memos ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Επι του θέματος, η αλήθεια είναι ότι ο Atkins τα λέει όλα αυτά που αναφέρθηκαν σε αυτό το topic. Αντιγράφω από την έκδοση του 1972 (Bantam edition):
The Rules of Original Atkins
The Diet Revolution Rules (Level One)
1. Don’t count calories
2. Eat as much of the allowed foods as you need to avoid hunger.
3. Don’t eat when you are not
ngry .
4. Don’t feel you must finish everything on your plate just because it is there.
5. Drink as much water or calorie free beverages as thirst requires. Don’t restrict fluids… but it is not necessary to force them either.
6. Frequent small meals are preferable.
7. If weakness results from rapid weight loss, you may need salt.
8. Everyday take a high-strength multivitamin pill.
9. Read the labels on “low-calorie” drinks, syrups, desserts,. Only those with no carbohydrate content are allowed.
Τα 2, 3, 4 είναι συναφή (φάε όσο χρειάζεσαι αλλά όχι παραπάνω). Αμα πεινάς και είναι να φας, θυμήσου το 6.
Σωστά λες, ότι ο μεταβολισμός ενεργοποιείται τρώγωντας και όχι απέχοντας από το φαγητό (κάτι που προσπαθούν κατά κόρον να κάνουν οι διαιτόμενοι). Αν πεινάς και συγκρατηθής και δεν φας, θα φτάσης στο επόμενο γεύμα και θα φας για δύο (με τα γνωστά αποτελέσματα). Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι και η πρωτείνη ανεβάζει λιγο ελάχιστα την ινσουλίνη - πολύ λιγότερο από τους υ/α.
Θεωρητικά λοιπόν, αν η Θάλεια είναι ικανοποιημένη με τα 2 γεύματα, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξη συνήθειες και παραμένει μέσα στα πλαίσια της διατροφής.
Προσωπική εμπειρία πάντως δεν έχω, καθότι εγώ είμαι φαγανό και συνήθως αντιμετωπίζω το αντίθετο θέμα