Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: τσαϊ επιτρέπεται?

Re: τσαϊ επιτρέπεται? 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #6838

• sofia68
  • Το Άβαταρ του/της sofia68
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Καλως ηρθες tasa :)

Την καλυτερη δουλεια κανεις!Το πρασινο τσαι ειναι φουλ αντιοξειδωτικο και οχι μονο!
Εγω πινω 2 λιτρα νερο και 1 λιτρο πρασινο τσαι( εννοειται χωρις ζαχαρη ε?) :)
Και αν επηρρεαζει την διαιτα...μονο θετικα την επηρρεαζει...δες το παρακατω αρθρο....

http://www.inout.gr/showthread.php?t=19649
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Re: τσαϊ επιτρέπεται? 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #6840

• mamamaria
  • Το Άβαταρ του/της mamamaria
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
sofia68 έγραψε:
Καλως ηρθες tasa :)

Την καλυτερη δουλεια κανεις!Το πρασινο τσαι ειναι φουλ αντιοξειδωτικο και οχι μονο!
Εγω πινω 2 λιτρα νερο και 1 λιτρο πρασινο τσαι( εννοειται χωρις ζαχαρη ε?) :)
Και αν επηρρεαζει την διαιτα...μονο θετικα την επηρρεαζει...δες το παρακατω αρθρο....

http://www.inout.gr/showthread.php?t=19649
και πως το κανεις ρε σοφακι; κανεις 1 λιτρο και το πινεις λιγο λιγο ολη την ημερα; το διατηρεις στο ψυγειο; δεν χαλαει; οσες φορες αποφασισα να αρχισω να πινω, κολλουσα στην παρασκευη του λογω σπαριλας. 6 φλιτζανια=6 φορες βρασιμο νερου. κι επισης τα ζεστα ροφηματα δεν τα πολυγουσταρω. στο ψυγειο μηπως χανει ολα τα καλα που εχει; αν πινεται και κρυο χωρις απωλειες ισως να ηταν η λυση στην μειωση του φραπε που ταραζω μη σου πω και τεσσερις φορες ημερησιως....!

Re: τσαϊ επιτρέπεται? 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #6843

• efaki
  • Το Άβαταρ του/της efaki
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Έχω κι εγώ αδυναμία στον καφέ και την καφείνη γενικότερα. Και επειδή το παράκανα, είπα να ξεκινήσω πράσινο τσάι. Αγόρασα μία όχι πολύ γνωστή μάρκα, αλλά είναι καθαρό πράσινο τσάι, χωρίς αρωματικά και άλλα ματζούνια. Δεν ξέρω αν "καίει τα λίπη", όπως ισχυρίζονται πολλοί, αλλά οι κατεχίνες που περιέχει είναι ευεργετικές για τον οργανισμό. Και νομίζω ότι έχει και λιγότερη καφείνη από το κλασικό μαύρο τσάι, άρα είναι ο,τι πρέπει!!!
Έχω ένα βραστήρα, βράζω νερό, μπλουμ το φακελακι σε μια τεράστια κούπα και... έτοιμο. Σε θερμοκρασία δωματίου κρυώνει γρήγορα. Αλλιώς...παγάκια!!!

