Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: διαιτα Ατκινς

Re: διαιτα Ατκινς 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5375

• memos
  • Το Άβαταρ του/της memos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Ούτε εγώ ήμουν φίλους των πρωινών και των ενδιάμεσων πριν να ξεκινήσω αλλά έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό και ενδιάμεσα γεύματα (σνακ) καταναλώνουν μικρότερα και πιο προσεγμένα σε ποιότητα κυρίως γεύματα. Επίσης διατηρούν συνεχώς το μεταβολισμό τους σε υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της ημέρα, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση των καύσεων τους.(γίνεται αναφορά και σε όλα τα βιβλία του Άτκινς)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: διαιτα Ατκινς 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5461

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Ο Ατκινς λέει στο βιβλίο του "μην τρως αν δεν πεινας". Αρα είσαι μια χαρά thalia_gr.

Re: διαιτα Ατκινς 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5481

• thalia_gr
  • Το Άβαταρ του/της thalia_gr
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
σ' ευχαριστώ stef νιώθω καλύτερα. Τρώω 2 γεύματα την ημέρα με λιγότερο από 20 γρ υδ, και μπορώ να σου πω ότι τώρα διανύω την δεύτερη εβδομάδα και βλέπω καλύτερα αποτελέσματα απο την πρώτη. oops ps και 1 ώρα διάδρομο καθημερινά νηστική πριν πάω στην δουλειά μου και είμαι φουλ ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα. dance nce

Re: διαιτα Ατκινς 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5499

• memos
  • Το Άβαταρ του/της memos
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
stef έγραψε:
Ο Ατκινς λέει στο βιβλίο του "μην τρως αν δεν πεινας". Αρα είσαι μια χαρά thalia_gr.
stef σε συγχαίρω τια τις τεράστίες γνώσεις σου...πραγματικά είσαι απίστευτη...στο συγκεκριμένο θέμα όμως θα διαφωνήσω κάθώς ο Άτκινς αναφέρει πάμπολες φορές στο βιβλίο να μην παραλείπονται γεύματα...στου αναφέρω απλα ένα που είναι και ο νούμερο ένας κανόνας της ενεργοποίησης(σελίδα 161)....Τρώτε καθημερινά έιτε τρία γεύματα κανονικού μεγέθους είτε τέσσερα πέντε μικρότερα.Μην παραλείπετε γεύματα και μην μένετε πάνω από έξι ώρες νηστικοί...ακριβώς copy paste από τον πρώτο κανόνα της ενεργοποίησης(σελίδα 161)....αυτό που λέει Ατκινς είναι φάτε μέχρι να χορτάσετε αλλά όχι μέχρι να σκάσετε dance nce

Re: διαιτα Ατκινς 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5515

• stef
  • Το Άβαταρ του/της stef
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
memos ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Επι του θέματος, η αλήθεια είναι ότι ο Atkins τα λέει όλα αυτά που αναφέρθηκαν σε αυτό το topic. Αντιγράφω από την έκδοση του 1972 (Bantam edition):

The Rules of Original Atkins

The Diet Revolution Rules (Level One)
1. Don’t count calories
2. Eat as much of the allowed foods as you need to avoid hunger.
3. Don’t eat when you are not hungry ngry .
4. Don’t feel you must finish everything on your plate just because it is there.
5. Drink as much water or calorie free beverages as thirst requires. Don’t restrict fluids… but it is not necessary to force them either.
6. Frequent small meals are preferable.
7. If weakness results from rapid weight loss, you may need salt.
8. Everyday take a high-strength multivitamin pill.
9. Read the labels on “low-calorie” drinks, syrups, desserts,. Only those with no carbohydrate content are allowed.

Τα 2, 3, 4 είναι συναφή (φάε όσο χρειάζεσαι αλλά όχι παραπάνω). Αμα πεινάς και είναι να φας, θυμήσου το 6.
Σωστά λες, ότι ο μεταβολισμός ενεργοποιείται τρώγωντας και όχι απέχοντας από το φαγητό (κάτι που προσπαθούν κατά κόρον να κάνουν οι διαιτόμενοι). Αν πεινάς και συγκρατηθής και δεν φας, θα φτάσης στο επόμενο γεύμα και θα φας για δύο (με τα γνωστά αποτελέσματα). Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι και η πρωτείνη ανεβάζει λιγο ελάχιστα την ινσουλίνη - πολύ λιγότερο από τους υ/α.
Θεωρητικά λοιπόν, αν η Θάλεια είναι ικανοποιημένη με τα 2 γεύματα, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξη συνήθειες και παραμένει μέσα στα πλαίσια της διατροφής.
Προσωπική εμπειρία πάντως δεν έχω, καθότι εγώ είμαι φαγανό και συνήθως αντιμετωπίζω το αντίθετο θέμα :lol:

Re: διαιτα Ατκινς 16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #5528

• thalia_gr
  • Το Άβαταρ του/της thalia_gr
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας, ξέρω οτί καλύτερα είναι τα μικρά γεύματα αλλά τώρα με την δίαιτα αυτή νιώθω τόσο χορτάτη που πραγματικά δεν πεινάω. Όσο για τον μεταβολισμό μου προσπαθώ να τον ενισχύσω με αεροβική γυμναστική και ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσεις.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα

Syndication