Ξέρω ότι η απάντησή μου είναι λίγο αργοπορημένη και μέχρι τώρα θα έχεις προφανώς τη δική σου εμπειρία πάνω στο θέμα αντισυλληπτικά αλλά ήθελα να αναφερθώ κι εγώ με τη σειρά μου στη δική μου εμπειρία..
Παίρνω αντισυλληπτικά τα τελευταία 4,5 χρόνια. Τα Yasminelle εδώ και 3 χρόνια. Πήρα κιλά όταν τα άρχισα; Ναι! Έφταιγαν τα χάπια; Όχι. Διατροφή τύπου Atkins ακολουθούσα από μικρή για με μύησε η μητέρα μου (όντας σε φάση συντήρησης διότι δεν είχα κιλά να χάσω). Όταν έφυγα για σπουδές -και άρχισα να αντισυλληπτικά- πήρα συνολικά 10 κιλά σε όλο αυτό το διάστημα.
Μη βιαστείτε να κρίνετε τα χάπια, γιατί πολύ απλά έφταιγε η διατροφή μου. Χωρίς την έμπειρη μαμά που έπαιζε τους υδατάνθρακες στα δάχτυλα ξέφυγα εντελώς και σαβούριαζα ό,τι έβλεπα μπροστά μου.
Όταν αποφάσισα να μπω και πάλι στη διατροφή και εννοείται συνέχισα τα χάπια, η αλήθεια είναι ότι δεν έχασα γρήγορα και πολλά κιλά, αλλά ίσως φταίνε χίλια δυο άλλα πράγματα! Ναι οκ, είναι ορμόνες και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν παρενέργειες. Μην μπαίνετε όμως στο τρυπάκι ότι "θα πάρω κιλά με τα αντισυλληπτικά" ή "θα χάνω αργά" ή "θα σταματήσω να χάνω" και σίγουρα μη ρίξετε το φταίξιμο στις ορμόνες όταν θα ονειρεύεστε μακαρονάδες ή γλυκάκια
Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της διαδικασίας είναι στο μυαλό. Η κατακράτηση υγρών είναι γεγονός, αν όμως φροντίσετε να ενυδατώνεστε συχνά και να μένετε πιστοί στην ημερήσια πρόσληψη υδατανθράκων, τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα -είτε με χάπια είτε χωρίς.
Παρ' όλα αυτά η πρόσληψη ορμονών έχει διαφορετική επίδραση σε κάθε οργανισμό, οπότε αν δε δοκιμάσεις δε θα ξέρεις. Πάντως σε low carb sites του εξωτερικού, πολλοί προτείνουν τη χρήση άλλων μεθόδων αντισύλληψης -τουλάχιστον για την πρώτη φάση της διατροφής- εφόσον τα χάπια παίρνονται γι'αυτόν τον σκοπό και όχι για άλλους ιατρικούς λόγους.