Re: τσαϊ επιτρέπεται? 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #6845

• sofia68
  • Το Άβαταρ του/της sofia68
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Μαρακι μου δεν ετυχε ακομη να το βαλω στο ψυγειο και δε ξερω αν μπει τι απωλειες θα χει αλλα θα το ψαξω λιγο γιατι σιγουρα το καλοκαιρι θα τραβιεται παγωμενο.
Προς το παρον κανω το εξης:Το πρωι ετοιμαζω ενα φραπε και ταυτοχρονα βαζω να βρασει νερο σε ενα κατσαρολακι που βγαζει περιπου 3 αρκετα μεγαλες κουπες τσαι.Μολις βρασει το νερο ριχνω το τσαι και αποσυρω.Μεχρι να πιω τον καφε, οι κοκκοι γινονται φυλλαρακια και καθονται στον πατο οποτε τοτε το τσαι ειναι ετοιμο.Καπακι πινω ενα φλιτζανι ζεστο και τις υπολοιπες κουπες τις πινω ως το μεσημερι χλιαρες η σε θερμοκρασια δωματιου.Δεν αφαιρω τα φυλλαρακια μενουν μεσα στο κατσαρολακι μεχρι να τελειωσει.Παντα στραγγιζω οταν γεμιζω την κουπα.Το μεσημερι φτιαχνω αλλο ενα κατσαρολακι το οποιο καταναλωνω ως το βραδυ.Ενδιαμεσα πινω νερο συνεχεια, εξου και εχω γινει μονιμος κατοικος της τουαλετας για πιπι!!λολ!!!!Αλλα πολυ το χαιρομαι!!! :-D
Να σημειωσω οτι δεν αγοραζω τυποποιημενο τσαι αλλα απο μαγαζι με βοτανα.

Re: τσαϊ επιτρέπεται? 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #6858

• tasa
  • Το Άβαταρ του/της tasa
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Ευχαριστω για τις απαντησεις.Το καλύτερο τσαι το βρισκεις σε μαγαζι με βιολογικα.εγω οποτε παω εξωτερικο παιρνω ποσοτητες απο ειδικα μαγαζια.Εχω ακουσει οτι το λιπτον ειναι το χειροτερο τσαι που μπρεις να πιεις καποιοι δεν το θεωρουν και τσαι...εγω βραζω στο βραστηρα αρκετο νερο,ριχνω το πρασινο τσαι,οχι αμεσως μετα την βραση αλλα περιμενω λιγο να πεσει η θερμοκρασια και το αφηνω για 3 λεπτα.αν το αφησεις παραπάνω ταγγίζει,δηλαδη τα πρωτα λεπτα εκχυλιζονται τα φαινολικα με τις αντιοξειδωτικες ουσίες,αν το αφησεις πιο πολύ εκχυλίζεται ενα ενζυμο που ειναι βλαβερο,καταστρέφει δηλαδή τα αντιοξειδωτικά του τσαγιου.ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ,γι αυτο θελει προσοχή.Πίνω 4 χρονια τσαι και ξεκίνησα γιατι δεν πινω πολυ νερο.Εχω ξεχασει την τελευταια φορα που αρπαξα γριπη,εχω ακουσει οτι αυτοι που πινουν πρασινο και λευκο τσαι εχουν 10 φορες πιο ενισχυμενο ανοσοποιητικο σύστημα απο τους κοινούς ανθρώπους που δεν το καταναλώνουν.Επισης εχω λευκα δοντια χωρις προβλ.ηματα πετρας μιας και πειέχει φθοριο το τσαι.Αυτες είναι οι εμπειρίες μου και συνιστώ να το βαεται στην καθημερινοτητά σας γιατί απλά κανει πολύ καλό.

Re: τσαϊ επιτρέπεται? 16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #6866

• Stardust
  • Το Άβαταρ του/της Stardust
  • Αποσυνδεμένος
  • Χρήστης
Οχι απλά επιτρέπεται αλλα επιβάλλεται το τσαϊ που λέει ο λόγος!
Το πράσινο δε, είναι πολύ καλό και για την υγεία αλλα και για τη δίαιτα.Αν μάλιστα το πίνεις κρύο θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο όφελος οσο αναφορα την δίαιτα!
Και αυτό γιατί η θερμοκρασία του σώματος εστω και για δευτερολεπτα πέφτει και η ενέργεια που χρειάζεται το σώμα για να επαναφέρει την θερμοκρασία στο γαστεντερικό σωλήνα στα φυσιολογικά επίπεδα προέρχεται απο την αύξηση των καύσεων του οργανισμού πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη απώλεια βάρους(βέβαια μην περιμένεις θεαματικές διαφορές) αλλα μάζευε και ας ειν και ρώγες δε λένε?
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.106 δευτερόλεπτα

Syndication