρουν το ρήμα "μαγειρεύω" αφού το μόνο που κάνουν είναι να ζεσταίνουν τα έτοιμα γεύματα (πλαστική τροφή) που αγοράζουν από τα ράφια των καταστημάτων. Ακόμα και στα παραδείγματα του Άτκινς, αν διαβάσει κανείς τι έτρωγαν αυτοί οι άνθρωποι προτού ακολουθήσουν Άτκινς, θα διαπιστώσει ότι κατανάλωναν τρόφιμα-σαβούρα. Η μεσογειακή διατροφή είναι αρκετά διαφορετική και δεν είναι τυχαία η κορυφαία στον κόσμο. Το ιδανικό θα ήταν να προσαρμόζαμε τις αρχές του Άτκινς στην δική μας ελληνική διατροφή, έχοντας πάντοτε την αίσθηση του μέτρου (αλλα και της μοναδικότητάς μας ως ανθρώπινο σύστημα) και έτσι θα έχουν πάντα θέση στο τραπέζι μας και τα όσπρια, και το ψωμί ή τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως και τα φρούτα και άλλα πολλά.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.102 δευτερόλεπτα

Syndication