Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ΘΕΜΑ: Ψωμάκια Atkins (τα αυθεντικά) στην Ελλάδα!

Re: Ψωμάκια Atkins (τα αυθεντικά) στην Ελλάδα! 8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #13462

  • pkar
  • Το Άβαταρ του/της pkar
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 65
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
Εγώ έχω βολευτεί πάρα πολύ με ψωμάκια που φτιάχνω μόνη μου ακολουθώντας αυτή τη συνταγή:
http://blog.yourlighterside.com/2009/05 ... opsie.html

Είναι ένα blog για διατροφη low carb κ έχει πάρα πολλές συνταγές, σκέφτηκα ότι μπορεί να το βρείτε ενδιαφέρον.
απλά είναι στα αγγλικά.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Ψωμάκια Atkins (τα αυθεντικά) στην Ελλάδα! 8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #13463

  • sofiamar
  • Το Άβαταρ του/της sofiamar
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
pkar το cream of tartar τί ειναι? που το βρισκεις εδω? ευχαριστουμε για το link:)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Ψωμάκια Atkins (τα αυθεντικά) στην Ελλάδα! 8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #13465

  • pkar
  • Το Άβαταρ του/της pkar
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 65
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
sofiamar εδώ με πιάνεις αδιάβαστη!
Από googlaρισμα έχω βρεί ότι είναι ''Σως με βάση τη μαγιονέζα και επιπλέον κάπαρη, κρεμμύδια και μαϊντανό'', αλλά δεν μπαίνω στη διαδικασία να τη φτιάξω για να βάζω 1/8 του κουταλιού του γλυκού :) ) πάντως στη συγκεκριμένη συνταγή προσθέτω λίγο αλάτι, αλλά αυτό είναι κ προσωπική προτίμηση.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Ψωμάκια Atkins (τα αυθεντικά) στην Ελλάδα! 8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #13466

  • Σοφια 34
  • Το Άβαταρ του/της Σοφια 34
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 22
Ποσο ειναι 3 ουγγιες τυρι κρεμα;pkar μπορεις να κανεις εναν κοπο να μεταφρασεις την συνταγη μονο για να καταλαβουν και οι ασχετοι σαν και μενα; :oops: wordthanx rdthanx
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Ψωμάκια Atkins (τα αυθεντικά) στην Ελλάδα! 8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #13469

  • pkar
  • Το Άβαταρ του/της pkar
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 65
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
Ναι καλέ, δεν είναι κόπος, σιγά.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 150.
Παίρνεις 3 αυγά (μεγάλα σχετικά) κ βάζεις χωριστά τα ασπράδια και τους κρόκους σε 2 μπωλ. Σημαντικό είναι να μην πέσει καθόλου κρόκος στα ασπράδια.
Χτυπάς πρώτα τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα, να πήξει δλδ εντελώς. Μετά χτυπάς τους κρόκους μαζί με το τυρί κρέμα. Η 1 ουγγιά είναι 28γρ., οπότε οι 3 είναι περίπου 90γρ.* Εγώ προσθέτω κ λίγο αλατάκι. (Την τάρταρ σως την αγνοώ όπως έγραψα, αν θέλεις να βάλεις είναι 1/8 από κουταλάκι του γλυκού κ την χτυπάς με τους κρόκους).
Μετά ρίχνεις το μείγμα των κρόκων λίγο λίγο μέσα στα ασπράδια. Δεν πρέπει να το ρίξεις όλο μαζί, γιατί θα πλακώσουν οι κρόκοι τα ασπράδια. Θέλει σιγά σιγά, 3/4 κουταλιές σούπας τη φορά και να ανακατεύεις με απαλές κινήσεις κάθε φορά. Στο τέλος θα πρέεπι να έχεις ένα μείγμα αφράτο και όχι νερουλό σαν χυλό.

Εγώ τα ψήνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, με ένα κουτάλι της σούπας σχηματίζω 6 μικρά βουναλάκια, σαν μικρές πίτες. Λόγω των ασπραδιών, στέκονται χωρίς να θέλεις ειδικό σκεύος, δεν διαλύονται δηλαδή να γεμίσει όλο το ταψί ζύμη. Τα ψήνεις για 30 λεπτά κ μετά βγάζεις το ταψί από το φούνρο και τα αφήνεις να κρυώσουν τελείως.
Στην αρχή είναι πολύ φουσκωμένα, μετά "κάθονται" όσο περνάει η ώρα :lol:

ελπίζω να βοήθησα και να σας αρέσουν. Εμένα μου άρεσαν αρκετά, φτιάχνονται εύκολα κ έχουν 0,6 υ/α το ένα.
Γενικά αυτό το μπλογκ έχει φοβερές συνταγές!

Εχθές το βράδυ τα ξαναέφτιαξα αλλά έβαλα όλο το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί κ το χρησιμοποίησα για ζύμη για πίτσα κ βγήκε πολύ καλή!

*(Γενικά για μετατροπές από τη μία μονάδα στην άλλη μπορείς να δεις εδω: http://www.convertworld.com/el/ )
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: Ψωμάκια Atkins (τα αυθεντικά) στην Ελλάδα! 8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #13471

  • sofiamar
  • Το Άβαταρ του/της sofiamar
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
  • Δημοσιεύσεις: 164
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
Pkar η cream of tartar δεν ειναι σιγουρα αυτο που γραφεις...μαλλον την μπερδεψες με την ταρταρ :?
Λοιπον επειδη εχω κ κατι αλλες συνταγες απο ξενα sites και το χω συναντησει πολλες φορες, το γκουγκλαρα κ τελικα ανακαλυψα οτι ειναι το "κρεμοριο" ή "ξυνο" κ το βρισκουμε στα σουπερ μαρκετ στο τμημα των μπαχαρικων. Ειναι φυσικο προιον (φτιαχνεται απο το ιζημα κατα την οινοποιηση κ χρησιμοποιειται για να γινονται οι ζυμες πιο τριφτες). Λενε οτι σαν υποκαταστατο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε το baking powder...Θα το δοκιμασω κ θα σας πω αν θελετε!

ps. pkar thanx για το site..:)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα

Syndication